A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Наші на «Z_ефірі»

Дата: 08.05.2018 16:58
Кількість переглядів: 1946

Фото без опису

127 дітлахів Царичанської об’єднаної територіальної громади взяли участь в обласному дитячо-юнацькому фестивалі «Z_ефір».

Перший відбірковий тур фестивального дійства відбувся в селищі Петриківка, куди 3 травня з’їхалися представники Царичанського, Петриківського та Магдалинівського районів віком від 5 до 16 років.

Організатором фестивалю виступила Дніпропетровська обласна державна адміністрація. Захід проводиться під патронатом голови облдержадміністрації  В.М. Резніченко з метою укріплення іміджу регіону як одного з розвинутих регіонів України та як такого, що всебічно підтримує та створює умови для самореалізації талановитих і обдарованих дітей та молоді.

Головна мета «Z_ефіру» - виявити нові таланти Дніпропетровщини, створити для дітей та молоді можливість творчого спілкування та подальшого розвитку їх таланту.

Відзначимо, що на участь у конкурсі від Царичанської громади було подано 41 заявку. Усі учасники без виключення за свої старання отримали дипломи фестивалю. Більш того, майже у всіх номінаціях наші талановиті діти вибороли призові місця. Нагадаємо, що переможців Першого туру чекає участь у Другому, якій відбудеться у м. Дніпро з 16 по 18 травня. За умовами конкурсу – Третій тур фестивалю завершиться заключним Гала – концертом з нагородженням переможців та великою концертною програмою.

У конкурсантів з Царичанської ОТГ є усі шанси потрапити до фіналу.

Загалом усі свої творчі здібності діти громади проявили у майже усіх номінаціях фестивалю – конкурсу. Номінації передбачались у таких видах мистецтва, як вокальний, інструментальний, хореографічний, театральний та оригінальний жанри.

Багато призових нагород для нашої громади здобули вихованці Царичанської школи естетичного виховання. Важко назвати наших юних артистів, які на тлі більш потужних колективів та солістів, виглядали гідно і впевнено. Серед інших вони вирізнялись оригінальністю, особливою артистичною енергетикою, креативністю, яскравістю костюмів та як кажуть на сьогодні, драйвовістю. Словом, наші діти були найкращими.

Третє місце цього конкурсного дня вибороли у номінації «Вокальне мистецтво» Самір Талибов ( с. Прядівка, учень Школи естетичного виховання) та ансамбль «До-мі-солька» і гурт «Lime next» (Будинок дитячої та юнацької творчості). Другу призову сходинку зайняли  інструменталіст – клавішник  Едуард Сирбу і співаки : вокльний ансамбль «Діти сонця» (Прядівська ЗОШ І-ІІІ ст..) та дует «Едельвейс» у складі сестер Анни та Анастасії Насс (учениці Школи естетичного виховання). Пісня дівчат являється авторською. Одна написала музику, інша – слова. А їхній тато, протоієрей Діонісій Насс, зробив аранжування композиції. І нарешті, перші місця вибороли музиканти – інструменталісти Олександр Цуканов (бандура) та Єфрем Салосін (фортепіано). У наймолодшій віковій категорії юна піаністка Марія Журавель теж виборола перше місце, а від хору «Тоnika», у категорії ансамблевий спів, присутні на фестивалі були у захваті. Море позитиву та хвилю аплодисментів визвав виступ творчого колективу «Ліра» ( Преображенська ЗОШ І-ІІІ ст.. ). До речі, наші земляки, учні Молодіжнянської ЗОШ І-ІІІст. також зайняли перше місце. Юні актори Приорілля  стали відкриттям у номінації «Театральне мистецтво». 

А поки юні талановиті зірочки ретельно готувалися до участі у конкурсі, дорослі провели велику роботу по забезпеченню їхнього комфортного перебування на фестивальному заході. Діти були забезпечені транспортом. Крім того, кожна дитина в дорогу отримала набір солодощів. Не залишився осторонь і депутат обласної ради Гошгар Аладдін – огли Мухтаров, якій подбав про паливо для транспорту.

Розуміючі важливість того, що у дітей має бути щасливе дитинство, що наші «діти – квіти» повинні реалізовувати свої здібності, мрії, бажання, втілювати їх у життя, виконком Царичанської селищної ради всебічно піклується про це та прикладає максимальні зусилля до процвітання таких чеснот. Розвиток особистісних якостей підростаючого покоління – це інвестиції в гармонійне та прекрасне майбутнє нашого Приорілля.

Маємо великі сподівання і надію, що конкурсанти, котрі увійшли до Другого туру «Z_ефіру» і надалі перемагатимуть. Тоді ми їх побачимо у підсумковому Гала-концерті. Упевнені, наші діти того варті. Уся громада ними пишається. Так тримати!

Фото без опису

 

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь