A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Поетеса, ветеран Марія Злюча – приклад для творчої молоді.

Дата: 11.05.2018 08:24
Кількість переглядів: 1982

Фото без опису

Нещодавно працівники Царичанської центральної бібліотеки у співпраці з клубом за інтересами «Надія» Центру культури та дозвілля провели вечір – презентацію творчості нашої землячки, жительки Царичанки, ветерана праці – Марії Злючої. Марії Хомівні зовсім скоро виповнюється поважна дата – 85 років. Та незважаючи на поважний вік, жінка залишається молодою душею, щирою, мудрою і творчою натурою, має гарну пам'ять. Попри те, що пані Марія усе життя пропрацювала на будівництві, вона кохається у поезії, складає вірші. Марія Злюча – активний учасник клубу «Надія»,  дописувач  «Приорільської правди», автор двох збірок «Гори, моя звезда! Мои мечты и размышления»( 2013рік )та «Не плачь, душа моя. За все судьбу благодарю» (2017 рік). Готується до друку третя збірка віршів.

У Марії Хомівни, як і у її ровесників, було тяжке дитинство, юність. Родом вона з далекого російського Алтаю. Пережила війну, голод, розруху. Залишилась сиротою. Виховувалася у дитячому будинку. Вийшовши заміж за жителя Царичанського району Миколу Злючого, назавжди залишилася жити на Приоріллі, яке стало її батьківщиною, її натхненням, її любов’ю. Має дружну родину. Марію Злючу завжди вирізняли чесність, порядність, щирість у стосунках, відповідальність. Колеги, що працювали із жінкою у комунгоспі, пам’ятають її як добросовісного і доброго бригадира.

«Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний», - говорив Василь Сухомлинський. Читаючи вірші Злючої, читач відкриває для себе красу, неповторність землі, добро сердець людських, вічні цінності життя. Творчість Марії Злючої не марна, адже являється для нас прикладом міцного духу та людяності. А з самої Марії Хомівни треба брати приклад. Не дивлячись на важкі випробуванні долі, багаточисленні хвороби, Злюча залишається Людиною з великою літери.

На творчій захід завітали друзі поетеси – ансамбль «Дівчата» клубу «Надія», її поціновувачі, колеги. Лунали спогади, пісні, жарти. Теплі слова винуватиці свята адресували Алла Мальченко, Марія Макаренко, Олена Сульжик, Неля Губар, Ірина Миндря та інші.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь