Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ДніпроОДА вперше за десятки років капітально ремонтує сільські дороги у Царичанському районі.

Дата: 07.06.2018 13:42
Кількість переглядів: 1914

Фото без опису

У селах Турове та Преображенка на Царичанщині дві вулиці – вже із новісіньким асфальтом та розміткою. Загалом до кінця року ДніпроОДА оновить близько 130 комунальних доріг Дніпропетровщини, повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Привести до ладу дороги всередині населених пунктів – таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко. Капітально ремонтуємо автошляхи по всій області. Вже дві сільські вулиці у Царичанському районі – з якісним асфальтовим покриттям», – зазначив Валентин Резніченко.

Мешканці вулиці Гагаріна в селі Преображенка вже й не сподівалися, що колись їм зроблять дорогу. Раніше асфальту там не було взагалі. У дощ діти не могли дістатися школи, старенькі – пошти, фельдшерського пункту чи магазину. Та як поклали асфальт, все змінилося. Тепер дорога в утіху і водіям авто, і дітлахам, що вчаться кататися на роликах.

«Раніше тут не дорога була, а страхіття. Тепер – саме задоволення, – поділилася мешканка Преображенки Любов Самарська. – Коли їхала заасфальтованою вулицею вперше, не могла навіть стримати сліз. Такої дороги я ще не бачила!». 

Відтепер із новим асфальтом та яскравою розміткою – і вулиця Приорільська у Туровому, єдина в селі. Простягається майже на 3 км. Всі будинки мешканців – уздовж цієї дороги. Заасфальтували її 30 років тому. Покриття було тоненьке, завтовшки у 2 см, й неякісне. Тож, як кажуть місцеві, останніми роками його взагалі важко було назвати асфальтом – суцільні ями та вибоїни. Нині там – шість сантиметрів якісного покриття. Гарантія на зроблену дорогу – 5 років.

«Раніше ями по коліна були. А тепер на велосипеді і оком не змигнеш – і вже на іншому краю села, – сказав мешканець села Турове Олександр Петякін. – Дорога відмінної якості! Впевнений, що й не доживу, доки тут вибоїни з’являться».

Дороги в селах оновила ДніпроОДА. Всі роботи – обласним коштом.

«Дякуємо нашому губернаторові, що в нього доходять руки навіть до таких невеличких сіл. Раніше там вулиці були, а доріг – ні. Тепер мешканці почуватимуться набагато комфортніше», – зазначив Царичанський селищний голова Геннадій Сумський.

Цьогоріч на ремонт комунальних доріг із обласного бюджету виділяють рекордну суму – близько мільярда гривень.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь