A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ІІІ форум об’єднаних громад

Дата: 06.12.2018 17:01
Кількість переглядів: 1889

5 грудня у Києві відбувся ІІІ форум об’єднаних громад присвячений  питанням економічного розвитку територій у якому взяв участь Царичанський селищний голова Сумський Геннадій Вікторович. Обговорювались результати реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яка була прийнята у 2014 році.  Під час Форуму Президент Петро Порошенко зазначив, що місцеві бюджети за чотири роки реформи зросли у 3,4 рази.

   «Цього року частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті України вперше нарешті перевищила той показник, про який ми свого часу мріяли», - сказав Президент. Він зауважив, що це відбулося і тепер частина місцевих бюджетів з урахуванням субвенцій та субсидій перевищує державний бюджет.

     Глава держави підкреслив, що  у 2018 році частка місцевих бюджетів вже складає 52% в зведеному бюджеті країни.

     «Це дуже символічна і дуже принципова цифра. Це означає, що наша програма децентралізації, яка була обіцяна мною ще під час президентської кампанії, яка була повністю реалізована українським Урядом. Кожен день відбуваються зміни», - підкреслив Петро Порошенко та подякував Прем’єр-міністрам Арсенію Яценюку і Володимиру Гройсману, а також Верховній Раді і особисто Голові ВРУ Андрію Парубію за законодавчу підтримку цього процесу.

     За 4 роки, - пише сайт decentralization.gov.ua, в Україні вже створено 850 спроможних територіальних громад, які об’єднали близько 4 тисяч місцевих рад та більше 7 мільйонів населення. Фінансова децентралізація забезпечила зростання бюджетів об’єднаних громад у 3-7 разів. Крім того, держава надає і фінансову підтримку для розвитку територій.

     Економічний розвиток регіонів – це наступний етап реформи децентралізації. На місця вже передано широкий спектр адміністративних повноважень та ресурсів. Наявні можливості вже дозволили суттєво збільшити бюджети громад. Тож перед ними стоїть завдання примножити свої надбання шляхом залучення підприємницького капіталу, спільного інвестування в розвиток інфраструктури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь