A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Чергове засідання сесії Царичанської селищної ради.

Дата: 27.06.2018 15:28
Кількість переглядів: 2044

Фото без опису,

Чергове засідання сесії Царичанської селищної ради.

25 червня відбулася чергова 36 сесія Царичанської селищної ради. На сесії були присутні 18 депутатів. До черги денної включені 13 питань.

На початку депутати внесли зміни до селищних цільових Програм та до селищного бюджету на 2018 рік. Так, з Державного бюджету для Царичанської ОТГ виділено 4,67 млн. грн. інфраструктурної субвенції. Дані кошти спрямовуються на наступні об’єкти: «Будівництво системи водопостачання с. Дубове Царичанського району Дніпропетровської області» - 3672,644 тис. грн; «Реконструкція елементів благоустрою – мережі вуличного освітлення по вул. Чкалова в с. Дубове Царичанського району Дніпропетровської області» - 645,442 тис. грн»; «Реконструкція елементів благоустрою – мережі вуличного освітлення по вул. Березівська в с. Бабайківка Царичанського району Дніпропетровської області» - 349,914 тис. грн».

Виділені кошти на проведення місцевих виборів старост у с.Михайлівка, с.Бабайківка, с. Ю’рївка, с. Прядівка та депутата 4 виборчого округу (смт Царичанка вул. Царичанська, с. Селянівка), які відбудуться 29 липня 2018 року. Інші зміни стосувалися перерозподілу асигнувань на утримання закладів громади та благоустрій.

Дискусійним питанням стало підняття місцевих податків. Так депутати ухвалили встановити для другої групи підприємців єдиний податок у розмірі  18 % від мінімальної заробітної плати.

Також бюджетна комісія винесла проект рішення про встановлення земельного податку для земель сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (з паїв) у розмірі 1% від НГО.

Збільшення податку обґрунтовується тим, що одноосібники не подають декларації до Податкової служби про отримання доходу з паю та не сплачують прибутковий податок з паїв (18% від розміру доходу). Натомість сплата земельного податку контролюється, його стягнення передбачено у примусовому порядку.

На сесії були присутні одноосібники з Бабйківського та Прядівського округів, загалом близько 30 чоловік. Мешканці наголошували, що сплачують обидва податки: і земельний податок, і прибутковий з паїв. Збільшення земельного податку значно погіршить їх матеріальне становище, призведе до ухилення від його сплати.

Тому, земельна комісія разом із селищним головою Сумським Г.В. винесли на чергу денну проект рішення про встановлення земельного податку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (з паїв) у розмірі 0,7% від НГО.

Депутати проголосували за даний проект, але наголосили, що інфраструктурний розвиток територій не можливий у разі недоотримання коштів місцевим бюджетом. Тому, сторони – депутати, посадові особи виконкому і відповідальні присутні одноосібники домовилися про спільну роботу щодо виявлення осіб, які ухиляються від сплати прибуткового податку.

Податки вводяться в дію з 01 січня 2019 року.

Також, депутати надали згоду на прийняття до комунальної власності Царичанської селищної громади безхазяйної водопровідної мережі у с. Прядівка. У поточному році передбачається «Реконструкція системи водопостачання від вул. Покровської до вул. Зоряної в с. Прядівка». Царичанська ОТГ отримала на співфінансування грант від ДЕСПРО та Дніпропетровської обласної ради у розмірі 1,0 млн.грн.

На сесії були затверджені виготовлені проекти - з реконструкції системи газопостачання топкової адмінбудівлі ради та адмінбудинку в с. Михайлівка; «Капітальний ремонт дороги по вул. Царичанська смт Царичанка; «Капітальний ремонт утеплення фасаду, заміна віконних та дверних блоків ДНЗ № 4 «Берізка» вул. Кірова, 89 г, смт Царичанка (енергозберігаючі заходи)».

Земельні питання розглянуті без заперечень. Зокрема депутатами затверджені проекти по земельних ділянках для будівництва амбулаторій у с. Прядівка, вул. Центральна,41 б, та у с. Бабайківка, вул. Центральна, 46.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь