A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Розпочато пошук та підбір кандидатів у патронатні вихователі

Дата: 27.11.2019 16:20
Кількість переглядів: 1872

                      

         У Дніпропетровській області впроваджується інноваційна послуга з патронату над дитиною, яка передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин, що спричинили вилучення дитини.

         Патронатна сім’я – це тимчасова сім’я для дитини, що має мінімізувати травматизацію дитини, коли її забирають від батьків. Метою патронату над дитиною є забезпечення та захист прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом зі своїми батьками, надання їй та її сім'ї комплексу послуг відповідно до інтересів дитини.

Патронатне виховання є новою формою  влаштування дітей, при якій  права і обов'язки по захисту прав дитини розмежовані між патронатним вихователем та органом опіки та піклування. Патронатне виховання є більш гнучкою формою влаштування дітей в сім'ю і дозволяє жити в сім'ї дитині будь-якого віку, як за наявності у нього встановленого юридичного статусу, так і безпосередньо відразу після вилучення із сім'ї, замість влаштування до центрів реабілітації. 

На даний момент діти, які вилучені з родини, здебільшого розміщуються в Центрах соціально-психологічної реабілітації. Перебування дитини в такому закладі коштує близько 500 грн. на добу, що є економічно не вигідно для бюджету району чи ОТГ. Функціонування патронатної сім′ї фінансується за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Патронатний вихователь отримує грошове забезпечення у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, що наразі становить 10035 грн. (з 1 грудня 2019 – 10510 грн.). На дітей влаштованих в сім’ю патронатних вихователів виплачується допомога у розмірі 2 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

Патронатна сім′ї є альтернативою інституційних закладів, дає змогу якісно реабілітувати дитину, що потрапила в складні життєві обставини, та, водночас, є економічно вигідною для бюджетів об′єднаних територіальних громад.

На території Царичанської ОТГ розпочинається пошук та первинний відбір кандидатів у патронатні вихователі.

         За роз’ясненням звертатися до соціально-гуманітарного відділу Царичанської селищної ради (контактний телефон 3-10-66 Липка Юрій Борисович)  та районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (контактний телефон 3-24-46 Хмелевська Антоніна Вікторівна).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь