A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Порядок роботи КП “Царичанська ЦЛ” ЦСР (Царичанська центральна лікарня) в умовах другого етапу медичної реформи.

Дата: 31.08.2020 08:47
Кількість переглядів: 2754

       Всім відомо що у 2018 році розпочато трансформацію охорони здоров’я, а саме первинної медичної допомоги — закладів, де працюють терапевти, сімейні лікарі та педіатри (лікарні загальної практики та сімейної медицини). Запрацювала електронна система охорони здоров'я (eHealth) — через неї пацієнти укладають декларації з лікарями первинної ланки, а лікарні підписують договори з Національною службою здоров'я.

01.04.2020 року розпочато другий етап трансформації системи охорони здоров’я. Тепер не тільки перша ланка має працювати за принципом «гроші за пацієнтом», але і заклади охорони здоров'я, які надають спеціалізовану чи вузькоспеціалізовану медичну допомогу (вторинна (спеціалізована) третинна (високоспеціалізована) ланки з надання медичної допомоги). Тобто тепер пацієнту, який має декларацію із сімейним лікарем, не треба сплачувати за всі аналізи, робити внески на розвиток лікарні чи просто давати хабаря. Існує програма медичних гарантій закріплених в Законі України “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення”, до якої увійшло 27 пакетів: хірургічні операції, пологи, допомога при гострому інфаркті міокарда, мозковому інсульті, лікування туберкульозу тощо. Кожна послуга має фіксовану ціну, яку сплачує не пацієнт, а Національна служба здоров'я України (НСЗУ). Так 30.03.2020 року КП “Царичанська ЦЛ” ЦСР уклало договір з НСЗУ на три пакета медичних послуг які гарантуються державою і отримує за ці послуги відповідне фінансування, а саме:

   1. Пакет. «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій»(терапевтичне,неврологічне,дитяче,інфекційне відділення),

  1. Пакет. «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» (хірургічне відділення з травматологічними та гінекологічними ліжками)
  2. Пакет. Амбулаторна вторинна (спеціалізована) медична допомога дорослим та дітям (поліклінічна допомога).

За нових вимог, послуги спеціалізованої (вторинної) медичної допомоги за програмою медичних гарантій, які надає Царичанська центральна лікарня, можна отримати безоплатно в межах договірних пакетів відповідно до медичних показань за електронним направленням лікаря первинної мережі – сімейного лікаря (з яким укладено декларацію про вибір лікаря), або лікуючого лікаря.

Але є виключення.

Без направлення спеціалізовану медичну допомогу відповідно до медичних показів можна отримати безоплатно пацієнтам, які звернулися за медичною допомогою до лікаря - акушер - гінеколога, стоматолога, педіатра та самозвернення до лікаря, у якого пацієнт із хронічними захворюваннями перебуває під медичним наглядом.

Без направлення вторинна (спеціалізована) медична допомога відповідно до медичних показань також надається безоплатно пацієнтам, які перебувають у невідкладному стані.

 Якщо громадянин не уклав декларацію та не зареєстрований в електронній системі охорони здоров'я (eHealth), не має електронного направлення, не перебуває у невідкладному стані, то така ситуація спричинить необхідність проведення оплати закладу за надану медичну послугу самостійно, тобто за власний рахунок.

Щоб отримати безоплатні медичні послуги за Програмою медичних гарантій,  пацієнту який звертається до Царичанської центральної лікарні (і до інших медичних закладів) потрібно мати документи підтверджуючі їх особу (Паспорт, інд. код), амбулаторну картку, електронне направлення. Його виписує лікар первинки, з яким укладена декларація, або лікуючий лікар. А пацієнт вільно обирає медичний заклад, в якому проходити обстеження чи лікування, незалежно від місця реєстрації.

Для безкоштовного отримання цих послуг необхідно вибрати та оформити декларацію зі своїм(який вам подобається та має можливість) сімейним лікарем в закладах первинної медичної допомоги. Звернутися до свого сімейного лікаря та після огляду,якщо ви потребуете чи госпіталізації ,чи консультації вузьких спеціалістів консультативно -діагностичного відділення КП «Царичанська центральна лікарня»,отримати ЕЛЕКТРОННЕ НАПРАВЛЕННЯ,яке надасть Вам право для безкоштовного лікування ,обстеження в нашій лікарні.Також таке право (тобто безкоштовне отримання медичних послуг) надається при зверненні до лікарні через швидку медичну допомогу. Однак при цьому Ви повинні знаходитися у базі данних медичної системи( декларація на надання медичної послуги з сімейним лікарем). Також можна без ЕЛЕКТРОННОГО НАПРАВЛЕННЯ від сімейного лікаря звертатися до лікаря-акушера-гінеколога ,лікаря-педіатра,

лікаря-стоматолога,а також звертатися до лікаря ,у якого пацієнт(дитина) перебуває під медичним наглядом із хронічними захворюваннями. Лікарі вносять данні пацієнта в медичну систему(комп’ютер).В інших випадках(самозвернення напряму до інших спеціалістів,чи в діагностичні кабінети (лабораторія,рентгенкабінет,кабінет функціональної діагностики,кабінет ультразвукової діагностки) пацієнт повинен мати ЕЛЕКТРОННОГО НАПРАВЛЕННЯ.

 

 

З побажаннями доброго здоров’ я, плідної співпраці та порозуміння

Директор КП “ Царичанська ЦЛ” ЦСР    Світлана Погоріла


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь