A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Шановні керівники установ, підприємств, організацій всіх форм власності, їх трудові колективи та мешканці Царичанської об'єднаної територіальної громади!

Дата: 15.05.2019 09:06
Кількість переглядів: 1746

Благоустрій будь-якої території – дуже важлива справа. Не має значення, прилягає територія до вашого будинку, дачі або до не жилої будівлі, в кожному разі - це повинно бути джерело позитивних емоцій, формуюче позитивну думку про власників цієї території. Адже, благоустрій селища залежить не тільки від роботи комунальних служб,  але й від культури та свідомості його жителів.

Повідомляємо, що згідно з Правилами благоустрою Царичанської селищної ради, які затверджені рішенням сесії від 15.03.2017 № 446-21/VІІ, прибирати та утримувати територію необхідно від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці, а у випадках, коли земельна ділянка не межує з проїжджою частиною вулиці або відстань до проїжджої частини вулиці значна – на відстані 15 метрів від межі відведеної земельної ділянки. На земельних ділянках, наданих на праві власності чи користування, закріплених територіях за укладеними договорами з балансоутримувачами, присадибних ділянках передбачено виконання регулярного косіння газонів, ужиття заходів щодо боротьби з карантинними та іншими бур'янами.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян - від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.). Сам факт складеного протоколу за ст. 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільняє фізичну чи юридичну особу від виконання робіт щодо ліквідації проявів та наслідків порушення.

Повідомляємо, що порушеннями правил благоустрою вважаються – неналежний санітарний стан територій; несвоєчасне косіння об'єктів рослинного карантину, забур'яненість; влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на території селища, прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора); самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об'яв; відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами; відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги; виконання робіт з благоустрою селища без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, погодженого відділом комунального господарства; відсутність огорожі на місці розриття; відсутність освітлення місця розриття у нічний час на тротуарах, проїзній частині вулиць і площ; відсутність урн для сміття; незадовільний зовнішній вигляд та технічна несправність постійних і тимчасових огорож, парканів, газонних огорож тощо.

Нагадуємо, що на території Царичанської селищної ради послуги з вивезення та утилізації сміття і твердих побутових відходів надає КП «Царичанське ВОЖКГ» Царичанської районної ради, з яким всі жителі можуть укладати договори на вивіз побутових відходів (за додатковою інформацією звертатися за телефоном 05690 3 10 34).

Отже, для забезпечення екологічного благополуччя жителів громади, захисту довкілля, збереження та збільшення зон зелених насаджень, підтримки чистоти і порядку в селищі запрошуємо Вас долучитись до низки заходів по прибиранню території, зокрема:

 проведення щотижневого санітарного дня «Чистого четверга»;

 впорядкування закріплених прилеглих територій, зелених зон ;

 приведення в належний санітарний стан господарських дворів, подвір'їв, прилеглих територій.

Враховуючи вищевикладене, звертаємося до всіх мешканців громади із закликом, не залишатися осторонь та приєднатися до заходів з благоустрою території. Щоб змінити світ на краще, кожен повинен розпочати зміни з себе, свого світогляду та вчинків!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь