A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

2018 рік

Звіт

Царичанського селищного голови Г.В. Сумського про роботу

Царичанської селищної ради та її виконавчого комітету за 2018 рік

 

   Відповідно до частини 6 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» представляю звіт про проведену роботу Царичанької об’єднаної територіальної громади за 2018 рік.

          У своїй діяльності Царичанська селищна рада керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення громадян», іншими законодавчими актами.

       18 серпня 2016 року було прийняте рішення про об»єднання Царичанської селищної, Прядівської, Бабайківської, Юр»ївської та Михайлівської сільських рад в Царичанську селищну об»єднану територіальну громаду  з центром в смт Царичанка.

       Царичанська об»єднана територіальна громада -  це найбільша після об»єднання громада у Царичанському районі (площа 453, 49 км.кв.), до складу якої увійшли чотири сільські та одна селищна ради, що  налічують 23 населені пункти з чисельністю населення станом на 01.01.2019 року  14 980 осіб (в смт Царичанка проживає 7415 осіб, в селах –  7565 осіб).

       18 грудня 2016 року відбулися вибори до об»єднаної територіальної громади, на яких обрано селищного голову та депутатський корпус в кількості 26 депутатів.

      26 грудня 2017 року на першій сесії ради створено виконавчий комітет Царичанської селищної ради. В 2018 році утворено 4 старостинські округи, представництво яких здійснюють старости.

     Діяльність працівників виконавчого комітету селищної ради, депутатів є відкритою та прозорою.

     З метою забезпечення виконання повноважень у виконавчому апараті селищної ради створені та функціонують відділи: фінансовий; бухгалтерський; соціально-гуманітарний;  правового забезпечення та  організаційно-кадрової роботи; житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури; земельних відносин; економічного розвитку та інвестицій, загальний; Центр надання адміністративних послуг.

     За звітний період було підготовлено та проведено 14 пленарних засідань селищної ради, на яких прийнято 308 рішень. Підготовлено та проведено 15 засідань виконавчого комітету та прийнято 202 рішення з питань: присвоєння (зміна) адреси, надання матеріальної допомоги, проведення благоустрою території, організація громадських робіт, робота закладів, установ, організацій, робота з сім»ями, що опинилися в складних життєвих обставинах, робота з громадянами, які потребують соціального обслуговування на території селищної ради та інші.

       З метою забезпечення жителів громади доступом до адмінпослуг за місцем проживання, рішеннями виконкому було уповноважено старост на вчинення нотаріальних дій.

        Виконавчий комітет Царичанської селищної ради застосовує ефективні форми роботи зі зверненнями громадян: проводиться роз'яснювальна робота з питань реалізації громадянами права на звернення та особистий прийом, надається консультативна юридична допомога з різних питань.

       Відповідно до статті 20 Закону України ״Про звернення громадян״ звернення, які надходять до селищної ради, розглядаються у передбачені Законом терміни.  

       Проведення особистих прийомів громадян селищним головою та його заступниками здійснювалось відповідно до графіків, затверджених  рішенням виконкому селищної ради. Відповідні графіки оприлюднені на веб-сайті селищної ради, а також на інформаційних стендах адмінбудинку селищної ради та в офісах старост по селах.

       Діловодами виконкому (1 особа в апараті в Царичанці та по 1 особі в кожному старостинському окрузі) ведуться відповідніЖурнали обліку скарг і пропозицій громадян, журнал обліку заяв, журнал обліку електронної пошти та вхідної документації.

       З початку 2018 року до селищної ради надійшло 193 звернення громадян, у т.ч. 6 доручень за зверненнями громадян з вищестоящих організацій, 161 звернення надійшло поштою та  електронною поштою,  32 звернення - на особистому прийомі до керівництва виконавчого комітету. Із загальної кількості звернень: 185 звернень - вирішено позитивно, на 8  -надано відповідні роз’яснення.

       Перше місце за актуальністю, посідають питання комунального господарства – 84 звернення. Громадяни порушували питання з приводу тарифів та розрахунків за оплату житлово-комунальних послуг, якості надання житлово-комунальних послуг, необхідності проведення ремонту та фактів незадовільного утримання житлового фонду і прибудинкових територій, роботи  і фінансування ОСББ.

Актуальною групою питань залишаються питання соціального спрямування. Всього в  2018 році отримано  18 звернень цієї тематики. Проблеми, які найчастіше порушувалися у зверненнях соціального спрямування, стосувались призначення та вчасної виплати різних видів соціальної допомоги. Надходили звернення з проханням надати матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових проблем, у тому числі на лікування. Питання соціального захисту розглядались у найкоротші терміни з позитивним їх вирішенням.

Найбільшу питому вагу цих звернень становить надання матеріальної допомоги.

     Так, протягом 2018 року надана матеріальна допомога 229-ти  мешканцям громади на загальну суму  254 тис грн, зокрема:

  • 45 чол. – соціально-побутові – 51, 6 тис. грн.
  • 135 чол. - на лікування – 149, 7 тис. грн.
  • 26 чол. – учасники АТО- 27 тис. грн.
  • 23 чол. – на поховання – 25, 7 тис грн.  

Аналіз письмових звернень свідчить, що громадяни звертаються, в першу чергу, з тими ж питаннями, що і на особистих прийомах: це питання соціального захисту; комунального господарства;  земельних відносин.  

Протягом січня-грудня 2018 року надійшло 17 доручень за зверненнями громадян з органів влади вищого рівня, на всі звернення надано відповідні роз’яснення.

До розгляду і відповідного реагування  контакт-центром  “Гаряча лінія голови облдержадміністрації” надіслано 11 звернень громадян. З них  8 звернень вирішено позитивно, на 2 звернення надано відповідні роз’яснення,1 звернення переслано за належністю.

Питання, з якими мешканці району звертаються на “Гаряча лінія голови облдержадміністрації» в основному стосуються соціальних виплат, надання субсидій, ремонту доріг, питань освіти, охорони здоров’я та інше.

На виконання вимог чинного законодавства  приймаються і усні звернення у телефонному режимі За період січня-грудня 2018 року зареєстровано 49 таких звернень. З них вирішено позитивно – 38 звернень, на 11 звернень дано роз’яснення.

Особлива увага у виконавчому комітеті приділяється розгляду звернень інвалідів і ветеранів війни уч. Бойових дій -26, найменш соціально-захищених категорій – пенсіонерів, багатодітних сімей та одиноких матерів – 143 звернення( близько 70% усіх звернень). Дану категорію громадян найбільше турбують питання надання пільг, компенсацій та матеріальної допомоги.

Частка колективних звернень, що надійшли протягом 2018 року, складає  12 %, від загальної кількості. У них жителі громади найчастіше порушували питання, що стосуються  житлово-комунального господарства (ремонт покрівель будинків, систем водопостачання, каналізації), освітлення тощо.

Повторних звернень зафіксовано від двох осіб та однієї громадської організації. Але на них надані роз»яснення та відповіді, які надіслані листами з відмітками про вручення.

У виконкомі селищної ради проводиться постійний моніторинг питань, що порушуються у зверненнях громадян і вживаються необхідні заходи щодо скорочення можливих повторних звернень.

Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету селищної ради розпочав свою роботу з 01 червня 2018 року. Рішенням селищної ради затверджено 69 адміністративних послуг.

Штатна чисельність Центру складає 7 одиниць: начальник, 4 адміністратори, 2 посади старшого інспектора. Із них з метою наближення послуг до населення два адміністратори та два старші інспектори працюють на віддалених робочих місцях – в селах Бабайківка, Прядівка, Михайлівка та Юр»ївка.

За 6 місяців 2018 року через ЦНАП надано  2803 адміністративних послуг, з них 459 – реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання, видано 1952 довідки про склад сім»ї, 2 довідки з державної статистичної звітності (6ЗЕМ), 2 витяги з Державного земельного кадастру про земельну ділянку,    заведено 54 справи з державної реєстрації юридичних осіб та 166 справ з держреєстрації фізичних осіб – підприємців, а також зареєстровано 168 справ з державної реєстрації речових прав.

В жовтні був підписаний меморандум про співпрацю з Головним управлінням Держгеокадастру, розроблені інформаційні картки.

11 грудня 2018 року була підписана угода про взаємодію між Виконавчим комітетом селищної ради та управлінням соціального захисту населення РДА в сфері надання послуг з соціальної підтримки населення.

Усі адміністратори Центру підключені до Регіонального віртуального офісу електронних адміністративних послуг Дніпропетровської області, що значною мірою полегшує роботу адміністраторів.

           

 Територія Царичанської ОТГ  становить 45345,2га, із них 37670,8264га земель сільськогосподарського призначення.

      Згідно наказу Головного Управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області від 21.12.2018р. передано земельних ділянок державної власності у комунальну власність загальною площею 8577,0289га на території Царичанської селищної об'єднаної громади за межами населеного пункту.

        За період з 01.01.2018р. по 31.12.2018 року прийняті рішення Царичанської селищної ради з  питань земельних відносин, а саме:

1.Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність (користування) – на 130 земельних ділянок площею 95,3998га.

2.Про затвердження технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) – на 62 ділянки площею 12,0121га.

3.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок – на 85 ділянок площею 19,4417га.

4.Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою, щодо відведення земельних ділянок – на 411 ділянок площею 364,51га.

5.Про припинення користування земельними ділянками  на 41 ділянку площею 112,19га.

        У 2018 році було передано у власність громадян 192 земельні ділянки площею 107,41га.

        Протягом 2018року  було виготовлено 6 проектів із землеустрою та присвоєні кадастрові номери під об'єктами  комунальної власності, а саме:

  • КНП «Царичанський центр медико-санітарної допомоги» Царичанської селищної ради, за адресою с.Прядівка, вул. Центральна,41Б, для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги;
  • КНП «Царичанський центр медико-санітарної допомоги» Царичанської селищної ради, за адресою с.Бабайківка, вул. Центральна,46, для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги;
  • КЗ «Царичанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Царичанської селищної ради, за адресою с.Бабайківка, вул. Приорільська,63А, для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги;
  • КПНЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа» Царичанської селищної ради, за адресою смт.Царичанка, вул.Царичанська,42В, для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури та спорту;
  • КЗ «Прядівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Царичанської селищної ради, за адресою с.Прядівка, вул.Мечнікова,4А, для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти;
  • КЗ «Прядівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Царичанської селищної ради, за адресою с.Прядівка, вул.Центральна,41, для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

У 2018 році укладено 387 договорів оренди землі, що зумовило надходження до місцевого бюджету в сумі  4 086 951,70грн.

       Робота структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради, її комунальних закладів протягом січня-грудня 2018 року спрямовувалася на забезпечення досягнення показників програми економічного і соціально-культурного розвитку селищної ради, затвердженої  рішенням тридцятої сесії селищної ради VIІ скликання від 15 грудня 2017 року № 658-30/VII з урахуванням визначених пріоритетів та на виконання Стратегії сталого розвитку об’єднаної територіальної громади до 2025 року.

У 2018 році господарську діяльність здійснювали 164 підприємства, установи та організацій, з них  сільськогосподарський сектор – 57 підприємств,  несільськогосподарський сектор – 107 підприємств.

Кількість закладів, що утримувалося за рахунок бюджету селищної ради – 41 одиниця.

Станом на 01.01.2019 зареєстровано 299 суб’єктів підприємницької діяльності. Обліковується 1019 одноосібників.

Загальна кількість працевлаштованого населення становить – 5154 чоловік.

Працездатне  населення громади складає 7008 осіб. Станом на 01 січня 2019 року зареєстровано 392 безробітних.

Тимчасова зайнятість безробітних досягалася за рахунок організації громадських робіт.

Основними бюджетоутворюючими підприємствами були:

фермерське господарство "Грант";

фермерське господарство "Дніпро";

товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Світанок";

товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Вікторія";

товариство з обмеженою відповідальністю "Господар";

товариство з обмеженою відповідальністю "Царичанка";

товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма "Колос";

товариство з обмеженою відповідальністю "Царичанське агро";

товариство з обмеженою відповідальністю "Алкогольно-безалкогольний комбінат "Дніпро";

приватне акціонерне товариство "Комбінат "Придніпровський" Царичанський молочний цех;

Царичанська дільниця Новомосковського відділення приватного акціонерного товариства "Дніпропетровськгаз";

Царичанський РЕМ приватного акціонерного товариства "Дніпрообленерго".

Послуги з централізованого водопостачання та водовідведення   надавалися комунальним підприємством "Царичанське ВОЖКГ" Царичанської районної ради.

Послуги з централізованого теплопостачання - комунальним підприємством "Факел" Царичанської районної ради.

Надавачем послуг газопостачання була Царичанська дільниця Новомосковського відділення ПАТ "Дніпропетровськгаз".

Електропостачання  здійснювалося Царичанським РЕМ ПАТ "Дніпрообленерго".

Збирання та вивіз твердих побутових відходів - КП "Царичанське ВОЖКГ". Розміщення та захоронення відходів - на полігоні твердих побутових відходів у с.Івано-Яризівка (4,6 га). Обсяг утворення відходів - 2,5 тис.тонн за 2018 рік, наявність відходів, всього - 9,9 тис.тонн. 

Торгівельна діяльність у 2018 році була достатньо поширена, слугувала додатковим важелем у вирішені питання щодо значного збільшення надходжень до місцевого бюджету.

Кількості торговельно-побутових об’єктів громади у 2018 році:

192 суб’єктів роздрібної торгівлі;

один ринок в смт Царичанка на 80 торгових місць;

46 об'єктів сфери послуг, у тому числі перукарень – 21, майстерень з ремонту взуття - чотири; об'єктів по ремонту побутової техніки та радіоапаратури - шість; об'єктів з ремонту та пошиття швейних виробів, трикотажних і шкіряних виробів - чотири; фотосалонів - три; об'єктів з ремонту та обслуговування автомобілів - три; ритуальні послуги - вісім.

Працівники торговельної мережі громади зацікавлені як у збільшенні асортименту продукції, на яку існує попит, так і у його  розширенні, та представленні нових товарів.

Дошкільна освіта в селищній раді представлена шістьма дошкільними навчальними закладами (три із них у сільських населених пунктах), у яких  виховується 411 дітей (21 група).          

На їх утримання спрямовано поточні витрати у сумі 12671,1 тис.грн, капітальні видатки – 46,2 тис.грн, у т.ч.:

1. На реалізацію проекту "Капітальний ремонт, утеплення фасаду, заміна віконних та дверних блоків ДНЗ № 4 "Берізка" вул.Кірова, 89г смт Царичанка, Царичанського району Дніпропетровської області (Енергозберігаючі заходи)" (загальна кошторисна вартість – 3870,5 тис.грн, у т.ч. кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у 2017 році –                      1500,0 тис.грн, місцевий бюджет – 58,7 тис.грн; у 2018 році  субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій– 244,0 тис. грн, місцевий бюджет – 1333,6 тис.гривень).

2. На реалізацію проекту "Реконструкція будівлі під розміщення дошкільного навчального закладу с. Лисківка,  вул. Центральна, 22а, Царичанського району Дніпропетровської області" (загальна кошторисна вартість – 10069,641 тис.грн, у т.ч. у 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій - 1500,0 тис.грн, субвенції з обласного бюджету бюджетам міст та районів на капітальні видатки  та облаштування об’єктів соціально-культурної сфери - 5028,2 тис.грн, місцевий бюджет – 107,0 тис.грн; у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 641,8 тис.грн, місцевий бюджет –                              72,9 тис.гривень).

На початок 2018/19 навчального року мережа освітніх загальноосвітніх навчальних закладів Царичанської селищної ради представлена шістьма загальноосвітніми навчальними закладами І-ІІІ (І-ІІ) ступенів (Царичанська опорна школа І-ІІІ ст. з двома філіями та три сільські школи І-ІІІ ст.), у яких навчається 1463 учні у 82 класах.

За підсумками ЗНО 2018 учні  трьох шкіл Царичанської ОТГ увійшли у 100 кращих навчальних закладів Дніпропетровської області.

За рейтингом освітніх установ:

КЗ «Преображенська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - 54 місце;

КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - 64 місце;

КЗ «Бабайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - 88 місце.

64%  випускників із числа претендентів підтвердили свій рівень знань на ЗНО.

За результатами ДПА  сім  випускників шкіл отримали Золоті   та Срібні медалі (Царичанська – 5 чол., Бабайківка -1, Прядівська -1 ЗОШ І-ІІІ ступенів).

У минулому році учні закладів освіти Царичанської ОТГ приймали участь у ІІІ-ому обласному етапі олімпіад. Призові місця ІІІ-ого етапу олімпіад вибороли 5 учнів Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів та маємо чотирьох  дипломатів ІІІ-ого  та один І-ого ступеня.

Учениця Прядівської ЗОШ І-ІІІ ступенів посіла 4-те місце і стала лауреатом ІХ-ого Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Учасниками ІІІ обласного очного етапу ХІХ-ого Міжнародного конкурсу з української мови імені  Петра  Яцика стала учениця Бабайківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На  утримання закладів спрямовано поточні витрати у сумі 34720,0 тис.грн, капітальні видатки – 2412,4 тис.грн, у т.ч.:

1. На реалізацію проекту "Реконструкція системи теплопостачання в ІТП Царичанської філії І-ІІ ступенів Комунального закладу "Царичанська                   ЗОШ І-ІІІ ступенів" Царичанської селищної ради Дніпропетровської області по вул. Бутенка, 2а" (загальна кошторисна вартість – 1435,5 тис.грн, у т.ч. у                2018 році за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам –1325,6 тис.гривень).

        2. На виготовлення проектно-кошторисних документацій по робочих проектах "Реконструкція будівлі Прядівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини під загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів з облаштуванням прилеглої території" (у 2017 році з місцевого бюджету – 308,1 тис.грн,                           у 2018 році з місцевого бюджету – 612,1 тис.грн) та "Реконструкція стадіону  КЗ "Бабайківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" Царичанської селищної ради Дніпропетровської області за адресою: вул.Театральна,16 в с.Бабайківка, Царичанського району Дніпропетровської області" (місцевий бюджет –                  49,9 тис.гривень).

        3. На придбання сучасних меблів для початкових класів (субвенція з обласного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа" за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 169,8 тис.грн, місцевий бюджет – 18,9 тис.гривень).

        4. На придбання комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів (субвенція з обласного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа" за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 108,0 тис.грн, місцевий бюджет – 18,0 тис.гривень).

        5.  На придбання наборів робототехніки для SТЕМ- освіти Царичанської ЗОШ I-III ступенів, мультимедійне обладнання (місцевий бюджет –                        318,0 тис.гривень).

         Підвозом до закладів освіти охоплено 659 учнів, що становить 100% від потреби.

        Позашкільна освіта - КПНЗ "Царичанська школа естетичного виховання" (172 вихованці, 6 напрямків мистецької освіти), КЗ "Будинок дитячої та юнацької творчості" (працюють 29 груп, 424 вихованців).

Комунальний заклад «Царичанський Будинок дитячої та юнацької творчості» став дипломантом Х-ої Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті». Творчо обдаровані вихованці Царичанського БДЮТ мають досягнення у конкурсах обласного та Всеукраїнського рівнів: стали дипломантами Міжнародних конкурсів «Родина на тлі рідного краєвиду» та «Ось мій рідний край, ось мій рідний дім»; переможцями обласного етапу Всеукраїнських конкурсів «Чарівна книжка» та «Знай і люби свій рідний край»; призерами обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний дім».

Вихованці КПНЗ "Царичанська школа естетичного виховання" Царичанської селищної ради - презентували свої  досягнення та майстерність в Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та районних  заходах:

березень 2018 рік - участь у XXII обласному конкурсі-фестивалі обдарованої молоді „Дніпрова  пісня” ім. А.К. Поставної (Дніпровська   академія   музики  імені  М. Глінки,  м. Дніпро),  диплом за I місце в номінації – „інструментальний ансамбль (бандура)”;

березень 2018 рік - участь в VI Всеукраїському фестивалі дитячої та юнацької творчості „Перші проліски” - диплом лауреата III ступеня;

квітень 2018 рік - участь в обласному дитячо-юнацькому фестивалі                      „Z-ефір”  -  I,ІІ  та ІII місце в інструментальному, вокальному та театральному жанрах ;

квітень 2018 року – диплом I ступеню в номінації „інструментальний ансамбль” в обласному конкурсі „Дніпрова пісня”;

квітень 2018 року - XI Єпархіальний фестиваль „Паска красна на Приоріллі” (с. Китайгород), диплом  лауреата  II  ступеню  за  участь у хоровій асамблеї (дитячий хор школи естетичного виховання);

червень 2018 рік – Гран –прі у  Всеукраїнському фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості „Гранд - талант 2018” (дитячий хор школи естетичного виховання);

вересень 2018 рік – Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку „Україна майбутнього” (лауреати конкурсу).

        На утримання закладів позашкільної освіти спрямовано поточні витрати у сумі 1373,1 тис.грн, капітальні видатки – 1352,4 тис.грн, у т.ч.:

1. За кошти обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування, місцевий бюджет – проводився капітальний ремонт покрівлі Будинку дитячо-юнацької творчості за проектом "Капітальний ремонт покрівлі комунального закладу "Царичанський будинок дитячої та юнацької творчості" Царичанської селищної ради смт Царичанка   Царичанського району Дніпропетровської області", загальною кошторисною вартістю 1597,6 тис.грн (у 2018 році кошти обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування - 730,0 тис.грн, місцевий бюджет - 346,9 тис.гривень).

2. Виготовлено проектно-кошторисну документацію по робочому проекту "Капітальний ремонт - заміна віконних та дверних блоків                                        КЗ "Царичанський будинок дитячої та юнацької творчості" Царичанської селищної ради  вул. Олійника, 9 смт Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області (енергозберігаючі заходи)" (77,5 тис.грн – місцевий бюджет).

3. Встановлено концертний павільйон (місцевий бюджет – 198,0 тис.гривень).

4. Облаштувано приміщення КПНЗ "Царичанська школа естетичного виховання"-191,8 тис.гривень.

        Крім того, у липні 2018 року з метою забезпечення прав дітей з особливим освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги, забезпечення  кваліфікованого супроводу прийнято рішення про створення             КУ "Царичанський ІРЦ" Царичанської селищної ради. Понад 55 діток із особливими освітніми потребами, віком від двох до 18 років  відвідують індивідуальні та групові заняття з корекційними педагогами, а саме з спеціалістом-дефектологом, логопедом  та практичними психологами.

         У 2018 році за субвенцію з обласного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету в сумі 206,1 тис. грн забезпечено  матеріально-технічне оснащення інклюзивно-ресурсного центру. За  кошти місцевого бюджету в сумі 37,8 тис. грн проведений поточний ремонт приміщень, підключено до мережі "Інтернет", придбано ряд меблів в ресурсну кімнату та кімнату логопеда.

Культура. На території Царичанської селищної ради налічується 9 клубних установ - ККЗ «Центр культури та дозвілля», 3 сільських клуби та 5 сільських будинків культури; комунальний заклад культури "Царичанська районна бібліотека" Царичанської селищної ради; п’ять сільських бібліотек; КЗК "Комплексний музей історії" Царичанської селищної ради.

        На  утримання клубних закладів спрямовано поточні витрати у сумі 4392,3 тис.грн, капітальні видатки – 178,2 тис.грн, у тому числі:

  1. Поточний ремонт покрівлі КЗК "Центр культури та дозвілля"                    (місцевий бюджет - 317,0 тис.гривень).
  2. Придбання   звукопідсилюючої     та   світлової   апаратури  в    сільські

будинки культури (місцевий бюджет – 58,2 тис.гривен).

3. Придбання книг для поповнення бібліотечних фондів (місцевий бюджет – 20,0 тис.гривен).

4.   Придбання новорічних костюмів (місцевий бюджет – 15,0 тис.гривен).

Пріоритетним напрямком діяльності клубних закладів громади у 2018 році було і залишається розвиток аматорської творчості, створення умов для організації та функціонування любительських об’єднань, клубів за інтересами, організація культурно-мистецьких та дозвіллєвих заходів.

 ККЗ «Центр культури та дозвілля» ЦСР є центром культурно-мистецького життя громади, проводить роботу по організації культурного обслуговування населення, організації культурного дозвілля дітей та молоді, збереженню культурно-національної спадщини, впровадженню нових форм роботи.

На базі закладу функціонують 13 клубних формувань, з яких 5 – для дітей. Кількість учасників клубних формувань становить 247 чол., з яких  – 70 діти.

Два колективи у 2018 році черговий раз підтвердили почесні звання «Народний» (Народна студія «Петриківська витинанка», кер. Бабіч Л.В.) та «Зразковий» (Зразковий аматорський хореографічний колектив «Натхнення» кер. Попова Л.М.)

За 2018 рік  ККЗ "Центр культури та дозвілля"ЦСР було проведено 151 масовий захід, з них для дітей – 63, серед них: виставок декоративно-прикладного мистецтва – 19, з них для дітей – 19; культурно-освітніх, розважальних заходів – 80, з них для дітей - 23; концертів художньої самодіяльності громади  та професійних колективів – 35, з них для дітей – 17;

Завдяки співпраці з благочинним Царичанського благочиння протоієреєм Сергієм Пігарєвим були організовані та проведені:

-        відкриття Різдвяної ялинки на соборній площі Свято-Покровського кафедрального собору;

-        різдвяний концерт за участю дитячого хору КПНЗ «Школа естетичного виховання» ЦСР та зведеного хору Царичанського благочиння;

-        XІ Єпархіальний фестиваль „Паска красна на Приоріллі”;

-        Концертна програма з нагоди Спасових свят  за участю фіналіста конкурсу  „Голос країни”  Олександра Клименка.

З метою поширення інформації про мистецький потенціал Царичанської громади Народна студія «Петриківська витинанка прийняла участь у виставках 2018 року:

  • Виставка- конкурс витинанки „Різдвяні візерунки”,  Росія;
  • фестиваль витинанки, м.Могилів-Подільський, Вінницька обл.;
  • «Українська символіка до дня Прапора», м.Полтава;
  • Виставка-конкурс «Пасхальные ожидания», Росія;

-  Міжнародна виставка «Мережана казка», м.Бердянськ;

  • «Українська символіка до дня Незалежності», м.Бердянськ;
  • Фестиваль-ярмарок „Петриківський дивоцвіт”;

       - ХІ Єпархіальний фестиваль „Паска красна на Приоріллі”.

Зразковий аматорський хореографічний колектив «Натхнення» став лауреатом Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького конкурсу «Веснограй 2018»;

Ансамбль народної пісні «Дівчата»  отримав почесне ІІІ місце на Всеукраїнському фестивалі «Сорочинський ярмарок».

У грудні 2018 року,в рамках програми DOBRE, методист ККЗ «Центр культури та дозвілля» ЦСР успішно завершила Міжнародну Лідерську Академію за курсом: «Навчання керівників гуртка» в м.Мінськ та отримала відповідний диплом та сертифікат.

За звітний період у сільських клубних закладах функціонувало 51  клубне формування, в них учасників –  602 чол. Було проведено 641 захід, кількість відвідувачів становила 26 159чол. За підтримки Полтавського обласного фонду «Ініціатива» в рамках проекту DOBRE, керівниками клубних закладів організовано 5 гуртків для дорослих за шведським прикладом, а саме:

-        «Лялька в панчішній техніці «Приорільська красуня» на базі ККЗ «Центр культури та дозвілля» ЦСР;

-        «Ростові квіти із гофрованого паперу» на базі ККЗ «Михайлівський СБК» ЦСР

-        «Чарівна стрічка» на базі ККЗ «Бабайківський СБК»ЦСР;

-        «Мотоцикл в моєму житті» на базі ККЗ «Преображенський СК» ЦСР;

-        «Мить дарована на вічність» на базі ККЗ «Юр’ївський СБК».

Фінансування даного проекту  було здійснено на загальну суму 30 940грн ( 15% з яких  - власний внесок, сума фонду – 26 440грн).

За звітній період матеріально-технічна база клубних закладів громади значно покращилась за рахунок придбання: 2 комплектів звукопідсилювальної апаратури (ККЗ «Бабайківський СБК», ККЗ «Михайлівський СБК»,  комплектами новорічних костюмів (ККЗ «Юрївський СБК», ККЗ «Бабайківський СБК»), тенісного столу (ККЗ «Юрївський СБК»), комплекту оргтехніки (ККЗ «Центр культури та дозвілля»), теплолічильника (ККЗ «Центр культури та дозвілля»), сучасних потужних обігрівачів (ККЗ «Бабайківський СБК»), штучних ялинок (клубні заклади громади), новорічних прикрас(клубні заклади громади), ремонту покрівлі (ККЗ «Центр культури та дозвілля») та ін.. на суму 699 672 грн.

З метою посилення державної підтримки культури в громаді, підвищення її ролі у розвитку демократичного громадянського суспільства,  працівниками культосвітніх закладів громади створювалися сприятливі умови для розвитку культурних і творчих ініціатив, у результаті чого протягом 2018 року:

у  КЗК "Комплексний музей історії"  відповідно до Стратегії національно-патріотичного виховання молоді протягом року діяли виставки: „Герої Небесної Сотні”, „Вічне слово Шевченка”, „Пам’ять загиблих бійців неоголошеної війни у зоні АТО”, „Козацька доба - поклик предків”, „Україно, ти мій оберіг”. Працівниками КЗК "Комплексний музей історії"  постійно проводилися тематичні та краєзнавчі екскурсії, як для жителів нашого району, так і гостей селища.  За звітний період музей відвідали 375 екскурсантів. За надання  екскурсійних   послуг  отримано коштів у сумі 1905 грн.

На виконання Закону України "Про охорону культурної спадщини" селищною радою та відділом культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації  укладені охоронні договори на  пам’ятки історії.

        У 2018  році  бібліотеками громади обслужено   4663  користувачів, з них Царичанською центральною бібліотекою 3020 чол., сільськими бібліотеками-  4736 чол.,  1643, документовидача становить   94750  примірників літератури, з них центральною бібліотекою –  62527,  сільськими бібліотеками- 32223.  Відвідування  по громаді –25257 , з них по  центральній бібліотеці –  15249, по сільських бібліотеках - 10008.

         За звітний період фонди бібліотек району  поповнилися на 782 примірників  книг  на суму  51805 гривень. Поповнення фонду відбувалось за рахунок: державної програми „Українська книга”- 200 примірників на суму 19241 грн.; обмінно-резервного фонду ДОУНБ -  119 примірників  на суму 4581 грн.; обмінно-резервного фонду обласної бібліотеки для дітей - 58 примірника на суму 4914 грн.; отримані в дар - 134 примірників на суму 3152 гривні. Передплачено періодичних видань на суму 20416 гривень за рахунок  місцевого бюджету..

        Виконуючи функції просвітницьких, культурно-дозвіллєвих установ, бібліотеки пропонували читачам різноманітні творчі заходи. Більшість історичних подій, сучасний стан України, ювілеї видатних діячів, письменників розкривались на виставках та масових заходах.

        У рамках  Регіонального проекту бібліотек Дніпропетровщини „Читаємо разом”  у 2018 році  стартувала регіональна кампанія „ Павло Загребельний-письменник, якого читають”.  З метою популяризації творчості П.Загоебельного рамках проведення  регіональної кампанії, бібліотеки   району використовували  в своїй роботі різноманітні просвітницькі  заходи:  літературні години, усні журнали,  вечори-пртрети,  години цікавої книги,  літературні експедиції, інформаційні досьє, голосні читання,  книжково-ілюстративні виставки та ін.

        Однією із форм обслуговування читачів є доставка книг додому людям похилого віку та інвалідам. У 2018 році обслужено 21 читач даної категорії.

        Царичанська центральна бібліотека продовжує реалізовувати проект „Організація нових бібліотечних послуг за допомогою вільного доступу до Інтернету”. На протязі року було 512  відвідувань Інтернет-центру.

        У бібліотеках району активно діють клуби за інтересами, літературні вітальні.Значна увага в роботі була спрямована на підвищення якості та комфортності обслуговування.

        Бібліотеки надавали користувачам широкий спектр інформаційно-бібліографічних послуг: індивідуальні та групові інформації, довідки різноманітного характеру, користування друкованими виданнями, доступ до інформаційних ресурсів Інтернету, доступ до інформаційних матеріалів блогів центральної бібліотеки, пошук інформації в Інтернеті на замовлення та ін.

        Робота бібліотек району висвітлювалася в місцевих засобах масової інформації, на сайті Царичанської ОТГ, на блогах  Царичанської центральної бібліотеки „БібліОріль” та  дитячого відділу КЗК „Царичанська центральна  бібліотека” .

       Спорт.   КПНЗ "Дитячо - юнацька спортивна школа" (діє 10 груп, охоплено 145 учнів), ФСК "Мир" (7 секцій, 210 вихованців).

       Команда волейболістів Дитячо-юнацької спортивної школи стала призером олімпіади школярів серед загальноосвітніх закладів освіти Дніпропетровської області, та зайняла 5-те місце на Чемпіонаті України олімпіади школярів, який проходив в Івано-Франківській області. Команда футболістів ДЮСШ Царичанської селищної ради стала призером першості області з футболу.

       У 2018 році у ФСК «МИР» створили віддалене робоче місце у Юр»ївському старостинському окрузі, де працюють  секції волейбол, футбол та фітнес.

    Спортивні досягнення  членів клубу ФСК  за минулий рік:

  • першість  з шахів  по Царичанському району;
  • призові місця у турнірах з волейболу та футболу, змагань з настільного тенісу, богатирських  іграх;
  • здобуття звання майстра спорту з пауерліфтингу, чемпіона Дніпропетровської та Київської областей, двократного чемпіона України (Нем»ятий  Максим), який  планує  взяти участь у Чемпіонаті світу  м. Луцьк у травні 2019 року та Чемпіонаті Європи у червні.

        На утримання цих закладів спрямовано поточні витрати у сумі 1574,1 тис.грн, капітальні видатки – 150,5 тис.грн, у т.ч.:         

 За кошти місцевого бюджету закуплено спортивний інвентар (тренажери) – 127,6 тис.гривень.

Система медичних закладів громади представлена одним самостійним амбулаторно-поліклінічним закладом - КНП "Царичанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Царичанської селищної ради з максимально  наближеною до місць проживання населення мережею підпорядкованих лікарських амбулаторій загальної практики – сімейної медицини та ФАПів (Бабайківська АЗПСМ, Прядівська АЗПСМ, Лисківський ФАП, Юр'ївський ФАП, Преображенський ФАП, Новостроївський ФАП, Михайлівський ФАП).

На їх утримання спрямовано поточні витрати у сумі 31992,9 тис.грн, капітальні видатки – 1138,5 тис.гривень, у тому числі:

1. Проведені роботи з облаштування реєстратури КНП "Царичанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Царичанської селищної ради та ганку будівлі (місцевий бюджет – 37,3 тис.грн);

2. Придбано два службових автомобілі (977,4 тис.грн - субвенція з обласного бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров`я у сільській місцевості, за рахунок залишку коштів відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на кінець 2017 року).

3. Продовжується координація проекту USAID "Реформа ВІЛ-послуг у дії" Deloitte щодо впровадження державного гарантованого пакету послуг на рівні первинної медичної допомоги - Ярмарок здоров’я, бренд-бук, Google –карта.

Крім того, з 2018 року розпочаті фундаментні роботи по будівництву двох відокремлених амбулаторій загальної практики сімейної медицини в с.Прядівка та с.Бабайківка на 1-2 лікаря з житлом за проектами: "Будівництво амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом за адресою: Дніпропетровська область, Царичанський район, с.Прядівка, вул.Центральна, 41 б" та "Будівництво амбулаторії на          1-2 лікаря з житлом за адресою: Дніпропетровська область, Царичанський район, с.Бабайківка, вул.Центральна, 46" відповідно.

Соціальний захист. У 2018 році  на обслуговуванні КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)" Царичанської селищної ради знаходилось 738 громадян похилого віку. Із них:

у відділенні соціальної допомоги вдома -276 престарілих;

у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги -462 малозабезпечених громадян.

Територіальний центр надає наступні соціальні послуги на безоплатній та платній основі: догляд вдома, паліативний догляд, консультування, представництво інтересів, соціально-побутові послуги: послуги швачки, соціального робітника (купання, прання, прасування), підсобного робітника (рубання дрів, косіння трави, відкидання снігу), соціально-медичні послуги, соціально-економічні послуги, інформаційні послуги таким категоріям населення, як громадяни похилого віку, інваліди, хворі до встановлення групи інвалідності, громадяни, які перебувають у складних життєвих ситуаціях у зв’язку із безробіттям і зареєстровані у державній службі зайнятості, як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою  і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів.

У 2018 році придбано житло дитині-сироті (субвенція з обласного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 319,0 тис.гривень).

       Спеціалісти соціально-гуманітарного відділу виконавчого комітету Царичанської селищної ради пройшли відповідне навчання у Дніпропетровському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді облдержадміністрації щодо забезпечення соціальної підтримки сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Соціальні послуги надаються багатодітним, малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, особам із числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, особам які мають проблеми із законом, сім’ям у яких батьки зловживають алкогольними напоями та іншим. Більша частина роботи проводиться з метою профілактики попередження насильства у неблагополучних сім’ях та недопущення порушення прав та законних інтересів дітей.

       Так, за 2018 рік соціальними послугами охоплено 81 сім’ю, у яких виховується 146 дітей, у тому числі 4 прийомні сім’ї у яких виховується 7 дітей, в одній сім’ї дитина вилучена та влаштована у прийомну сім’ю.

Житло

        Станом на 01.01.2019 на квартирному обліку перебуває 244 особи, у тому   числі  49 учасників АТО.

У 2018 році завершено проведення підрядною  організацією,  визначеною  управлінням капітального будівництва облдержадміністрації,  реконструкції двоповерхової будівлі аптеки в  смт Царичанка під 10-ти квартирний житловий будинок площею 615,7 кв.м для учасників АТО та сімей, члени яких перебувають на квартирному обліку (проект "Реконструкція аптеки під багатоквартирний житловий будинок по вул.14 Гвардійської дивізії,12 в                 смт Царичанка Дніпропетровської області") (16614,365 тис.грн - обласний бюджет).

Житлово-комунальне господарство

Протягом 2018 року галуззю житлово-комунального господарства забезпечено функціонування всіх об'єктів життєдіяльності населення.

Заходи з комплексного благоустрою місць загального користування громади здійснювалися як повний спектр надання послуг, що забезпечують комфортні умови життя кожного її мешканця. Постійно проводилось скошування карантинних бур'янів та порослі, кронування аварійних дерев. Для облаштування парків, скверів, площ, клумб, зелених зон та місць для відпочинку громадян були закуплені розсада декоративних квітів (650 штук), багаторічні насадження (270 штук) на загальну суму 14,250 тис. гривень.

Також здійснювалися заходи по приведенню до належного санітарного стану та естетичного вигляду територій кладовищ громади.

Проводилися заходи з ліквідації стихійних несанкціонованих сміттєзвалищ по всій території громади в кількості 7 сміттєзвалищ, а загальна площа упорядкованих територій становить 28,7 гектара  (для збирання твердих побутових відходів були закуплені три контейнери загальною вартістю 15,0 тис. гривень).

Під час осінньо-зимового періоду 2018-2019 років у населених пунктах Царичанської ОТГ здійснювалася розчистка вулиць і доріг від снігових заметів, забезпечувалася безперешкодна робота громадського транспорту,  доступ людей до робочих місць та навчальних закладів, об’єктів громадського харчування та медичного обслуговування. Протягом березня – листопада 2018 року працівниками здійснювалися комплексні заходи з упорядкування та приведення до належного естетичного та санітарного стану  території громади, об’єктів масового перебування та відпочинку населення, територій, закріплених за підприємствами, організаціями та установами.

Крім того, були приведені до належного санітарного стану смуги відведення автомобільних доріг у межах та за межами населених пунктів. Протяжність прибраних від сміття доріг становить 14,0 км.

                      Протягом 2018 року здійснювався постійний контроль можливого виникнення надзвичайних ситуацій та організація робіт з ліквідації лісових та степових пожеж на території громади.

Всі загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, культури та спорту, підприємства та організації Царичанської об'єднаної територіальної громади вчасно були підготовлені до нового опалювального періоду 2018-2019 років.

У 2018 році була розширена та модернізована мережа зовнішнього освітлення Царичанської громади. Її загальна протяжність станом на 01.01.2019 року близько 39,589 км, що становить 880 світлоточок, а саме:

реалізовано проекти "Реконструкція елементів благоустрою - мережі вуличного освітлення по вул. Чкалова в с. Дубове Царичанського району Дніпропетровської області" (загальна кошторисна вартість - 712,306 тис.грн, у т.ч. кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад  - 600,754 тис.грн, місцевий бюджет - 66,9 тис.грн) та "Реконструкція елементів благоустрою - мережі вуличного освітлення по вул. Березівська в с. Бабайківка Царичанського району Дніпропетровської області" (загальна  кошторисна вартість - 653,633тис.грн, у т.ч. кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад  - 349,5 тис.грн, місцевий бюджет – 258,0 тис.гривень).

Крім того, виготовлено проектно-кошторисну документацію по робочому проекту "Реконструкція елементів благоустрою - мережі вуличного освітлення по вул. 14 Гвардійської дивізії в смт Царичанка Царичанського району Дніпропетровської області" (61,5 тис.грн – місцевий бюджет).

Для збереження існуючої вулично-дорожньої та автотранспортної пасажирської мережі:

проведений капітальний ремонт доріг комунальної власності по вул.Гагаріна в с.Преображенка, по вул.Приорільська в с.Турове та по вул.Суворова, Дачна, провулок Дачний смт Царичанка (обласний бюджет - загальна кошторисна вартість робіт 22,0 млн гривень).

Для  покращенню та розвитку системи питного водопостачання:

реалізовано проект "Реконструкція системи водопостачання від                    вул. Покровської до вул. Зоряної в с. Прядівка  Царичанського  району Дніпропетровської області" (загальна кошторисна вартість – 1528,9 тис.грн, у т.ч. субвенція з обласного бюджету до місцевих бюджетів на співфінансування органів місцевого самоврядування області - учасників Швейцарсько-Українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO –              1000,0 тис.грн, місцевий бюджет – 485,7 тис.грн );

завершена реалізація перехідного проекту 2017 року "Реконструкція системи водопостачання східної частини с. Бабайківка   Царичанського  району Дніпропетровської області" (загальна кошторисна вартість –                             1561,4 тис.грн, у т.ч. кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад у 2017 році – 602,1 тис.грн, місцевий бюджет – 59,0 тис.грн; у 2018 році  субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій– 798,2 тис. грн, місцевий бюджет – 18,9 тис.грн);

проведені роботи - "Реконструкція системи водопостачання західної частини с. Бабайківка   Царичанського  району Дніпропетровської області" (загальна кошторисна вартість – 1700,8 тис.грн, у т.ч. субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, обласний, місцевий бюджети – 1180,4 тис. грн, місцевий бюджет – 19,1 тис.гривень);

проводилася робота на об’єкті  "Будівництво системи водопостачання              с. Дубове Царичанського району Дніпропетровської області" (загальна кошторисна вартість – 4356,9 тис.грн, у т.ч. кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад  - 3695,9 тис.грн, місцевий бюджет – 61,4 тис.гривень).

Для покращення умов утримання та управління багатоквартирними житловими будинками та прибудинковими територіями:

проведено капітальний ремонт покрівель та прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків у смт Царичанка по вулиці Царичанській,48  та Квартал Слави,2 та (їх загальна кошторисна вартість  – 731,4 тис.грн та 668,6 тис.грн відповідно). У 2018 році використано                       612,7 тис.грн та 578,6 тис.грн відповідно - субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій; по 7,0 тис.грн – з місцевого бюджету.

Інше у сфері благоустрою населених пунктів:

1. На виконання чинного законодавства у галузі газопостачання та Кодексу газорозподільних систем щодо зобов’язань побутових споживачів газу  встановити вузли обліку газу з дистанційною передачею даних, у т.ч. закладам освіти та охорони здоров’я до 1 травня 2019 року, Царичанською селищною радою виготовлено проектно-кошторисні документації по реконструкції вузлів обліку газу адмінбудівель сіл Юр'ївка, Прядівка, Михайлівка та системи газопостачання топкової адмінбудівлі Царичанської селищної ради                        (23,6 тис.грн – місцевий бюджет); системи газопостачання Преображенської ЗОШ І-ІІІ ступенів з заміною вузла обліку газу (22,5423 тис.грн – місцевий бюджет), вузлів обліку КЗК "Царичанська центральна бібліотека" та Дубівський сільський будинок культури (20,0 тис.гривень).

 2. Придбано та встановлено три зупинки автобусні в с.Новостроївка, Прядівка та по вул. Івана Мазепи в смт Царичанка (69,3 тис.грн – місцевий бюджет).

 3. Придбані та встановлені комплекти забору на кладовищах в                            смт Царичанка по пров.Зелений, с.Турове на вул.Приорільська, с.Новостроївка по вул.Царичанська, с.Гнатівка, с.Юр'ївка, с.Преображенка, с.Прядівка, с.Селянівка по вул.Степова (565,9 тис.грн – місцевий бюджет) та комплект огорожі для паркової зони смт Царичанка  (45,2 тис.грн – місцевий бюджет).

  4. Придбаний та встановлений дитячий ігровий майданчик в с.Гнатівка (45,0 тис.грн – місцевий бюджет).

 5. У залі засідань Царичанської селищної ради встановлена електронна система поіменного голосування (37,5 тис.грн – місцевий бюджет).

           Адмінкомісія Протягом  2018  року  адміністративною  комісією виконавчого комітету Царичанської селищної  ради  було  розглянуто  63  справи  про  адміністративні правопорушення   щодо  63  осіб, за  наступними статтями Кодексу  України  про  адміністративні правопорушення:

  • Стаття  152 КУпАП – 50  справ, накладення  стягнення  на загальну  суму  17000 грн.;
  • Стаття  154 КУпАП – 3  справи, накладено  стягнення на  загальну  суму 153  грн.;
  • Стаття 155 КУпАП – 4  справи, накладено  стягнення на  загальну  суму 136  грн.;
  • Стаття 156 КУпАП – 4  справи, накладено  стягнення на  загальну  суму 2040  грн.;
  • Стаття 159 КУпАП – 1 справа, накладено  стягнення на  загальну  суму 34 грн.;
  • Стаття 212-1 КУпАП – 1 справа, накладено  стягнення на  загальну  суму 17  грн.;

      Вся сума стягнень  сплачена  правопорушниками  добровільно.

       Кодексом Цивільного захисту України встановлені повноваження у сфері захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в межах відповідних територій. З метою забезпечення якісного виконання цих повноважень прийнята Цільова програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки Царичанської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки, затверджена рішенням сесії Царичанської селищної ради № 440-21/VІІ від 15.03.2019 року; створено місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), призначено відповідального керівника та затверджено склад штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру місцевого рівня; створено місцеву комісію з питань евакуації. На території Царичанської ОТГ створено три збірних пункта евакуації та п'ять приймальні евакуаційні пункти (ЗЕП, ПЕП).

Керівником ланки територіальної підсистеми єдиної Державної системи цивільного захисту Царичанської ОТГ затверджено план основних заходів цивільного захисту на 2019 рік.

Відповідно до класифікатора надзвичайних ситуацій національного класифікатора України введеного в дію у 201 році, в громаді розроблено плани реагування та взаємодії органів управління і сил Царичанської місцевої ланки на різні надзвичайні ситуації місцевого рівня.

У 2017 році рішенням місцевої комісії з питань ТЕБ і НС розглянуто та затверджено Паспорт ризику Царичанської ОТГ.

На виконання обласної Програми створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Дніпропетровській області у минулому році надано субвенцію до обласного бюджету у розмірі 15 000 гривень.

У 2018 році керівники структурних підрозділів, директори шкіл, завідуючі дитячих закладів та відповідальні особи з питань цивільного захисту пройшли функціональне навчання у сфері цивільного захисту в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Дніпропетровської області у м. Кам'янське та м. Дніпро.  Також директори та керівники комунальних закладів, відповідальні особи пройшли навчання з пожежної безпеки.

У 2018 році проходили командно-штабні навчання по темі: «Взаємодія органів та сил місцевої ланки під час катастрофічного затоплення території Царичанської ОТГ у разі прориву середньо-дніпровського каскаду ГЕС та переведення функціонування місцевої ланки в особливий період».

Бюджет участі Царичанської селищної громади у 2018 році

Царичанська селищна рада у лютому 2018 року запровадила Бюджет участі громади. Юр'ївський старостинський округ прийняв участь і став переможцем у проекті "Центр активного відпочинку с.Юр'ївка", з бюджетом 80,0 тис.грн (придбано спортивні тренажери та інвентар, проведено косметичний ремонт, встановлено електрообігрівачі, сучасний тенісний стіл та встановлено WI-FI обладнання). Бабайківський старостинський округ – переможець у проекті "Актова зала школи – центр творчої взаємодії членів громади", з бюджетом 50,0 тис.грн (проведено косметичний ремонт в актовій залі).

Співпраця у 2018 році з Дніпропетровським центром розвитку місцевого самоврядування

 Царичанська селищна рада отримала партнерську відзнаку Дніпропетровського ЦРМС, як громада переможець обласних, національних та міжнародних конкурсів проектів місцевого економічного розвитку.

Так, за сприяння та методичної допомоги ЦРМС Царичанська селищна рада у 2018 році стала переможцем конкурсного відбору громад щодо фінансової підтримки ЦНАП у рамках Програми U-LEAD з Європою, переможцем регіонального форуму "Ярмарок добросусідства" (реалізація ґендерно чутливого проекту "Кімната сімейного відпочинку у Царичанській лікарні") під патронатом Дніпропетровської обласної адміністрації та переможцем проекту "Поліцейський офіцер громади в Дніпропетровській області" (Національна поліція України).

У рамках міжнародно-технічної співпраці на початку 2018 року було досягнуто консенсусу між Царичанською селищною радою та американсько, польсько-українською п’ятирічною програмою "Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності" DOBRE у питанні фінансування придбання автовишки для внутрішьо-господарських потреб громади за донорські кошти (очікується в лютому 2019 року). Внесок громади – придбання трактора МТЗ-82 з навісним обладнанням та  причепу 2ПТС-4  з надставними бортами.

Заплановано на 2019 рік, у рамках DOBRE:

 реалізація Плану удосконалення послуги "Муніципальний транспорт" (забезпечення власного транспортного сполучення між населеними пунктами селищної ради);

реалізація проекту місцевого економічного розвитку (МЕР) по створенню на базі КЗК "Царичанська центральна бібліотека" комплексного культурного та ділового центру Царичанської селищної ради (Coworking Space) з 5 зон. Зона 1 - Сучасний простір підтримки та активізації малого бізнесу громади для місцевого економічного розвитку (приміщення для зустрічей учасників Інкубатора сільського підприємництва, Асоціації підприємців, молодіжної ради громади, інших ГО, підприємців, тощо). Зона 2 - Інформаційно-туристична зона "Путівник громадою" КЗК "Комплексний музей історії" КЗК "Центр культури та дозвілля". Зона 3 - Історії нової об’єднаної громади та краєзнавства            КЗК "Комплексний музей історії". Зона 4 - Літератури, самоосвіти та відпочинку КЗК "Царичанська центральна бібліотека". Зона 5 - Центр надання адміністративних послуг Царичанської громади.

Перспективи інфраструктурного розвитку на 2019 рік

За рахунок коштів обласного бюджету:

реконструкція стадіону "Діброва" в смт Царичанка та його глядацьких трибун;

реконструкція стадіону та елементів благоустрою Царичанської              ЗОШ І-ІІІ ступенів;

капітальний ремонт доріг комунальної власності на загальну суму понад 100,0 млн гривен.    

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій:

капітальний ремонт комунального закладу "Бабайківський дошкільний навчальний заклад "Барвінок" в с. Бабайківка по вул. Театральній,1;

капітальний ремонт покрівлі та будівлі КЗК "Царичанська центральна бібліотека" Царичанської селищної ради з метою облаштування на її базі комплексного культурного та ділового центру (Coworking Space).

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад:

завершення будівництва системи водопостачання с.Дубове;

облаштування системи водопостачання с.Івано-Яризівки;

реконструкція мережі вуличного освітлення по вул. 14 Гвардійської дивізії в смт Царичанка;

капітальний ремонт будівлі КПНЗ "Царичанська школа естетичного виховання".

За кошти обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування:

заміна віконних та дверних блоків КЗ "Царичанський будинок дитячої та юнацької творчості" Царичанської селищної ради.

За рахунок інших джерел фінансування:

переобладнання адміністративних приміщень колишньої школи в с.Юр'ївка для потреб  жителів громади;

облаштування пункту безпеки в с.Преображенка.

Крім того, планується у тому числі залучення грантових коштів після виготовлення проектно-кошторисних документацій по реконструкція будівлі Прядівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини під загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та реконструкції майна первинної і вторинної медичної ланки (комунального закладу "Царичанська центральна районна лікарня" Дніпропетровської обласної та КНП "Царичанський ЦПМСД" Царичанської селищної ради).  

         Хочу подякувати народному депутату України Олегу Юрійовичу Кришину, депутату обласної ради Гошгару Алладін огли Мухтарову, керівникам обласної та районної влади,  виконавчому комітету Царичанської селищної ради,  депутатам  селищної ради, керівникам  підприємств, установ та організацій,  громадським організаціям, всім  жителям  нашої громади, хто  підтримував  і допомагав  селищній раді у  виконанні  заходів  соціально-економічного розвитку, хто не словами, а справами  доводив  свою небайдужість  до  становлення і  розвитку    нашої громади.  

         Щиро вірю та твердо переконаний, що всі ми хочемо жити в сучасно- облаштованих та охайних селищі та селах, а такими їх можна зробити лише спільними зусиллями. Тож давайте разом будувати  майбутнє нашої спільної домівки!

              

Сподіваюсь на  подальшу  співпрацю,  взаєморозуміння  та активність  кожного жителя!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь