A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Царичанська громада: карантин продовжено до 24 квітня 2020 року

Дата: 27.03.2020 15:44
Кількість переглядів: 1935

          

Станом на 27 березня 2020 року  за   даними  КП «Царичанська центральна  лікарня» Царичанської селищної ради  та  КНП «Царичанський ЦПМСД» Царичанської селищної ради  осіб, з підозрою на захворювання  на коронавірус COVID-2019 на території району не зареєстровано.

 На сьогоднішній день ситуація повністю  контрольована, проте,  мешканці громади повинні серйозно та відповідально віднестись до карантинних  та протиепідемічних заходів.  Особливо це стосується літніх людей, які знаходяться в зоні  найвищого ризику.

 Важливо знати: у разі , коли Ви відчули  себе недобре зателефонуйте своєму сімейному лікарю, який проведе опитування та прийме рішення про госпіталізацію чи ізоляцію.  У разі якщо у Вас температура вище 38 С та затруднене дихання викликайте швидку. Сімейні лікарі мають чіткий алгоритм дій в усіх випадках.

Наголошуємо,  що  громадяни , які  на протязі березня  повернулися на територію України з країн, де були зафіксовані випадки COVID-19, мають пройти двотижневу самоізоляцію,чим упередити можливе поширення інфекції. Впродовж щонайменше 14 днів такі люди мають уникати будь-яких контактів з іншими, щоб зменшити ризик можливої передачі коронавірусу. У разі погіршення самопочуття не приховувати інформацію про відвідування зарубіжних країн, щоб медпрацівниками були вжиті своєчасні та ефективні заходи з лікування.

 

Наразі селищною радою, вживаються всі необхідні міри щодо забезпечення засобами індивідуального захисту та дезінфекційними засобами  медичних працівників,  працівників правоохоронних органів та комунальних служб, які  в зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків знаходяться в зоні ризику. Організовано пошив масок та спеціального захисного одягу. Вжито заходів, щодо забезпеченнями засобами індивідуального захисту осіб похилого віку та інших вразливих категорій громадян, що перебувають на обслуговуванні КЗ «Царичанський територіальний центр соціального обслуговування(надання соціальних послуг)». З селищного бюджету виділено 273,6 тис.грн, з  них   на      лікарські засоби -13,5 тис.грн, на антисептики та дезінфекційні засоби – 92,4 тис.грн, засоби індивідуального захисту -152,7 тис.грн, на стаціонарні дезінфектори 15,0 тис.грн.

Крім цього, підготовлено спеціальний транспорт для проведення дезінфекції та санітарної очистки місць найбільшого скупчення людей спеціальними розчинами, розроблені маршрути здійснення таких заходів.

 У зв’язку з  загальнонаціональним карантином переконливо просимо Вас : ЗАЛИШАЙ ТЕСЬ ВДОМА!

 

          Нагадуємо, що для одиноких людей похилого віку, інвалідів, які залишились без піклування та  тим, хто через об’єктивні умови просто не має змоги вийти зі своєї оселі,   запроваджено соціальну послугу  з придбання за кошти громадян необхідних продуктів та безкоштовної їх доставки . Заявку надати за  тел. (05690) 3-12-36 -   відповідальний працівник  КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»  Царичанської селищної ради або старостам в округах:

Бабайківський с/о– Чвертка Валентина Панасівна  067 169 74 11;

Юр’ївський с/о – Чернявська Людмила Андріївна  067 702 92 83; Михайлівський с/о – Лях Володимир Іванович  066 6164178;         Прядівський с/о – Божко Олександр Григорович 067 476 66 67.

У разі виникнення питань щодо поширення інфекції звертайтесь:

 Телефон гарячої лінії при підозрі на вірус – 0800 500 474

 Телефон координатора обласного штабу – 063 704 46 44

  Телефон чергового   Царичанської селищної ради – 05690 3-27-42,3-22-53.

 

Звертаємо Вашу увагу, що дотримання умов карантину — це особиста відповідальність кожного та нагадуємо про  адміністративну відповідальність згідно ст. 44-3 КУпАП  Порушення правил щодо карантину людей.

Відповідно до рішення уряду від 25 березня 2020 №239 продовжено загальнонаціональний карантин до 24 квітня 2020 року, в зв’язку з чим  прийнято  відповідне розпорядження на території Царичанської громади.

 

Будьте відповідальними! Здоров’я громади залежить від кожного!

 

                                                                                                                                   Виконавчий комітет
                                                                                                                      Царичанської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь