A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Коли ініціатива вітається

Дата: 03.01.2020 15:41
Кількість переглядів: 2733

Фото без опису

       Нещодавно виконком Царичанської селищної ради оголосив серед власників приватних садиб та комерційних підприємств  конкурс на найкращу ілюмінацію. Акція—конкурс приурочена до новорічно--різдвяних свят і  покликана  створити святковий настрій  жителям  нашої громади.

     У мотивуючому конкурсі вирішили взяти участь і мешканці багатоквартирного будинку №85 Б, що по вулиці Царичанській (11 квартал). А чому б і ні? Тим більше, що тут зібралася сильна команда ініціативних небайдужих  чоловіків, котрі не ждуть від  «якогось дяді» пустих обіцянок, а беруть справу у свої руки, бо переконані в тому ,що самим треба за себе піклуватись і працювати, вирішувати  власні потреби та проявляти у власному домі  ініціативу та господарність. Як то кажуть у народі, «на Бога надійся, і сам не паси задніх». Ми звикли кивати на владу, мовляв, вона нам в усьому винна.  І чекаємо пасивно ,що всі проблеми якимсь чарівним способом зникнуть та вирішаться. Ні. Так не буває. Глибоко вкорінилося у нашій свідомості  споживацьке   відношення до всього, що нас оточує і  що хтось нам щось зробить. Влада нам може тільки допомогти, все інше ---в наших руках. Відрадно, що на сьогодні шкідливі стереотипи відживають своє, ламаються . Люди з активною позицією і здоровим глуздом розуміють, що сила  у  громаді, об»єднанні, єдинстві, порозумінні.  Щоб разом вирішувати проблеми нашого спільного дому---громади --потрібно лише об»єднати спільні зусилля та направити на загальне благо.

       Одними із таких дієвих та розважливих людей і є самоорганізована група активістів цього будинку Олександр Галаган, Віталій Шаповал, Олександр Борзенко, Юрій Байрак та Петро Коваленко. Це лідери, які об’єднують навколо себе мешканців прибудинкових територій кварталу. Вони –двигуни усіх корисних справ ,що робляться для людей.  У конкурсі на найкращу ілюмінацію перевагу надали саме групі цьому будинку. Біля дитячого майданчика активісти встановили ялинку, яку оздобили власноруч виготовленою ілюмінацією. Керівництво громади цей почин оцінило і підтримало. Власне, як і інші ініціативи.  На вже зроблені  справи виділили спецтехніку, фарбу, дерево, паркан та інше необхідне. А гарних напрацювань зроблено чимало. Активні чоловіки рішуче відсторонили «крикунів» і песимістів та зайнялися корисною працею, організувавши навколо себе інших мешканців будинків  житлового мікрорайону. А саме, навели лад біля сміттєвих баків. Біля контейнерів висадили квіти, тим самим звертаючи увагу і попереджаючи недобросовісних  «господарів», які звикли кидати сміття де заманеться або поруч баків. Тепер виніс непотребу строго контролюють  і слідкують за порушниками. Охайність перш за все! Далі: на сьогодні для дітлахів та батьків облаштували дитячий майданчик. Навели лад на прибудинковій території. Встановили Дошку оголошень ,щоб інформувати про події жителів будинків. Крім того, на прохання ініціативної групи будинку № 85 Б  селищна рада встановила  спеціальний турнікет біля входу до школи,  який з’єднує квартал із навчальною установою. Тепер турнікет забороняє їздити мопедистам цим шляхом, тим самим запобігаючи небезпечним ситуаціям, які раніше створювали галасливі власники транспортних заходів. Проблему вирішили таким способом. І це дуже добре.

      Днями  активісти будинку завітали на гостину до селищної ради  на запрошення заступників голови  Володимира Стрільця і Марини Журавель. Чоловікам вручили подарунок за перемогу в конкурсі. Власне, це була нагорода за небайдужість, проявлені ініціативу та громадянську свідомість. Це спільна перемога мешканців кварталу і   прояв самоорганізованості маленької  багатоквартирної громади як надихаючий приклад для інших. Це стимул для людей до дій, які бажають зробити своє життя комфортним.  

     Від імені жителів кварталу Віталій Шаповал висловив подяку керівництву селищної ради за розуміння і підтримку. Також  Віталій Васильович  звернувся з проханням до співмешканців даних будинків підтримувати лад і охайність на навколишній території та зазначив, що народна мудрість гласить: « Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь