A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Роботи наших художників представили на виставці у музеї

Дата: 21.12.2019 18:01
Кількість переглядів: 1814

 

  20 робіт вихованців художнього відділення КПНЗ «Царичанська школа естетичного виховання»(викладачі Ірина Красюк    та Руслана Коваленко ) були нещодавно  презентовані на виставковій експозиції Дніпропетровського художнього музею.

      Історія успіху почалася з ініціативи. Царичанська районна державна адміністрація спільно з Китайгородською ОТГ розробили пілотний проєкт «Китайгород козацький»,де передбачено 5 напрямків:історико—краєзнавчий,археологічний,мистецький,екологічний та рекреаційний. Задля реалізації мистецького напрямку у червні 2019 року на базі Китайгородських церков працювала мистецька платформа «Китайгород—колиска духовності». В роботі заходу взяли участь студенти КВНЗ «Дніпропетровський театрально-художній коледж» та учні художнього відділення школи естетичного виховання. На спільній пленерній (живопис на вулиці, робота на повітрі) практиці учасники отримали шквал емоцій, який змогли передати у своїх роботах. За час роботи пленеру було написано багато етюдів, замальовок, пейзажів, портретів. Кінцевим результатом співпраці стала виставка робіт учасників платформи у Дніпропетровському художньому музеї, котра була урочисто відкрита 18 грудня цього року.

         З привітаннями до учасників події звернулись директорка музею Тетяна Шапаренко, начальник відділу культури, туризму, національностей та релігії РДА Ольга Сабарня, завідувачка художнім відділенням театрально-художнього коледжу Оксана Хмеленко, завідувач  археологічним відділенням Дніпропетровського Національного історичного музею ім. Дмитра Яворницького Олександр Старік, директорка  Царичанської школи естетичного виховання Оксана Ромашко. У ході заходу Тетяна Шапаренко взяла інтерактивне інтерв»ю у царичанських юних художників, де вони поділилися своїми враженнями від спільної пленерної практики та представили свої роботи. Крім того, діти розповідали про те ,як вони бачать своє майбутнє.  У свою чергу відзначимо, що школа естетичного виховання веде профорієнтаційну діяльність, направлену на визначення учнями свого майбутнього фаху. Закінчуючи мистецький заклад, його випускники часто пов»язують свою долю з професією музиканта чи художника. Після плідного спілкування на присутніх чекала захоплююча екскурсія по виставкових залах музею. У дітей та дорослих побачене викликало безліч яскравих та сильних емоцій. Присутні щиро захоплювались . Роботи наших художників також зайняли чільне місце серед різноманіття картин. На виставку відібрали 20 малюнків ,які приготували вихованці школи Богдана Сало, Юля Орел, Аня Насс, Ярослава Молодан, Іван Постольник, Влада Денисовська, Аделіна Кудрявцева, Настя Смик, Аня Гармаш.

        На знак мотивуючої зустрічі директорка художнього музею Тетяна Шапаренко  подарувала школі естетичного виховання в особі її директорки Оксани Ромашко альбом—каталог «Колекція  живопису ДХМ. Вибрані твори». Видання присвячене 105 –ій річниці від дня заснування музею. У збірнику представлені 105 фотографій експонатів.

          Додому учасники творчої поїздки повезли надію на те, що у наступному 2020 році в рамках продовження реалізації проєкту будуть втілюватись нові інтерактивні форми роботи. Оксана Ромашко висловлює вдячність начальнику відділу культури РДА Ользі Сабарні  за ініціативу залучення вихованців художнього відділення до мистецької платформи. Також Оксана Олексіївна від імені всього колективу дякує  депутату обласної ради Гошгару Мухтарову  за фінансову підтримку в оформленні художніх робіт. Саме завдяки такій підтримці картини наших юних художників виглядали гідно, як і вимагають того  мистецькі умови.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь