A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Щодо реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року»

Дата: 23.06.2020 15:49
Кількість переглядів: 1822

18 червня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року», згідно з яким у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Закон звільняє від державної підсумкової атестації (далі - ДПА) у будь-якій формі (як в закладі освіти, так і у формі зовнішнього незалежного оцінювання) всіх здобувачів освіти (незалежно від форми здобуття освіти), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. При цьому, Закон не звільняє від проходження зовнішнього незалежного оцінювання здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти, у 2020 році.

Керівникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти (далі - заклади освіти) рекомендовано:

 

  1. встановити здобувачів освіти, які виявляють бажання проходити ДПА. Для цього керівникам закладів освіти рекомендовано  отримати у найкоротший строк від повнолітніх здобувачів освіти або одного з батьків, інших законних представників неповнолітніх здобувачів освіти, підтвердження (у формі письмової заяви) їхнього бажання проходити ДПА у закладі освіти чи у формі ЗНО. Заява у довільній формі може бути подана до закладу освіти особисто або у відсканованому вигляді електронною поштою (кінцевий термін і спосіб подання заяви визначає заклад освіти);
  2. організувати видачу здобувачам освіти, які не виявили бажання проходити ДПА, свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти, у тому числі додатків до них із записом «звільнений(а)» у відповідній графі бланку додатку.

Для учнів, які виявили бажання проходити  ДПА у формі ЗНО буде організовано  підвезення  до пунктів тестування, визначених Спільним наказом ДОН ДОДА та ДпРЦОЯО від 28.05.2020 № 250/0/212-20//64 «Про затвердження мережі пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2020 році в Дніпропетровській області».

Після отримання від УЦОЯО результатів ДПА у формі ЗНО будуть видані свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти із зазначенням таких результатів у відповідній графі бланку додатку до них.

        Проходити  ДПА у закладі освіти (не у формі ЗНО) мають право лише категорії здобувачів освіти, визначені пунктами 6-12, 14-16, 18 розділу II Порядку проведення державної підсумкової атестації, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 07 грудня 2018 року № 1369, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 02 січня 2019 року за № 8/32979 (далі – Порядок).

Після проходження ДПА здобувачі повної загальної середньої освіти отримають  свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти із зазначенням результатів ДПА у відповідній графі бланку додатку до них.  

Здобувачам освіти, які висловили бажання не проходити ДПА (у будь- якій формі) свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти будуть  видані невідкладно, але в будь-якому випадку не раніше дати видачі відповідного свідоцтва, що у ньому зазначена.

На підставі письмової заяви здобувача освіти, з мотивованою та обґрунтованою потребою у виправленні додатка до свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, що не потребує одночасного виправлення картки свідоцтва, заклад освіти має право видати такому здобувачу освіти тільки виправлений додаток (без одночасної заміни картки свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти). Такі виправлення документа та заміна картки здійснюються на підставі письмової заяви його власника на ім’я керівника відповідного закладу освіти згідно з Порядком замовлення документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту, видачі та обліку їх карток, затвердженого наказом МОН від 10 грудня 2003 року № 811, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 лютого 2004 року за № 201/8800 (із змінами).

       Відповідні умови регламентовані листом Міністерства освіти та науки України від 22.06.2020 № 1/9-338 «Щодо реалізації  Закону України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь