A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Сімейні лікарі Царичанського центру первинної допомоги влаштували Ярмарок Сімейного Здоров’я для своєї громади .

Дата: 21.05.2018 10:13
Кількість переглядів: 3622

Царичанські сімейні лікарі організували для мешканців громади Ярмарок Сімейного Здоров’я, присвячений профілактиці здоров’я всієї родини та вибору власного сімейного лікаря. 

18 травня у парку «Слави» селища Царичанка відбувся Ярмарок Сімейного Здоров’я. Керівництво Царичанської громади та лікарі центру первинної медико-санітарної допомоги запросили своїх мешканців на свято здоров’я всієї родини за підтримки проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії»/ компонент підтримки медичної реформи. На Ярмарку люди спілкувались з сімейними лікарями у зоні «Здоров’я родини», проходили обстеження у зоні «Діагностики», пригощалися кавою та кисневими пінками, а малеча чудово провела час у «Дитячій» зоні. Гості Ярмарку отримати відповіді на всі питання щодо вибору лікаря для своєї родини та підписання з ним декларації. 

В Україні розпочалась медична реформа і кожен українець сьогодні обирає сімейного лікаря, терапевта або педіатра для себе та своєї родини. Людина може обрати будь-якого лікаря без прив’язки до своєї дільниці, тому спілкування з лікарями на етапі прийняття рішення щодо заключення декларації з ними особливо актуальне.  Сімейні лікарі Царичанського центру перинної медико-санітарної допомоги вважають однією із основних своїх задач профілактику та діагностику на ранніх стадіях захворювання. Тому головними темами для спілкування з громадою на Ярмарку Сімейного Здоров’я вони обрали теми профілактики серцево–судинних, гіпертонічних, алергічних захворювань, виявлення раку на ранніх стадіях, цукровий діабет, остеохондроз та  захворювання щитоподібної залози. Педіатри Царичанскього центру окрему увагу приділити темі вакцинації та введенню прикорму для малюків «без манної каші та борщів».

«Наша громада вперше проводить такий захід за участю сімейних лікарів, - розповідає голова Царичанської об’єднаної територіальної громади Сумський Генадій Вікторович. – Але ми сподіваємось, що Ярмарки Сімейного Здоров’я стануть доброю традицією і наші мешканці будуть більше обізнані щодо профілактики захворювань і, як результат, будуть менше хворіти».

Лікарі Царичанського центру первинної медико-санітарної допомоги вже підписали дві з половиною тисячі декларацій зі своїми пацієнтами. На сьогодні в Центрі працює  8 сімейних лікарів, які можуть обслуговувати всю родину – від малюків до бабусь та дідусів, один лікар-педіатр та один терапевт.

«Колектив нашого Центру, - ділиться головний лікар Царичанського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Валентинівна Дениско, - відкритий до змін, покращення медичних послуг та роботи за новими умовами. Медичний працівник має успіх у професії, якщо він уважний та небайдужий до людей, постійно працює над вдосконаленням своїх навичок і знань. Тому ми щодня розвиваємось і допомагаємо берегти найцінніше – здоров’я».   

Мешканці, які не потрапили на Ярмарок Сімейного Здоров’я, можуть ознайомитись з безкоштовними послугами Царичанського центру та його лікарями в усіх амбулаторіях Царичанського Центру: с.Царичанка, Бабайківка,  Молодіжне, Могилів, Прядівка, Рудка, Новопідкряж. Для підписання деклараціїї з лікарем потрібно взяти з собою паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон (для авторизації) та свідоцтво про народження дитини (для підписання деклараціїї з лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину). 

Керівник Проекту USAID «Реформа ВІЛ- послуг у дії», який виступив партнером Царичанської громади в організації Ярмарку, Ната Аваліані підкреслила:  «Успіх медичної реформи та покращення медичних послуг  для населення це результат комплексного підходу з боку органів місцевого управління. Від організації роботи за новими правилами до налагодження комунікації з пацієнтами. Ми завжди готові допомагати, але без волі і бажання місцевої  громади змінюватись на краще, це було б неможливо. Тому ми щиро вдячні і по-справжньому захоплюємось керівництвом Царичанської громади, яка дуже багато робить в цьому напрямку. Ярмарка Сімейного Здоров’я є яскравим прикладом відкритості до змін та професійної комунікації між сімейними лікарями та пацієнтами». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь