A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ПУБЛІЧНИЙ ЗВІТ СТАРОСТИ БАБАЙКІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ

Дата: 14.02.2019 12:35
Кількість переглядів: 4772

   Фото без опису


Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами
Я , Чвертка Валентина Панасівна -  староста сіл Бабайківка, Кущівка, Новостроївка, Вербове, Івано-Яризівка Царичанської селищної ради,  звітую про свою роботу  за 2018 рік. У  своїй роботі  я керувалась законодавчими актами України, актами селищної ради. Виконувала доручення  Царичанської селищної ради  та її виконавчого комітету, селищного голови, здійснювала надання нформації  та виконувала інші обов’язки визначені законодавством України в межах своїх  повноважень.
   Звіт перед  жителями громади  - це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями.
  По Бабайківському старостинському окрузі загальна кількість населення становить 2397 чоловік, дворів — 1175.
Віковий склад населення :  580 пенсіонерів, 252 дітей шкільного та дошкільного віку, 210 молоді (віком до 35 років), 1355 – працездатного населення
     Хочеться розпочати  свою доповідь з нашого з вами вкладу в загальну кишеню нашої об’єднаної громади.
Дохідну частину бюджету Царичанської громади за 2018 рік виконано, і вагомий внесок внесла Бабайківська громада.

У структурі власних  доходів найбільшу питому вагу складає податок на
доходи фізичних осіб.  Найбільшими платниками цього податку в нашому старостинському окрузі  є ТОВ «Царичанське Агро», ФГ «Дніпро» - це  податок на заробітну плату та понад 1200 тис  гривень прибутковий податок із сплати за оренду паїв.
Плати за землю до бюджету громади надійшло від Бабайківського старостинського округу  980, 0 тис. грн., це  111, 0  тис. грн. від сплати земельного податку громадянами нашої громади, 519,0 тис. грн. сплата земельного податку ТОВ  «Царичанське Агро», 77, 0 тис  грн. сплата за оренду сінокосів та пасовищ  громадянами та решта орендна плата згідно договорів оренди.
Підприємствами, які розміщені на території округу сплачується єдиний податок, акцизний збір за продаж акцизних товарів.
На території Бабайківського округу є такі комунальні заклади, які утримуються за рахунок  Царичанської об’єднаної громади – це Бабайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів, де навчаються 197 учнів, дитячий дошкільний заклад «Барвінок», який відвідує 42 дітей, Бабайківська бібліотека, Бабайківський Будинок культури та Новостроївський сільський клуб. На території також працюють медичні заклади Бабайківська амбулаторія загальної практики сімейної медицини та Новостроївський ФАП.
 Всі захищені статті видатків (заробітна плата, енергоносії, продукти харчування) по даних комунальних закладах профінансовані в повному обсязі.
          Також  селищною радою була приділена увага та фінансова  підтримка   для  розвитку  комунальних закладів на території нашого старостинського округу.
         В 2018 році було частково відремонтовано покрівлю  Бабайківської ЗОШ на суму 20 тис гривень. Придбано для потреб школи  мультимедійний комплекс, два кольорових принтера, шведську стінку. Також велика увага приділялась обдарованій молоді, були вручені грошові винагороди нашим жителям, учням Бабайківської школи Мостовій Варварі, Влащенко Валерії та за кращу новорічну іграшку учням 2-го класу  Шулик Богдані,Тацулі Поліні. Також на свято першого дзвінка придбані шкільні набори першокласникам.
           Не обійшли увагою і дитячий садок, для його потреб був придбаний холодильник, електроплита, електром’ясорубка та новий посуд для приготування їжі. В обох закладах освіти проведений косметичний ремонт під час літніх канікул.
            Для дітей 1-4-тих класів організоване безкоштовне гаряче харчування, також безкоштовно харчуються діти пільгових категорій.
    Не обійшли увагою і заклади культури нашого старостинського округу . В обидва заклади  були придбана музична апаратура з мікрофонами та світомузикою. В Новостроївський сільський клуб була придбана куліса на сцену. В Бабайківський Будинок Культури  куплені штори та  новорічні костюми,  придбані 13 ультрачервоних ламп для обігріву фойє.
             Для Бабайківської бібліотеки  було придбано книг на суму 3500 грн. виписані періодичні видання на 2000 гривень. Також придбана електронна книга, електроконвектор.
    Бабайківчани взяли активну участь в конкурсі проектів «Бюджету Участі». Один із проектів  «Актова зала школи – центр творчої взаємодії членів громади» був переможцем серед поданих проектів і отримали сертифікат на 50 тис гривень.За ці кошти було відремонтовано сцену , придбана куліса та штори, зроблений косметичний ремонт актової зали.

    Я на  протязі 2018 року брала активну участь у підготовці і проведенні заходів, пов’язаних із відзначенням державних свят, урочистостей, які проводились на території  села.
           На території Бабайківського старостинського округу було проведено  силами працівників Бабайківського Будинку культури та Новостроївського сільського клубу, Бабайківської сільської бібліотеки з участю жителі  громади Дні села Бабайківка, Новостроївка, День Матері, Свято 8 березня, День захисту дітей, День молоді, День захисника Вітчизни, День пам»яті письменника земляка Салогуба В.П., Новорічні святкування.  Ці заходи були масові з концертною програмою, розвагами та приготуванням каші.
На території  Бабайківського старостинського округу було реалізовано такі проекти:
      Збудована огорожа кладовища в с.Новостроївка протяжністю 150 метрів на суму 59,5 тис. грн..
      Проведено освітлення вулиці Березівської с.Бабайківка протяжністю 2000 м на суму 537,8 тис грн..
      Завершена реконструкція системи водопостачання  в селі Бабайківка ( по двох проектах) загальною протяжністю 3000м.
      Розпочато будівництво амбулаторії в селі Бабайківка.
Проводилась робота  по наведенню належного санітарного стану в селах старостинського округу, а саме:
- були придбані  та установлені сміттєві баки.
 -проведено грейдерування вулиць с.Бабайківка – загальною протяжністю – 5 км
- проведено підгортання та обваловування сміттєзвалища в селі Бабайківка.
- проведено косметичний ремонт та прибирання пам’ятників загиблим воїнам в с. Івано –Яризівка , с.Новостроївка, с.Кущівка та меморіалу Слави в с.Бабайківка.
- два рази проведено скошування трави по узбіччю доріг до населених пунктів. Проведено два  дні прибирання території силами працівників комунальних закладів, а саме вирубка молодої парослі. В належному стані утримується територія біля комунальних закладів та місць загального користування.
-  розпочато організацію парку відпочинку та дозвілля в с.Бабайківка.
- обладнаний дитячий майданчик, встановлена частково  огорожа, висаджено 20 ексклюзивних дерев та 10 кущів.
 -  була придбана та   встановлена металева зупинка в с.Новостроївка.
      Придбано світильники для освітлення вулиці від  домоволодінь громадян на двох вулицях  с. Бабайківки протяжністю 1,2 км.
На території Бабайківського старостинського округу надаються такі  адміністративні послуги:    проводиться реєстрація та зняття з реєстрації громадян,  приймаються заяви та декларації для нарахування субсидії, на даний час це 39 справ.
За 2018 рік  було видано:   1425 довідки, 256 актів обстеження та 47 характеристик.    Прийнято  : 98 заяв.
      Щоденно з 8.00 год. до 12 год., здійснювала прийом громадян, які верталися з проблемами різного характеру. Надавала рекомендації та консультації.
     Окрім цього мною ведеться облік особистого прийому громадян. За 2018 рік прийнято  208  жителів  населених пунктів.
     Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання прав і законних інтересів громадян у сфері соціального захисту, культури,  освіти,  фізичної культури та спорту,  житлово – коммунального господарства, реалізації ними права на працю та медичнудопомогу.
    Здійснювала облік, ведення, зберігання  погосподарських книг.
    Здійснювала облік  та  передавала  до  виконавчого  комітету  сільської ради дані  показників  лічильників, встановлених в комунальних закладах культури та  в  адміністративному  приміщенні,  а також  дані  показників лічильників   вуличного  освітлення.
   
     На грудень місяць 2018 року припала боротьба зі сніговими заметами. Велася розчистка доріг від снігових заметів по вулицях, а також під’їздної дороги.
    Забезпечувала своєчасне декларування  доходів землевласниками.
   Сприяла забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на відповідній території, надавала допомогу за вчасне їх оповіщення.
    В 2018 році призвані в лави Збройних сил України 2 чоловіка, та один на контрактній основі,
      Приймала участь у засіданнях сесій, засіданнях виконавчого комітету селищної ради, засіданнях постійних комісій селищної ради.
        Я хочу подякувати селищному голові, працівникам селищної ради, керівникам комунальних закладів, членам виконкому, депутатам, підприємцям, одноосібникам, сільськогосподарським виробникам, всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади, тим, хто  робить наше село кращим.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь