A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Стрімкий рух молодіжної роботи.

Дата: 29.08.2019 11:23
Кількість переглядів: 1789

Фото без опису

Джерело

Царичанська громада увійшла в програму «Молодіжний працівник в ОТГ» з нульових позицій, не маючи жодних офіційних елементів молодіжної політики. За пів року команда з представників громади за підтримки менторів просунулась аж до 5 кроку дорожньої карти: розробили молодіжний паспорт громади, проаналізували інфраструктуру громади на онлайн-мапі, провели опитування молоді про їх проблеми та побажання, розробили рекомендації для подальшої роботи з молоддю та презентували ці дослідження молодіжному активу та керівництву громади. В результаті публічного обговорення громада створила посаду відповідальну за молодіжну роботу в ОТГ та прийняла цільову програму «Молодь Царичанської громади» на 2019-2021 рр. Але найбільшим досягненням ініціативної групи варто вважати системне залучення мешканців різних сіл. Їм вдалося створити молодіжну раду громади, яка наразі складається з 16 представників молоді з 6 населених пунктів громади, серед яких є як школярі, так і доросліша молодь.

Як нам це вдалось? Та, насправді, досить просто: є ініціативна група і є підтримка влади. Здавалось, що влада наче так і чекала, коли молодь активізується і прийде зі своїми пропозиціями. Ми спільно з виконкомом ініціювали створення молодіжного простору, який скоро запустимо і восени повернемось до питання фінансування молодіжної програми на наступний рік.

Оксана Дрянова, учасниця програми, голова Царичанської молодіжної ради, методистка комунального клубного закладу «Центр культури та дозвілля» Царичанської селищної ради

Опитування молоді стало тією унікальною складовою, що забезпечила успіх роботи молодіжної ради. Молоді лідери почали проводити зустрічі в старостинських округах, презентувати результати дослідження, визначати найбільш актуальну проблему місцевої молоді і спільно з молодіжною радою розробляти план її вирішення. Ініціатива отримала назву «Челендж змін». У Юріївському старостинському окрузі, наприклад, активісти почали облаштовувати зону відпочинку на березі річки Журавка. Молодіжна рада з захопленням підтримує округи, які наступним підхоплюють #Челеднжзмін.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь