A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Cерпнева конференція працівників освіти Царичанської селищної ради.

Дата: 30.08.2019 10:25
Кількість переглядів: 2012

 

Фото без опису

29 серпня 2019 року відбулася  серпнева конференція працівників освіти Царичанської селищної ради.  На якій були розглянуті підсумки першого року впровадження Концепції  «Нова українська школа» та  стратегічні напрямки розвитку освіти Царичанської громади на 2019-2020 навчальний рік».

Традиційно зібралися у колі однодумців – педагоги, на плечі яких лягає важлива місія: синтез знань та умінь – для надання якісних освітніх послуг.

Ця зустріч  дала можливість  зрозуміти суть освітянських проблем, розглянути тенденції розвитку та потреби, які існують сьогодні в освітній сфері, дала  можливість оцінити обсяг роботи для її подальшого вдосконалення.

Сьогодні освітяни  є не лише свідками, а саме учасниками  процесу глибинної трансформації системи освіти України від режиму її закритого функціонування до розвитку в глобальному конкурентноспроможному просторі.

На конференції піднімалися питання ключових складових освітнього реформування:  реалізація Нової української школи (НУШ); удосконалення  дошкільної освіти; докорінні зміни у підходах до інклюзивної освіти; виведення на новий рівень системи позашкільної освіти.

У 2019-2020 навчальному році за Новою українською школою будуть навчатися вже 1-ші і 2-гі класи шкіл, це 320 учнів.

Запровадження Концепції Нової української школи активізувало співпрацю з наступності в роботі  шкіл і закладів дошкільної освіти.

Створення сприятливих умов для підтримки і розвитку обдарованих дітей – ще одне пріоритетне освітнє завдання НУШ. Першою сходинкою до олімпу знань по праву можна назвати олімпіади з базових дисциплін, результати яких протягом останніх років демонструють готовність наших вихованців до іспитів ЗНО.

       Відділ освіти Царичанської ОТГ був координатором організації та проведення ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад  з базових дисциплін у районі. Учасниками ІІ етапу олімпіад стали З70 учнів закладів освіти району, із яких 202 (55%) – учні шкіл нашої громади.

Система незалежного зовнішнього оцінювання в Україні на сьогодні є однією із стабільних систем, яка злагоджено функціонує як механізм вступної кампанії.

66%  випускників із числа претендентів підтвердили свій рівень знань на ЗНО. За результатами ДПА  4   випускники  шкіл отримали Золоті   медалі (Царичанська – 3 чол., Прядівська -1).

Вагомим аспектом Нової української школи є творча самореалізація дитини.

Дякуючи підтримці депутатського корпусу селищної ради уже другий рік ми проводимо територіальний конкурс «Зоряний олімп».

25-ть юних дарувань із числа переможців творчих та інтелектуальних конкурсів мали змогу отримати грошову премію.

Протягом року наші учні прийняли участь у 27-и  творчих та науково-технічних конкурсах, із яких 7 Всеукраїнського рівня.  Юні спортсмени стали учасниками 15-ти обласних змагань, є переможці обласного та Всеукраїнського рівнів.

Розвиток інклюзивної освіти входить до пріоритетних напрямків впровадження Нової української школи. За рік кількість учнів інклюзивного навчання в закладах освіти громади  збільшилася на 50%:  з 11 учнів у минулому навчальному році  до 21 дитини на цей навчальний рік. У 2019-2020 навчальному році планують функціонувати 13 інклюзивних класів і 2 інклюзивні групи дитсадка.

Показником  успішної роботи кожного року є вступна кампанія. Це важливий моніторинг  надання якісної освіти. З  62-ох  випускників 2019 року до ВНЗ І-ІІІ рівнів вступило майже  79%, до ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації – 17%, професійно-технічних закладів  – 3%. 

На пленарному засіданні були  також розглянуті питання оздоровлення, харчування, підвозу та соціального захисту пільгових категорій дітей. Вагомим аргументом стабільного функціонування закладів освіти  - покращення  матеріальньно- технічнічної бази.

У цей день у стінах КЗ «Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів» Царичанської селищної ради пройшли секційні засідання педагогічних працівників. До роботи предметних секційних були запрошені учителі інших ОТГ та району.

Традиційно у цей день були відзначені кращі педагоги громади. Лунали пісні та були запальні танці наших талановитих вихованців.

У роботі педагогічної конференції взяли участь голова Царичанської  селищної ради  Сумський Геннадій Вікторович, представники органів місцевого самоврядування, керівники установ та організацій, педагогічні працівники закладів освіти Царичанської селищної ради.

Ми, освітяни, вкотре розпочали   свій довготривалий проект «Освітня траєкторія в майбутнє!». У свій освітній марафон стартувала   планета «Освіта – Царичанська ОТГ-  19/20», освітня траєкторія якої проходить через педагогічні осередки   Царичанської територіальної громади.

        Як бачимо,  наступний навчальний рік буде для нас ще більш насиченим, ніж минулий. Це буде рік напруженої праці, нових можливостей та змін, які закладуть фундамент успіху для освітнього простору Царичанської об’єднаної територіальної громади на роки вперед.

       Тож давайте робити свою працю разом, доповнюючи та підсилюючи зусилля один одного.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь