Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

День пам'яті захисників України

Дата: 29.08.2019 08:28
Кількість переглядів: 1828

Фото без опису

Шановні Приорільці!

   Сьогодні весь український народ  вшановує День  пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Президент Володимир Зеленський своїм Указом постановив відзначати День пам'яті захисників України саме 29 серпня, оскільки того дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців (серед них наші земляки: Сагайдак Юрій Михайлович та Шмалій Валерій Олександрович), близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Український народ впродовж своєї багатовікової історії зазнав багато втрат. На наші землі постійно зазіхали іноземні завойовники та загарбники, які спонукали до війн, що спричиняло знищення значної частини населення. Сьогодні наше покоління також є свідком трагічних, жорстоких та кривавих подій, що вже п’ять років відбуваються в державі.

Перегорнімо сучасну сторінку історії України, вдивімось в обличчя наших героїв – захисників України! Революція Гідності, події на Донбасі…Вони тривожать наші душі, не залишають байдужими жодного громадянина України, і тому кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися і заради чого пожертвували своїм життям Небесна Сотня, заради чого захищають нашу Україну воїни АТО.

Ніким не оголошена війна. Несправедлива, незрозуміла війна…Війна це горе не однієї людини, а цілого народу. Будь - яка війна несе смерть. Каліцтво вдягає в жалобу тисячі материнських сердець. Захисники не шкодують свого здоров’я, готові покласти своє молоде життя на вівтар боротьби із ворогом на вистражданих східних кордонах країни. Це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що зробили ці люди для нас. Вони – теперішній голос нашого сумління, своїм прикладом показують силу та незламність українського духу.

Згадаймо наших героїв, і не тільки наших, а й всієї України – нашої рідної неньки. Хлопці, батьки, брати, сини та доньки загинули за нашу свободу і залишаться назавжди в нашій пам’яті.

 

 

 

    З повагою, Царичанський селищний голова              Г.В. СУМСЬКИЙ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь