A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Бринить, співає наша рідна мова…..

Дата: 01.03.2019 14:27
Кількість переглядів: 1928

Фото без опису

Починаючи з 2000 року 21 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Це незвичайне свято і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова –це великий скарб народу.

З нагоди цього свята  Царичанська центральна бібліотека провела ряд заходів. Відділ обслуговування для дорослих  представив для учнів аграрно-професійного ліцею  літературну годину «Що є для тебе мова - життя духовного основа, безцінний вічний скарб».

Історія заснування і трагічний початок свята,  українські мовні традиції, їх розвиток та становлення  – про все це присутні дізналися з розповідей  ведучих.  До уваги присутніх були підготовані музичні та поетичні матеріали про рідну мову.

Багато цікавого про українську мову діти дізналися з мультимедійних  презентацій «Любіть красу своєї мови», «Цікаві факти про українську мову», «Як правильно говорити українською» та інші.

Учні із задоволенням долучились до літературного заходу, слухали мелодійну і знайому з дитинства українську пісню та декламували  вірші про мову.  Кожен  зміг взяти участь у флешмобі «Що для мене означає українська мова».

     Дитячий відділ провів акцію  «Щира розмова про рідну мову». З самого ранку на користувачів чекала святкова тематична викладка літератури «Люби рідну мову,  дзвінку, світанкову». Протягом дня з дітьми  проводились групові та індивідуальні бесіди про те, де і коли народилася традиція цього святкування, про культуру української мови, типові вади усного і писемного мовлення, про необхідність вивчати і берегти рідне слово, як найдорожчий скарб. Читачі  разом з бібліотекарем виготовили плакат, де помістили цілий ряд цитат та висловлювань видатних діячів України про українську мову.

Кожен відвідувач книгозбірні одержав у подарунок довідник  Л.Савченко «Розмовляй українською правильно».

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь