A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Дітям з особливими потребами - першочергова увага!

Дата: 22.11.2018 15:44
Кількість переглядів: 2031

21 листопада 2018 року   Царичанський селищний голова Сумський Г.В., голова райдержадміністрації Буленок Р.В., голова районної ради Горбачова С.А.,  помічник народного депутата України О.Ю. Кришина Пилявець І.В., завітали з робочим візитом до Комунальної установи «Царичанський інклюзивно-ресурсний центр» Царичанської селищної ради, що був створений в липні 2018 року.  

Фото без опису

       Керівництво громади та району ознайомилися із станом інклюзивної освіти, визначили шляхи розвитку установи, зустрілися з начальником відділу освіти виконкому Царичанської селищної ради Китайгорою С.М. та директором Центру Шиндель С.О.

      Рішення про створення у Царичанській об»єднаній територіальній громаді інклюзивно-ресурсного центру було прийняте у липні 2018 року з метою забезпечення прав дітей з особливим освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги, забезпечення  кваліфікованого супроводу.

      Близько 55 діток із особливими освітніми потребами, віком від двох до 18 років  відвідують індивідуальні та групові заняття з корекційними педагогами, а саме з спеціалістом-дефектологом, логопедом  та практичними психологами.

«Саме інклюзивна система освіти дає дитині можливість розвиватися, адаптуватися до суспільства», - зазначив Сергій Китайгора.
      Інклюзивно-ресурсний центр розміщений на першому поверсі шкільного інтернату, що розташований за адресою: смт Царичанка, вул. Соборна, 40а

        «Намагаємося облаштовувати заклад за європейськими стандартами. На сьогоднішній день Інклюзивно-ресурсний центр оснащений яскравими дитячими меблями, дидактичними матеріалами, є інтерактивне обладнання –проектор, планшети. В планах – придбання інтерактивної підлоги для психологічного розвантаження дітей, корекційного обладнання, пристосування будівлі та приміщення  інклюзивно-ресурсного центру до дітей з обмеженими фізичними можливостями, забезпечення центру мікроавтобусом для підвозу дітей, облаштування віддаленого пункту  центру в с.Прядівка. Адже від розвитку кожної дитини залежить розвиток нашого суспільства в цілому. Це буде новітній заклад, який, я сподіваюся, виправдає ті завдання, що на нього поклали, і ті сподівання, які висловлюють батьки "  - зауважив селищний голова Г.В. Сумський.

        В 2018 році за рахунок державної субвенції  в сумі 206.1 тис. грн. забезпечено  матеріально-технічне оснащення інклюзивно-ресурсного центру. За рахунок коштів місцевого бюджету в сумі 37.8 тис. проведений поточний ремонт приміщень, підключено до мережі « інтернет», придбано ряд меблів в ресурсну кімнату та кімнату логопеда.

     Світлана Шиндель висловила слова вдячності державі, селищному голові, районному керівництву за можливість допомагати особливим дітям,  за всебічну підтримку і допомогу у втіленні в життя цієї ідеї, адже головною метою створення інклюзивно-ресурсного центру є забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям. А це величезний крок вперед для всього українського суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь