A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Про прості речі, що можуть врятувати життя: захисні маски для обличчя.

Дата: 09.04.2020 13:59
Кількість переглядів: 2241

Фото без опису

Питання масок для обличчя було доволі суперечливим в усіх країнах Європи. З 6 квітня 2020 р  в Україні усі повинні носити  маски у громадських місцях. Наразі ця вимога передбачена чинним законодавством, як  превентивний захід  щодо упередження поширення інфекції.

Найважливіші та найефективніші заходи для захисту себе та інших від зараження – це правильна гігієна рук, дотримання правил при кашлі та чханні, а також дотримання відстані (щонайменше 1,5 метра).

Захист дихальних шляхів за допомогою маски для обличчя або будь-якого іншого текстильного захисного засобу (так звана саморобна маска) може затримувати дрібні краплі, які виділяються при розмові, кашлі або чханні. Носіння такої маски для обличчя може зменшити ризик зараження іншої людини через кашель, чхання чи при розмові (захист інших), у той же час існує недостатньо доказів того, що маска для обличчя захищає вас від зараження іншими (самозахист). Вважається, що саморобні маски також можуть знизити ризик зараження інших, оскільки вони здатні зменшити розповсюдження виділень, викликаних кашлем, чханням або розмовою. Однак такий захисний ефект наразі не є науково доведеним.

Людям із гострими респіраторними інфекціями необхідно носити маску для обличчя (фабричну або виготовлену самостійно) аби зменшити ризик зараження інших. Однак, не всі заражені COVID-19 знають, що вони хворі. Доведено, що ті, хто вже заразний, можуть мати дуже незначні симптоми. Деякі інфіковані люди не мають жодних симптомів. У таких випадках носіння маски для обличчя в якості превентивного заходу може допомогти зменшити ризик передачі вірусу. Тому носіння масок для обличчя у громадських місцях, де складно підтримувати безпечну відстань, наприклад, у громадському транспорті, продуктових магазинах чи на роботі (якщо вихід на роботу є необхідним) допоможуть зменшити поширення COVID-19. Крім того, носіння маски у громадських місцях може підтримувати усвідомлення «соціальної дистанції» та здорової поведінки.

Для оптимальної ефективності будь-яку маску для обличчя важливо використовувати належним чином (так, щоб вона щільно прилягала) і змінювати, як тільки вона стане вологою. Навіть із одягненою маскою для обличчя людина повинна завжди зберігати безпечну відстань, дотримуватися належної поведінки при кашлі та чханні, а також гігієни рук.

Багатошарові медичні (хірургічні) засоби індивідуального захисту або респіратори (наприклад, класу FFP) необхідні для захисту лікарів та медичних працівників і повинні у першу чергу використовуватися цією групою, адже кожен із нас зацікавлений у захисті спеціалізованого медичного персоналу, який першими приймає виклик COVID-19.

 ЗБЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВ’Я ТА ЗДОРОВ’Я ОТОЧУЮЧИХ !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь