A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

10 відповідей на питання про вакцинацію дорослих від дифтерії.

Дата: 02.02.2018 10:48
Кількість переглядів: 718

Фото без опису


    Вакцини для дітей і дорослих - різні. У «дорослих» вакцинах доза (кількість речовини, що має викликати імунітет) менше - як правило, в два рази. Ними прищеплюють не тільки дорослих, а й дітей «не зовсім раннього віку» - деякі вакцини, наприклад АДС-М, застосовують для імунізації людей старше 7 років, інші, наприклад «Бустрікс», - старше 4 років.

    
Буква «М» в назві вакцини АДП-М якраз і вказує на те, що в ній міститься зменшена доза. А ще можливі такі написання: "DT" - вакцина від дифтерії і правця, «Td» - маленька буква «d» в назві означає в два рази зменшену дозу.

    
Вакцини для дорослих «тільки від дифтерії» на практиці не застосовуються. Реально використовуються або дифтерія + правець (DT), або дифтерія + правець + коклюш (DTP).

    
Як треба прищеплювати дорослих від дифтерії за правилами? Ось так: починають в дитинстві - 3 дози в перший рік життя, по 1 дозі в 1,5 року, 6 і 16 років. Потім кожні 10 років - в 26, 36, 46 і т. Д.

    
Вчені всього світу продовжують сперечатися, і предмет спору виглядає так: «кожні 10 років треба робити щеплення від дифтерії і правця або все-таки кожні 10 років треба робити щеплення від дифтерії, правця та кашлюку?». Питання про доцільність вакцинації від дифтерії раз в 10 років не варто в принципі - треба, треба однозначно!



    
Порада: якщо у вас є можливість купити вакцину для дорослих з кашлюковим компонентом - настійно рекомендую зробити щеплення і від коклюшу, особливо якщо в найближчі роки ви плануєте заводити дітей. Вакцини для профілактики кашлюку бувають цільноклітинні і додатково очищені, т. Н. «Ацелюлярні». Після віку 7 років рекомендується застосовувати тільки ацелюлярні вакцини. Про літери: «DTР» - вакцина від дифтерії, правця та кашлюку; «DTаР» - вакцина від дифтерії, правця та кашлюку, але коклюш ацелюлярний; «Tdap» - вакцина для дорослих від дифтерії, правця та кашлюку, коклюш ацелюлярний, зменшена доза коклюшу та дифтерії - оптимальний варіант, рекомендований читачам старше 7 років (з того, що є на ринку, цьому поєднанню букв відповідають «Boostrix» і «Adacel »).

    
Питання: «Що робити, якщо правильно щеплені в дитинстві, але пропустили необхідні вакцинації (в 26, 36, 46 і т.д.)?» Відповідь: отримати 1 дозу вакцини незалежно від того, 36 вам або 56 років.

    
Питання: «Що робити, якщо в дитинстві не прищеплювалися, або щеплені неправильно, або не знаємо - щеплені чи ні?» Відповідь: отримати три дози - спочатку перша доза, через місяць - друга, через 6 місяців після другої - третя.

    
Додаткова вакцинація від кашлюку, дифтерії та правця обов'язкове для вагітних. Тобто питання не в тому, «чи можна вагітним»! Саме вагітним потрібно в першу чергу!

    
Комбінована вакцина (дифтерія + правець + коклюш - Tdap) вводиться одноразово при кожній вагітності у 2-му чи 3-му триместрі (оптимально - на терміні 26-37 тижнів). У будь-якому випадку вакцинацію слід завершити не менше ніж за 2 тижні до передбачуваної дати пологів.

автор Комаровський Є.О.
опубліковано 25/01/2018 14:31
оновлено 31/01/2018


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь