A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ВЕСНЯНІ ПЕРЕМОГИ ЮНИХ МИТЦІВ.

Дата: 08.05.2018 09:13
Кількість переглядів: 1875

Фото без опису

Наші таланти

ВЕСНЯНІ ПЕРЕМОГИ ЮНИХ МИТЦІВ
Весна – традиційна пора  демонстрації розсипів юних талантів – музикантів, танцюристів. Саме цієї пори року проводиться багато  конкурсів обласного та вищого рівнів, де з'їжджаються діти та юнь нашої Дніпропетровщини і не тільки, щоб, як мовиться, себе показати й на інших подивитись, продемонструвати свої досягнення, повчитись новому, зануритись у неперевершену творчу атмосферу.

 Наприкінці березня  учні школи естетичного виховання взяли участь  у ХХІІ обласному конкурсі-фестивалі дитячої музичної творчості «Дніпрова пісня» ім. А. К. Поставної, який  проходив  у Дніпропетровській Академії музики ім. М.І. Глінки. Учні щороку є учасниками цього  популярного фестивалю, а цьогоріч у творчих змаганнях взяв участь і хор школи, керівником якого є  молодий і креативний педагог Антоніна Насс.   «Новинкою» та, мабуть, і «родзинкою» не лише нашої делегації, а й взагалі усього конкурсу став дует хлопців – бандуриста Олександра Цуканова та піаніста Єфрема Салосіна (викладач Валентина Борисенко). Також  взяли участь  у цьому конкурсі  юна піаністка Настя Насс (викладач Людмила Постольник) та солістка Таня Дяченко (викладач Оксана Радиш).

   Приємною звісткою стало запрошення нашої школи на урочистий  гала-концерт вже в числі переможців конкурсу, і 4 квітня відбулась наступна поїздка до Академії музики ім. М.І. Глінки. Організатори  тримали певну інтригу і не оголошували зайняті призові місця. Після дивовижного гала-концерту розпочалось урочисте нагородження переможців фестивалю. Справжньою радістю стала перемога і почесне  перше місце хору «ТОНІКА» та  перше місце інструментального дуету  Саші Цуканова та  Єфрема Салосіна!

До речі,  Саша Цуканов – як  популяризатор українського народного інструменту – бандури та автентичного українського явища – кобзарства – висунутий від району  на здобуття премії обласної,  ради,  у номінації «Юні дарування»,  всі ми, мешканці Приорілля, вихідці з нашого краю, у разі, якщо обласна конкурсна комісія  відбере  його у десяток кращих, зможемо долучитися до онлайн-голосування за  нашого Олександра  (а також за Максима Нем'ятого – у номінації «За досягнення у спорті» та Євгенію Велегуру – у номінації «За внесок у розвиток місцевого самоврядування»).  Давайте ж підтримаємо  наших талановитих, креативних, цілеспрямованих земляків!

А 21 квітня теж стало урожайним днем для наших юних митців!  Цього  дня  у Дніпрі проходив Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Перші проліски», в якому взяли участь не тільки учні школи естетичного виховання, а й педагог – Ольга Гаража. Як виконавець вона посіла друге місце, а  юні артисти  теж привезли заслужені перемоги, всі стали  лауреатами дипломів 3-го ступеню. Це  піаністи -  наймолодший учасник конкурсу (за що, до речі, був нагроджений і подарунком) Ярославчик Бойко, Іван Гружинскас (викладач Ольга Гаража), та вокалісти, вихованці Оксани Радиш Лєра Кузема, Каріна Каплій та Ніна Мітлицька. І школа була відзначена Кубком - за професійну майстерність викладачів, як єдина школа із сільської місцевості, що представила учасників  такого високого рівня виконавської майстерності – які всі посіли призові місця!

 Цього ж дня творча поїздка до обласного центру принесла перемогу –у відкритому фестивалі-конкурсі «Веснограй-2018» -  нашим  маленьким танцівникам – молодшій і середній групі  зразкового аматорського хореографічного колективу «Натхнення»,  який працює при Центрі культури і дозвілля,  та учням школи естетичного  виховання - юній піаністці Насті Насс (викладач Людмила Постольник) і  вокалістам Самірі Імамалієвій та Ані Кучугурній (викладач Андрій Мельник).    Маленька піаністка  у цьому конкурсі посіла перше місце, а вокалісти і танцівники – треті місця, у своїх вікових категоріях.

Участь у цьому конкурсі, враження від поїздки до міста, гарна погода, а потім і звістки про перемогу -  все це лишило у юних артистів незабутні враження! Традиційно  у таких творчих змаганнях беруть участь в основному вихованці міських шкіл, та наших юних артистів це ніколи не лякало. Участь у  подібних заходах – це, крім всього, можливість бачити, до чого прагнути, до чого творчо рости. 

   Діти отримали грамоти і подарунки, новий досвід. А дорослі – подбали про їхній творчий розвиток. Так,  спонсорами поїздки на «Дніпрову пісню», оплативши пальне, виступили наш обласний депутат Гошгар Мухтаров та  ТОВ «Колос» в особі гендиректора Петра Горбатюка. А всі матеріальні витрати за участь у «Веснограї»  взяв на себе Олег Кришин, наш  народний депутат.  Юні артисти, їхні наставники щиро вдячні  всім небайдужим людям, які допомогли у творчій самореалізації дітей. І, звичайно, нашій громаді за загальне сприяння тому, щоб наші юні артисти змогли взяти участь у цих поважних конкурсах.

 Наталія МЕЛЬНИК.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь