A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Курси з основ здоров’я.

Дата: 23.03.2018 08:25
Кількість переглядів: 2752

Фото без опису

Реалізація компетентнісного підходу в організації навчальної діяльності учнів для формування соціальної і здоров’язбережної компетентностей вимагає від педагога додаткових знань, ставлень і вмінь. З цією метою 19 березня 2018 року на базі Царичанської ЗОШ І- ІІІ ступенів стартували курси з концептуальних та методичних основ формування у дітей і підлітків вище зазначених компетентностей, призначені для педагогів, які викладають предмет «Основи здоров’я» у 1-9-х класах.

Курси проводяться  за двокомпонентною моделлю, складовими якої є дистанційне і тренінгове навчання.

Дистанційна підготовка здійснюється вчителями самостійно шляхом проходження у зручний для них час двох дистанційних онлайн курсів:1) «Концептуальні і методичні основи формування здоров’язбережної компетентності» (ОЗК) та 2) «Вчимося жити разом – розвиток соціальних навичок у курсі предмета «Основи здоров’я»(ВЖР).

Реалізацію другої компоненти – тренінг практичних навичок вчителя – здійснювала представник Дніпропетровської академії неперервної освіти Різдванецька Людмила Олександрівна.

Під час курсів слухачі ознайомились з актуальними питаннями розвитку освіти в Україні, інноваційними підходами у роботі педагога  в рамках діючих стандартів освітньої галузі «Здоров’я і фізична культура» та  освітньої галузі "Соціальна і здоров'язбережна", передбаченою концепцією і проектом стандарту Нової української школи.

З метою вирішення пріоритетних завдань щодо зміцнення здоров’я молодших школярів, слухачі курсів взяли участь у навчальному тренінзі «Формування здоров’язбережної компетентності школяра в контексті реалізації Концепції Нової української школи»

Під час роботи тренінгу розглядалися такі питання:

  • двокомпонентна модель підготовки вчителів з методики формування здоров’язбережної і соціальної  компетентності молодшого школяра;
  • навчальніонлайн-курси «Вчимося жити разом» та "Основи здоров’язбережної компетентності" як засіб формування здоров’язбережної компетентності школяра;
  • реалізація концепції Нової української школи на засадах «педагогіки партнерства»;
  • питання щодо вивчення предмета у контексті реалізації оновленої програми з основ здоров’я;
  • методичні аспекти викладання предмета «Основи здоров’я» на засадах розвитку життєвих навичок;
  • особливості використання вправ для створення доброзичливої атмосфери на тренінгу.

Особливої уваги та обговорення під час роботи викликали наступні теми: «Портрет учителя ХХІ століття», «Знання, вміння та цінності, якими повинен володіти сучасний вчитель», «Педагогічні техніки і прийоми в роботі вчителя в контексті  Нової української школи».

У рамках проекту педагогічні працівники за допомогою інноваційних методикнавчились створювати сприятливу психологічну атмосферу та розвивати  у вихованців життєві навички, що  підвищують у дітей стійкість до складних життєвих обставин.

Проходження даної педагогічної практики створює позитивний настрій у подальшій роботі вчителів, налаштовує на віддачу набутого педагогічного досвіду школярам, відкриває широкі можливості для вдосконалення та професійного зросту.

Інна Солодовник,вчитель початкових класів

 КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ст.»

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь