A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Інформація про будівлю КЗК «Комплексний музей історії»

Дата: 11.06.2018 17:05
Кількість переглядів: 2333

9 серпня 2017 року № 567-26/VII зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Царичанського району у комунальну власність Царичанської селищної територіальної громади прийнято комунальний заклад культури «Комплексний музей історії Царичанського району». Заклад перейменовано на КЗК «Комплексний музей історії», збережені посади директора та завідувача відділу з основного виду діяльності. Будівля КЗК «Комплексний музей історії» прийнята у незадовільному стані, відсутнє опалення, вода та туалет, проводка аварійна. Фактично із за незадовільних умов заклад працює з травня по вересень.

Рішенням сесії від 16 травня 2018 року № 793-35/VII «Про деякі питання управління майном, що належить до комунальної власності Царичанської громади» депутатами надана згода на підготовку документації щодо продажу будівлі музею. Це не остаточне рішення, оскільки необхідне виготовлення документації на земельну ділянку, експертної грошової оцінки будівлі та затвердження ціни продажу.

 Натомість, у будівлі КЗК «Царичанська центральна бібліотека» планується створення інтегрованого ділового та культурного Центру громади з зонами надання адміністративних послуг (ЦНАП), пізнання історії та краєзнавства, туризму та відпочинку (КЗК «Комплексний музей історії»), літератури, самоосвіти та громадської активності (КЗК «Царичанська центральна бібліотека»).

Переведення КЗК «Комплексний музей історії» відбудеться тільки після проведення внутрішнього ремонту приміщень КЗК «Царичанська центральна бібліотека» (загалом це близько 778 кв.м.). Крім того, будівля опалюється газом (проведений ремонт системи опалення), підведене електро-, водопостачання та водовідведення, є туалет. Площа приміщень буде збільшена у порівнянні з площею приміщень, які музей займає наразі.

Це дасть змогу створити належні умови праці для працівників музею та для комфортного перебування відвідувачів, наповнити музей експонатами нової історії об’єднаної громади, модернізувати діяльність закладу шляхом придбання мультимедійного обладнання (проектор, дошка, ноутбук) та розроблення карти туристичних маршрутів з пам’ятками історії та природи.

Проте, 6 червня 2018 року у Царичанській селищній раді відбулася зустріч ініціативної групи мешканців (близько 20 осіб), які категорично не погоджуються із рішенням щодо продажу будівлі КЗК «Комплексний музей історії» та створення інтегрованого ділового і культурного Центру громади.

Від ініціативної групи надійшло звернення на наступній сесії переглянути та скасувати рішення про продаж будівлі музею. Також, мешканці ініціювали зібрання коштів з громади (добровільні внески) для проведення ремонту будівлі. Селищний голова Г.В. Сумський доручив залучити незалежних підрядників для обрахунку вартості першочергових ремонтних робіт будівлі музею, відкрити спеціальний рахунок для зібрання коштів. Також, з ініціативною групою погодили проведення на початку липня ще одного засідання, щоб обговорити вартість ремонтних робіт, джерела фінансування та суму внесків, яка надійшла на рахунок від громади. За результатами повторного засідання у липні питання щодо продажу музею буде розглянуте на сесії повторно.

Отже, для зібрання коштів на ремонт будівлі КЗК «Комплексний музей історії» відкритий спеціальний рахунок:

Отримувач : Виконавчий комітет Царичанської селищної ради.

Код ЄДРПОУ 41050131

Розрахунковий рахунок 3155 9343 2983 23

ГУДКСУ у Дніпропетровській області

МФО 805012

Призначення платежу: На утримання та оновлення матеріально-технічної бази музею.

Фото музею


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь