A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Увага важлива інформація !!!.

Дата: 15.03.2019 13:41
Кількість переглядів: 2021

Фото без опису

Шановні керівники установ, підприємств, організацій всіх форм власності, їх трудові колективи та мешканці Царичанської об'єднаної територіальної громади!

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту. Стан вулично-дорожньої мережі, озеленення та чистота селища – оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. Не має значення прилягає територія до приватного будинку, дачі або до нежитлової будівлі, в кожному разі – це повинно бути джерело позитивних емоцій, формуюче позитивну думку про власників цієї території.

Прийшла весна, покращуються погодні умови, що сприяє взятися громадою за наведення чистоти, порядку, покращення благоустрою та санітарного стану території нашої громади. Як буває прикро бачити на чудовій приорільській землі купи сміття і всякого непотребу. Його викидають де завгодно: біля сіл, узбіччя доріг, у лісонасадженнях, на вигонах, у заплавах Орелі. Ось чому ми сьогодні звертаємось до Вас, шановні приорільці, із закликом: давайте наведемо порядок у нашому спільному домі і будемо його підтримувати. Кожен мешканець громади за своїми життєвими, господарськими обв'язками повинен турбуватись про чистоту і благоустрій свого помешкання. свого населеного пункту, що в свою чергу стане доброю справою нашої об'єднаної територіальної громади.

Також зазначаємо, що благоустрій селища залежить не тільки від роботи житлово-комунальних служб,  але й від культури та свідомості його жителів. Але, на жаль, дуже часто наші жителі самовільно та свідомо утворюють стихійні сміттєзвалища на покинутих територіях, насадженнях біля проїжджих частин, лісах і т.д.

Згідно з Правилами благоустрою Царичанської селищної ради, які затверджені рішенням сесії від 15.03.2017 № 446-21/VІІ, прибирати та утримувати територію необхідно від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці, а у випадках, коли земельна ділянка не межує з проїжджою частиною вулиці або відстань до проїжджої частини вулиці значна – на відстані 15 метрів від межі відведеної земельної ділянки. На земельних ділянках, наданих на праві власності чи користування, закріплених територіях за укладеними договорами з балансоутримувачами, присадибних ділянках передбачено виконання регулярного косіння газонів, ужиття заходів щодо боротьби з карантинними  та іншими бур'янами.

Правила не тільки спрямовують зусилля всіх мешканців громади на створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, а й регулюють права та обов'язки учасників правовідносин у галузі благоустрою. Саме про обов'язки, а  точніше про значне підвищення відповідальності за невиконання цих обов'язків, змушені проінформувати мешканців селища.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян - від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.). Сам факт складеного протоколу за ст. 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільняє фізичну чи юридичну особу від виконання робіт щодо ліквідації проявів та наслідків порушення.

Власники, користувачі та керівники торговельно-побутових об'єктів та підприємств громадського харчування всіх форм власності, що розташовані на території громади, зобов'язані на територіях, що прилягають до їхніх об'єктів (магазинів, кіосків, павільйонів, інших приміщень) підтримувати чистоту і здійснювати очищення від сміття, бруду після закінчення роботи, біля кожної споруди торговельно-побутового призначення та підприємств громадського харчування мають встановити урни для збору сміття біля виходів із приміщень, що повинні утримуватися справними, очищеними щоденно – біля споруди торговельно-побутового призначення та підприємств громадського харчування влаштовувати біля головного входу покращене покриття.

Повідомляємо, що порушеннями правил благоустрою вважаються – неналежний санітарний стан територій; влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на території селища, прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора); самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об'яв; відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами; несвоєчасне косіння об'єктів рослинного карантину, забур'яненість; відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги; виконання робіт з благоустрою селища без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, погодженого відділом комунального господарства; відсутність огорожі на місці розриття; відсутність освітлення місця розриття у нічний час на тротуарах, проїзній частині вулиць і площ; відсутність урн для сміття; незадовільний зовнішній вигляд та технічна несправність постійних і тимчасових огорож, парканів, газонних огорож тощо.

Нагадуємо, що на території Царичанської селищної ради послуги з вивезення та утилізації сміття і твердих побутових відходів надає КП «Царичанське ВОЖКГ» Царичанської районної ради, з яким всі жителі можуть укладати договори на вивіз побутових відходів (за додатковою інформацією звертатися за телефоном 05690 3 10 34).

Отже, для забезпечення екологічного благополуччя жителів громади, захисту довкілля, збереження та збільшення зон зелених насаджень, підтримки чистоти і порядку в селищі запрошуємо Вас долучитись до низки заходів по прибиранню території, зокрема:

 проведення щотижневого санітарного дня «Чистого четверга»;

 впорядкування закріплених прилеглих територій, зелених зон;

 приведення в належний санітарний стан господарських дворів, подвір'їв, прилеглих до них територій.

Враховуючи вищевикладене, звертаємося до всіх мешканців громади із закликом, не залишатися осторонь та приєднатися до заходів з благоустрою території. Давайте ж усі разом подбаємо про красу і зразковий санітарний стан громади, в якій живемо.  

Щоб змінити світ на краще, кожен повинен розпочати зміни з себе, свого світогляду та вчинків!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь