A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ПАСКА КРАСНА НА ПРИОРІЛЛІ.

Дата: 02.05.2019 17:21
Кількість переглядів: 2211

 

    Фото без опису

Вже стало доброю традицією зустрічатися на історичному місці   Приорільського краю, в оточенні ансамблю Китайгородських церков, які є окрасою нашої рідної Дніпропетровщини, щоб відсвяткувати одне з головних свят усього християнства – воскресіння Христа. Так, 29 квітня 2019 року    відбувся ХІІ Єпархіальний фестиваль «Паска красна на Приоріллі».

До участі у фестивалі кожного року запрошуються дитячі та юнацькі колективи недільних шкіл, благочинь, учні загальноосвітніх закладів, учасники художньої самодіяльності  закладів культури не тільки Дніпропетровщини, а й із сусідніх областей.

На фестивалі були представлені чудові велетенські писанки, а також   розмаїття виробів народних умільців . Це  вишивки, витинанки, вироби з глини та паперу,  бісеру, дерева та багато іншого. На  сценах були представлені найкращі колективи вокального, хореографічного та театрального жанрів. В Миколаївському храмі проводилися хорова асамблея, в Успенському храмі – конкурс паламарів.  І все це  оцінювало почесне журі, на чолі з Архієпископом Володимиром.  Члени журі завітали на фестиваль «Приорільський товченик 2019», щоб оцінити кулінарні здібності наших господинь та приступити до огляду наших виставкових експозицій.

  Здивував всіх учасників фестивалю виступ запрошених гостей: Олександра Кварти (м.Харків) , театру пісні «Джерела» (м. Київ), етногурту «Божичі» (м. Київ), військового оркестру Штабу військ оперативного командування «Схід» (м. Дніпро),  Олесандра Клименко (м.Київ).

Почесне І місце на Фестивалі товченика виборола Царичанська об»єднана територіальна громада, отримавши Кубок переможця.

У номінації «Велетенська писанка» І місце завоювала писанка Царичанського благочиння, яку розписали учні художнього відділення КПНЗ «Царичанська школа естетичного виховання» Царичанської селищної ради. До речі, діти самостійно розробили дизайн малюнку на писанці та разом з своїми викладачами втілили її в життя.

Учасники хореографічного колективу «Лілея» КЗ «Преображенська ЗОШ І –ІІІ ступенів» Царичанської селищної ради отримали ІІІ місце у номінації «Кращий хореографічний колектив».

Майстрині вишивки Ганна Кузнецова та Алла Остапенко з Царичанки стали переможцями номінації «Найкраща вишивка».

Фестиваль проводиться за благословенням Його Преосвященства Володимира Архиєпископа Камянського та Царичанського. 
Організаторами та засновниками Фестивалю є відділ релігійної освіти та катехізації Камянської єпархії, виконавчий комітет Царичанської селищної ради і ККЗ «Центр культури та дозвілля» Царичанської селищної ради.

Фото без опису  Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь