A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Дата: 24.05.2019 16:47
Кількість переглядів: 2569

Фото без опису

16  травня 2019 року відбувся І етап  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Заклади освіти громади активно долучилися до організації та проведення гри, адже кожен курінь та його рої – це відтворення давніх і славних традицій українського козацтва.

Відділ освіти виконавчого комітету Царичанської селищної ради був організатором проведення територіального етапу гри. Відповідно до наказу ВО був створений організаційний комітет проведення гри, затверджено  склад  штабу та план заходів з організації та проведення І етапу гри.

 Впродовж лютого-квітня 2019 року відділом освіти виконавчого комітету Царичанської селищної ради були організовані та проведені наради, семінари-практикуми та модульні навчання з метою якісного та організованого проведення шкільних та територіального етапів гри.

Уже другий рік поспіль заклади освіти Царичанської ОТГ проводять шкільні етапи гри, щоб дати можливість учням молодших класів відчути дух козацтва і отримати почесне звання – молодий Джура.

 З 3 по 8 травня 2019 у закладах освіти Царичанської селищної ради: «Бабайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Преображеннська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Прядівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» пройшли шкільні етапи гри (молодша та середня ланка), які пройшли весело та завзято. Діти були спритними та дотепними, бо умови конкурсних програм кожного закладу були не із легких.

Одним із умов участі у обласному етапі гри «Сокіл» («Джура») була участь у заочному конкурсі звітів про роботу роїв Всеукраїнської  дитячо-юнацької  військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)  (молодша та середня вікова група).

І як завжди наші заклади освіти були кращими: «Царичанська  ЗОШ І-ІІІ ступенів» та «Прядівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - показали досвід роботи наймолодших джур (1-4 класи); «Бабайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та «Преображенська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - поділилися кращими наробками юних джур  (5-8 класи).

Заклади освіти Царичанської селищної ради  ретельно готувалися до найголовніших випробувань – це І етап гри. Кожен рій розпочав підготовку заздалегідь, щоб бути готовими до випробувань.

До організаційного комітету гри (відділ освіти ВК) надійшли листи-  заявки із інших закладів освіти,  тому учасниками І етапу гри стали команди: Царичанської ОТГ, Ляшківської ОТГ , Китайгородської ОТГ, Могилівської ОТГ, Царичанського району.

За перемогу у І етапі гри змагалися вісім роїв: «Орільські Джури» «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Бабаї» «Бабайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Соколята» «Преображеннська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Як козаки» «Прядівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» комунальних закладів   Царичанської селищної ради; «Чорний Сокіл» (КЗ «Ляшківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Ляшківської сільської ради); «Гайдамаки» (КЗ «Могилівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Могилівської сільської ради); «Китайгородські соколи» (КЗ «Китайгородський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Китайгородської сільської ради); «Волоцюги» («ЗОШ І-ІІІ ступенів» Царичанської райдержадміністрації).

Програма І етапу гри передбачала пять основних комплексів:

  • військово-прикладний комплекс «Козацька звитяга», яким було передбачено: конкурс строю та маршової пісні «Впоряд» (обов’язкова частина та творче завдання; змагання «Метання гранати» змагання «Стрільба» (з пневматичної зброї);
  • медично-рятувальний  комплекс «Козацька  безпека» (теоретичні знання з надання першої медичної підготовки, надання долікарської допомоги постраждалим);
  • інтелектуально-мистецькии комплекс «Козацькі забави», до якого входили: «Ватра» (візитівка рою під гаслом «Слава героям!»), інтелектуальна гра-вікторина «Відун»; конкурс біваків «Таборування»);
  • «Козацький гарт» передбачав силове змагання «Перетягування канату» та конкурс «Козацька кухня»;
  • туристсько-спортивний  та краєзнавчий комплекс «Козацькими стежками», у рамках якого було проведено: «крос-похід» (командна туристсько-спортивна смуга перешкод з елементами спортивного орієнтування: маятник,  подолання заболоченої місцевості по жердинах, подолання заболоченої місцевості по купинах, рух по-пластунськи ділянкою з обмеженою висотою («підлаз»), рух на фініш гусячим кроком, перенесення пораненого на ношах;
  • сусшльно-державницькии комплекс «Україна - самостійна Незалежна Соборна Держава», до якого входили: урочисте відкриття і закриття гри,  конкурс звітів «Добре діло»,  рубрика, сторінка  на сайті закладу, соціальних мережах, інформація про добрі справи, плакат «В єдності – наша сила!».

    До проведення гри були залучені: Козацький полк імені сотника Павла Семенова, Царичанський районний технічно-спортивний клуб  товариства сприяння обороні України;  Царичанський ОРТ ЦК та СП;  заклади Царичанської селищної ради: КПНЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа», КЗ «Будинок дитячої та юнацької творчості», ФСК «Мир», КЗ «Центр культури та дозвілля», КЗ «Царичанський ЦНПМСД».

У  командному заліку, за підсумками проведення І етапу гри,  переможцем став рій «Орільські Джури» КЗ «Царичанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Царичанської селищної ради.

Із 26  по 31 травня рій «Орільські Джури» буде відстоювати честь Царичанської ОТГ на обласному етапі гри.

Рій «Бабаї» (Бабайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів»)  та рій «Як соколята» (Прядівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) продемонстрував  своє вміння вправно та зі смаком облаштовувати місце таборування та досконало вести «Добрі справи»;

Рій «Соколята» (Преображенської ЗОШ») – став кращим у оформленні плакату «В єдності – наша сила!» та продемонстрували неабияку силу під час конкурсу «підтягування на перекладені».

Слід сказати, що наші юні джури добре знають свою історію та компетентні у наданні  першої долікарської  допомоги потерпілому.

Яскравим та видовищним був конкурс «Ватра», який проходив  під гаслом «Слава героям!». Тут діти зуміли проявити свою творчість, креативність та сучасне бачення історії незалежної України.

 Приємним сюрпризом для команд став перехідний кубок.

У 2019 році головою Царичанської ОТГ було ініційовано вручення кубку «Переможець гри «Сокіл» («Джура») Царичанська ОТГ» серед шкіл громади.

І етап гри пройшов злагоджено і організовано. Рої-учасники були відзначені грамотами у командному заліку та у розрізі видів змагань.

Дивлячись на завзяття і юнацький запал наших дітей, на  їх самовіддачу та наполегливість, ми – дорослі раділи, що за таким поколінням можна бути впевненими у майбутньому нашою Держави.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь