A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Децентралізація і Михайлівський старостинський округ

Дата: 24.09.2020 15:52
Кількість переглядів: 1893

  З утворенням у 2016 році  Царичанської громади  до складу селищної ради  приєднались села колишніх Бабайківської, Прядівської, Юр’ївської та Михайлівської сільських рад.   Найбільша відстань від центру  до населених пунктів нашої громади —   20-24 км. Це Михайлівський старостинський округ.       Але сьогодні відстань  не  є проблемою для оформлення  державних допомог, субсидії, отримання цілого ряду адміністративних послуг, так як   з листопада 2018  року  в старостинському окрузі працює адміністратор ЦНАПу. Дуже зручно жителям отримати необхідні нотаріальні довідки, дозвільні документи, відомості  з державного земельного кадастру та інші, всього 63 види послуг.

З  нагальними проблемами жителі округу мають можливість звернутися до  селищного голови на особистих прийомах. Кожен четвертий вівторок місяця прийом  громадян селищний голова проводить у Михайлівці.Така форма роботи із зверненнями є дуже зручною для заявників. Частина звернень  вирішується  на місці, а по   питаннях, які потребують більш ретельного розгляду надаються доручення відповідним службам. В загальному обсязі  звернення жителів  стосуються  ремонту доріг, транспортного сполучення з районним та обласним центром, встановлення  зупинок, надання матеріальної допомоги. Зауважимо, що звернення громадян, пропозицї що стосуються покращення життєвого  рівня, інфраструктури  знаходять відображення у поточних та перспективних планах розвитку громади.

  Так на протязі 2017-2020 років у відповідності з програмами соціально-економічного розвитку, стратегією розвитку громади  вирішено  ряд важливих  питань  щодо соціальної інфраструктури, благоустрою  на території Михайлівського старостинського округу.

 У с. Гнатівка проведено реконструкцію вуличного  освітлення    вулиць  Панікахи та  Центральної  протяжністю  3,040 км,   на суму 470,5 тис.грн. , у Михайлівці  реконструйовано освітлення вул. Вороного протяжністю 2,440 км. на суму 328,2 тис.грн.

На сільських кладовищах с. Михайлівка та с.Гнатівка встановлено нові паркани  загальною протяжністю 290 м та зроблено під’їздні дороги з твердим покриттям до цих кладовищ.  Придбаний та встановлений комплект огорожі на меморіальний комплекс, розташований в центрі  с.Михайлівка та  здійснено ремонт цього меморіалу.

Для  комфортного  очікування транспорту для місцевих жителів  придбано та встановлено автобусну зупинку в с.Михайлівка по вул.Вороного.  Відремонтовано дорогу  комунальної власності   - провулок 2-й Приорільський  в   с. Михайлівка  протяжністю  0,3 км на суму 2713,446  тис.грн.

         На протязі 2018 -  2019 років оновлено та доукомплектовано дитячий  ігровий майданчик    в с. Михайлівка, проведено освітлення цього майданчика та центральної площі села, де здійснено висадку дерев, кущів, створено зелену зону відпочинку.  Встановлено новий дитячий майданчик для дошкільнят і в  с.Гнатівка .

    Для школярів старостинського округу  громадою   забезпечено щоденний підвіз шкільними автобусом до Бабайківської ЗОШ  I-IIIст., а   бажаючі  учні відвідують  гуртки  Будинку дитячої та юнацької творчості в Царичанці. Юні михайлівчани  опановують дивосвіт кераміки, вчаться  у студії сучасного дизайну, на гуртках  Петриківської витинанки та народної вишивки, є і юні туристи.

         Щодо медичного обслуговування на рівні первинної допомоги  - у Михайлівському ФАПі працює медична сестра, веде прийом, виконує призначення лікарів. Соціальні працівники КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Царичанської селищної ради здійснюють обслуговування 10 громадян похилого віку, надаючи послуги з доставки ліків, продуктів харчування, приготування їжі, оплати компослуг, прибирання житла та ін.

Активними виявились  михайлівчани, взявши участь  у  Громадському  бюджеті (бюджету участі) Царичанської селищної ради  у  2019 та 2020 роках. В минулому році успішно реалізовано проект по облаштуванню тренажерної зали в с.Михайлівка, придбано обладнання та інвентар.  Днями підведено підсумки конкурсу 2020 року, де Михайлівський старостинський округ переміг з проектом «Парк для всіх». Заплановано провести облаштування зони відпочинку  з благоустроєм  території , освітлення, озеленення та встановлення Wi-Fi зони.

На досягнутому зупинятись не будемо. Наразі згідно розробленого проекту проводиться  переобладнання адміністративних приміщень колишньої школи в с. Михайлівка під розміщення адмінбудівлі Михайлівського старостинського округу, ФАПу. Додатково в  цьому приміщенні  планується створення    просторів для дозвілля молоді  та людей старшого покоління.

На черзі згідно стратегії розвитку громади   -  забезпечення власним транспортним сполучення населені пункти Михайлівського старостинського округу з смт Царичанка   та   облаштування зон вільного доступу до інтернету для охоплення  якнайбільшого числа користувачів.

Крім цього, у Михайлівці, як і у інших округах громади , у рамках  співпраці з культурно-діловим центром громади на базі          КЗК "Царичанська центральна бібліотека"   планується   розбудова елементів інфраструктури  для розвитку сільського туризму. Дуже перспективний напрямок  для залучення інвестицій і підвищення впізнаваності громади , нашою краю.

                                                         Виконавчий комітет

                                                         Царичанської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь