A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Інклюзивно-ресурсний центр громади: рух у напрямку сучасних методик

Дата: 17.01.2020 09:15
Кількість переглядів: 1878

Фото без опису

Одним із провідних завдань Царичанського інклюзивно-ресурсного центру є проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей з метою раннього виявлення особливих освітніх потреб  та надання їм комплексної психолого-педагогічної допомоги та супроводу.

     10 січня   фахівці  Царичанського ІРЦ – вчителі- логопеди, практичні психологи, вчитель-реабілітолог та вчитель-дефектолог здійснили виїзд в с. Прядівка для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей .

     14 батьків, які занепокоєні розвитком та порушенням мовлення своїх дітей, отримали консультації, поради фахівців, двоє із них запрошено в ІРЦ для детального педагогічного дослідження дітей за новітніми сучасними діагностичними методиками.

     Станом на 01.01.2020 року на обліку в Царичанському інклюзивно-ресурсному центрі перебуває 87 дітей з особливими освітніми потребами віком від двох до 15 років, 22 дитини навчаються в інклюзивних класах та виховуються в інклюзивних групах загальноосвітніх закладів громади.

     Найбільш поширеними серед порушень у дітей залишається порушення мовлення (46%), в тому числі дисграфія, загальне недорозвинення мовлення І-ІVст., ринолалія, алалія. Тому важливим у роботі спеціалістів у галузі інклюзивної освіти залишається те, що наголос робиться в першу чергу на розвитку сильних якостей і талантів учнів, а не на їхніх фізичних або розумових проблемах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь