A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Хор «Tonika» виборов Гран – прі на престижному фестивалі.

Дата: 06.07.2018 14:27
Кількість переглядів: 2145

Фото без опису

       29 червня у місті Вільногірську відбувся Всеукраїнський фестиваль – конкурс дитячої та юнацької творчості «Грант – талант – 2018», засновником якого є Ліга діячів культури України спільно з фондом Марії Максакової. Фестиваль проводився за підтримки народного депутата України Олега Кришина. Володарями найвищої нагороди «Грант – таланту» - Гран –прі – стали наші земляки – хор «Tonika» Царичанської школи естетичного виховання.

         Фестивальний захід спрямований на популяризацію та розвиток дитячої творчості. Цього року у конкурсі взяли участь майже 400 талановитих і обдарованих дітей з усіх куточків України. Проведення фестивального дійства відбулося за підтримки Міністерства культури України, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Вільногірської міської ради, національних телекомпаній  та ЗМІ.

         Для учасників були визначені такі мистецькі номінації:

 - інструментальна музика – фортепіано, струнні, народні, духові та ударні інструменти;

- ансамблеве виконавство вокалістів та інструменталістів;

- вокал: академічний, естрадний, народний;

- художнє слово.

Зазначимо, що до складу журі фестивалю – конкурсу увійшли визначні діячі культури. Серед них двічі міністр культури України, народна артистка України Лариса Хоролець ( голова журі), оперна співачка світової слави Марія Максакова, Герой України, генеральний директор Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П.Вірського Мирослав Вантух, заслужена артистка України Катерина Пушкина та інші визначні діячі культури і мистецтва.

         Поїздка наших маленьких артистів на такий вагомий конкурс стала можливою завдяки підтримці народного депутата України Олега Кришина та виконкому Царичанської селищної ради. Крім хору «Tonika» (керівник Антоніна Насс), у фестивалі взяли участь і вихованці викладачів школи Валентини Борисенко і Алли Одуд, інструментальний дует у складі Єфрема Солосіна (фортепіано) та Олександра Цуканова ( бандура).

         Конкурс розпочався о 10 годині у Палаці культури та спорту «Металург». Після виступів усім учасникам конкурсу надали можливість безкоштовно відвідати басейн. Далі о 19 годині мав відбутися Гала - концерт фестивалю із нагородженням переможців, виступами найкращих учасників, зіркових членів журі. Наша делегація не планувала залишатися на фінальний захід, адже додому треба було їхати дуже далеко. Чотиригодинний переїзд лише в один бік, втома, спека…Все треба було пережити. Але…Те, що організатори настояли на тому, щоб царичанці залишилися на Гала – концерті вартувало усіх сподівань. Очікування результатів було дуже довгим. Усі напружено чекали висновки компетентного журі. Журі тримали інтригу… А інтрига зростала. Здавалося, ніби у повітрі літають хвилювання, пристрасті та емоції. Довгі чекання…Вже й усіх номінантів нагородили, оголосили переможців, а наші артисти сидять і чекають. Напруження неймовірне. І в якусь мить ведуча на весь широкий загал виголошує: «Головний приз фестивалю «Грант – талант» - Гран – прі отримує (інтригуючи пауза – Авт.) хор «Tonika»!» Не передати, що тут зчинилося! Реакція дітей була шаленою. Бурхливим емоціям не було меж. Зал вибухнув зливою оплесків. У той момент тріумфу відійшли на останній план і хвилювання, і очікування, і нервові відчуття, і втома. Усе збулося, серця дітей і дорослих наповнилися ейфорією, радістю, неймовірним задоволенням від успіху. Це був успіх справжній і непідробний! Пісенна композиція «Музика» у виконанні вихованців хору підкорила не тільки учасників фестивалю, а й суворе журі. Окремий респект солістці хору Юлії Мирошніченко, яка свої проникливим голосом зачіпає потаємні струни слухача. Крім дипломів переможців «Tonika» отримала подарунок – мікрохвильову піч. Не залишилися без уваги і наші талановиті юні музиканти, Олександр Цуканов і Єфрем Салосін. Обдаровані хлопці отримали подарунковий сертифікат на власну продукцію від торгової марки «Бон Буассон».

Своїми враженнями поділилася керівник хору Антоніна Насс: «Ми дуже щасливі від того, що наш труд так високо оцінили. І ми ще з більшим ентузіазмом і натхненням налаштовані працювати і розвиватися, для того, щоб радувати своїх шанувальників. Це наш спільний успіх – як педагогів, так і дітей. Ми вдячні усім, хто нас підтримував і підтримує.»

         Нам залишається побажати хору «Tonika», бандуристу Олександру Цуканову,  піаністу Єфрему Салосіну не зупинятися на досягнутому. Усі разом будемо чекати від них нових перемог, успіхів та звершень.

         Царичанська громада пишається своїми талановитими дітьми!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь