A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Наші винахідники – фіналісти національних змагань!

Дата: 11.11.2019 13:17
Кількість переглядів: 1678

Фото без опису

Наші винахідники – фіналісти національних змагань!

Наші хлопці із Царичанської школи – 10-класник Олександр Цуканов, 11-класники Олександр Сергієнко,  Данило Чернов та їхній керівник Антон Єлісєєв (  ви бачите  їх на знімку)  потрапили до фіналу національних  змагань із моделювання розумних пристроїв STEAM Hоuse!

Вже вдруге наші школярі беруть участь  у цих змаганнях. Минулого року проєкт Юрія Савенка по переробці пластику із відходів для подальшого використання у 3D принтері  був відзначений спеціальною номінацією і завоював приз та подарунок для школи – той таки 3D-принтер.

А цього року наші винахідники змогли вийти у фінал. Із 150 поданих проєктів наш був відібраний у десятку переможців, а фактично у трійку (бо  у конкурсі -  три номінації).  Тож у номінації /Інтернет  речей/ вони позмагаються за перше місце з юними винахідниками із Одеси та Запоріжжя.

  Крім номінації, в якій змагаються наші хлопці, ще представлені  такі: /Розумні присторої/ та /Розумне місто/. Проєкти – найцікавіші: Розумний снігозбирач, Електроролики, ,Автономний автомобільний міні-агрокомплекс тощо. А наші хлопці представили свій проект  Smart Safety System. Це проєкт охоронної системи, яка в автоматичному режимі моніторить будівлю на предмет пожежі і відображає інформацію в Інтернеті.  Система зможе не тільки обстежувати будівлю, а й сповіщати за допомогою світлового, звукового і смс-сигналу про небезпеку займання, а також прокладати безпечнний шлях евакуації. Надзвичайну ситуацію можна змоделювати, наприклад , для проведення навчань із цивільного захисту, і система повинна допомогти її подолати.  Сьогодні наші юні винахідники можуть серйозно займатися цими розробками, бо у них є  з чим і чим працювати.  У Царичанській громаді підтримують цей напрямок дитячої  технічної творчості, розуміють, що  це потреба часу. Так, недавно для  школи придбали 5 комплектів ІТ-інтеграторів ( на суму 200 тисяч гривень) -  вже можна займатися програмуванням, збирати якісь свої розумні пристрої.
   А участь у таких серйозних змаганнях – це вже результат серйозної роботи.  А тим більше – вихід у фінал!  Тож  фіналістам  національних змагань STEAM Hоuse  дають можливість втілити  свої проєкти в життя. От цими днями наші хлопці вже у Києві, на  ворк-шопі «Майстерня розумних пристроїв», де вони  зможуть поглибити практичні знання.  А головне -    їм, як і всім фіналістам, нададуть електронне обладнання для практичного втілення їхнього проєкту.   Наступний місяць вони працюватимуть, і вже у грудні презентуватимуть свою модель  чи пристрій під час фіналу національних змагань. Серед медіа партнерів проєкту –  центральні телеканали, медіа ресурси. Тож, можливо, зможемо побачити чи почути про наших юних кулібіних вже з телеекранів.

 Як серед учасників, так і серед фіналістів наші винахідники чи не єдині представляють сільський район, звичайну школу. Змагаються вони із вихованцями спеціалізованих гімназій, центрів технічної творчості. Тож наші хлопці таки ламають стереотипи!
Успіхів нашим винахідникам, тримаймо за них кулаки!
 НА ЗНІМКУ: мозковий штурм -  у хлопців багато нових ідей і проектів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь