A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Організація освітнього процесу та завершення 2019-2020 навчального року в закладах освіти Царичанської ОТГ в умовах карантину

Дата: 30.04.2020 09:32
Кількість переглядів: 2049

Фото без опису

Через епідеміологічну ситуацію, навчальний рік у школах України може завершитись дистанційно, про це повідомила очільниця Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій.   

У школах Царичанської ОТГ навчання учнів  триватиме до 12 червня 2020 року, тому що в квітні були організовані додаткові канікули. Навчання продовжується проводитись дистанційно.

Вчителями  шкіл громади  використовується поточне, формувальне, підсумкове оцінювання учнів, яке ведеться в основному в асинхронному режимі через Viber, Facebook, Vseosvita, Naurok. Окремі тести на платформі Naurok використовуються в синхронному режимі (режимі реального часу).

Проводиться оцінювання усних форм роботи учнів: надісланих відеозаписів  читання учнями вірша напам’ять, переказу або читання творів, презентацій, творчих проєктів учнів тощо.

Оцінювання письмових форм роботи учнів проводиться через тестування, перевірку надісланих вчителю файлів або фото сторінок зошита  із виконаними завданнями, електронною поштою або в один із месенджерів (Viber, WhatsApp, Телеграм, Facebook).

Підсумкове оцінювання навчальних досягнень учнів за другий семестр навчального року буде проведено, враховуючи результати оцінювання очного навчання у січні-березні 2020 року та результатів дистанційного навчання в період карантинних обмежень.   Річне оцінювання виставляється з урахуванням результатів навчання за перший та другий семестри 2019-2020 навчального року.

Учні 4-х, 9-х класів у цьому навчальному році звільнені від державної підсумкової атестації (ДПА). Учні 11-х класів складатимуть ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), терміни проведення ЗНО залежатимуть від завершення карантину. Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня до 4 вересня. Орієнтовно учні 11-х класів нашої громади будуть проходити ЗНО на базі закладів освіти Петриківського району. Вступна кампанія в українських університетах також відповідно зміниться.

Міністерством освіти і науки рекомендовано не проводити масові заходи, у тому числі останні дзвоники та випускні вечори.

Учителі шкіл громади використовують різні форми дистанційного навчання за допомогою сучасних інструментів: освітніх платформ Naurok, LearningApps.org, Vseosvita, ILearn, Edpuzzle, GoogleClassroom, та месенджерів: Zoom, Viber, Skype, Тelegram Web, Facebook та інші.

З 28 квітня дошкільні заклади громади розпочинають дистанційно проводити навчання вихованців з метою підготовки до школи старших дошкільників, розвитку та набуття знань вихованцями ясельних груп, молодшої і середньої дошкільних груп, засобами електронного зв’язку у формі занять, дидактичних ігор, навчальних завдань, консультацій для батьків.

Крім того, з 28 квітня фахівцями Царичанського інклюзивно-ресурсного центру проводяться онлайн індивідуальні корекційно-розвиткові логопедичні заняття, відео спортивно-розвиткові заняття вчителя-реабілітолога, відеоконсультації та відеоуроки практичного психолога та іншими спеціалістами установи.

У зв'язку із епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), просимо всіх учасників освітнього процесу дотримуватися протиепідеміологічних вимог.

                                                

                                                                                                                                   Виконавчий комітет

                                                                                                                      Царичанської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь