A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Активність і згуртованість Юр’ївки та Преображенки дає результати

Дата: 07.10.2020 09:25
Кількість переглядів: 2520

Фото без опису

У нашому суспільстві завжди є потреба в розвитку та у підтримці довіри громадян до органів влади. Завдяки децентралізації та об’єднанню громад постійно розширюються повноваження і можливості органів місцевого самоврядування.

Інтеграція надання адміністративних послуг - дуже важливий компонент пакету реформ з децентралізації. Головне у цьому своєчасне, повне та якісне надання адміністративних послуг населенню. Основний офіс ЦНАПу розташований в смт Царичанка, а  віддалені робочі місця  в селах Преображенка та Юр’ївка – дуже вдале рішення для вирішення питань реєстраційного характеру, отримання субсидій,  допомог для місцевих жителів. З листопада 2018 року послуги  по 30 вересня 2020 року адміністраторами ЦНАПу в Юр’ївському старостинському окрузі надано 4075 послуг.

Сільська громада  активно включається  в процес покращення села. У  співпраці  мешканців населених пунктіввиконавчого комітетусільгосптоваровиробників  досягнуто  реальних результатів в Юр’ївському старостинському окрузі Царичанської громади.

 

          Починаючи з 2017 року відремонтовано дороги комунальної власності                 -       по   вул. Молодіжна с.Преображенка (протяжність 0,68 км- 537,8 тис.грн),

  •   по вул.Зелена в с. Преображенка (протяжність 1,6 км -6922,04  тис.грн,) , 
  •  по вул. Центральна в    с. Юр'ївка  (протяжність 2,2 км- 22389,7 тис.грн);
  • по вул.Гагаріна в с.Преображенка (протяжність 1,км -10286,77 тис.грн).

 Виконано роботи з поточного ремонту дороги місцевого значення загального користування О042006 Гупалівка-Юр'ївка-Преображенка на ділянці від с. Юр'ївка до с. Преображенка, загальною площею ремонту 17 тис. кв. метрів.

У цих селах також проведено реконструкцію мереж вуличного освітлення, а саме -  центральної частини   с. Юр'ївка  протяжністю 4,722 км (вул.Центральна,Тиха,Токова), вулиць    Гагаріна, Надхівської, Горького у  с. Преображенка  протяжністю 2,586 км загальною вартістю виконаних робіт  1553,5 тис.грн.  бюджетних коштів.

У 2017 році зроблено реконструкцію адмінбудівлі, де зараз знаходиться  офіс старости, бібліотека, глядацький зал  та кабінет директора Юр’ївського сільського будинку культури, сільська бібліотека, пошта, Юр’ївський ФАП та  відповідно зроблено ремонти  у цих приміщеннях  Біля адмінбудинку і Юр’ївського ФАПу   облаштовано  фасади,   укладено тротуарну плитку. Окрім зручності для жителів , це дало  і певну економію в коштах на утримання установ. Не одну делегацію по обміну досвідом було прийнято у стінах Юр’ївської адмінбудівлі і кожного  разу колеги висловлювали своє захоплення даним рішенням.

 Нове життя дали і Преображенському ФАПу.  У 2018 році реконструйовано будівлю та облаштовано прибудинкову територію.  В ході ремонтних робіт замінено вікна та двері на  металопластикові, перекрито дах, утеплено  фасад, облаштовано систему опалення, замінено електрообладнання. Крім цього, зроблено облицювання стін приміщення,  проведено упорядкування зелених зон, укладку тротуарної плитки, та встановлено паркан - 1200,0 тис.грн.

Питання благоустрою території завжди на контролі. У літній період забезпечується обкіс території, прибирання. У боротьбі із зимовою стихією також проводиться належна робота.  Кожного  року на території Юр’ївського старостинського округу проходить робота по озелененню території. В Преображенській ЗОШ І-ІІІ ст., в Преображенському ДНЗ «Малятко», в центрі села Преображенка, в центрі села Юр’ївка були висаджені квіти та дерева за рахунок , що придбавалиьс за кошти місцевого бюджету  .

Проведено косметичні ремонти дитячих майданчиків в с.Юр’ївка та с.Преображенка,оновлені  ігрові елементивстановлено дитячий майданчик в с.НенадівкаОблаштовано зони відпочинку ( с.Юр’ївка встановлено 5 садових лавок в парку, в с.Преображенка встановлено – 3 садові лавки: на території дитячого майданчика – 2, біля сільського клубу -1).  Приведено в належний санітарний стан сміттєзвалище в с.Юр’ївка.

На кладовищах в с.Юр'ївка, с.Преображенка та с.Ненадівка встановлено  нову   бетонну огорожу.

       На території округу насьогодні  забезпечено роботу закладів середньої  та дошкільної освіти – школу відвідує  131 учень,    в  дитячому садку -   2 групи, 26 вихованців. Забезпечено підвіз   учнів та дошкільнят  безпосередньо до школи і в дитсадок  у с.Преображенка, крім цього,  забезпечено підвіз  учнів, які відвідують БДЮТ, музичну школу в Царичанці. Для учнів створюються усі належні умови для отримання якісних знань.    В Преображенській школі І-ІІІ ст. облаштовано фасад будівлі, покладено тротуарну плитку,   зроблено реконструкцію  теплотраси, котельні. У шкільній їдальні проведено реконструкцію системи водопостачання. Також було облаштовано центральний вхід до школи (ворота, алея.)   Постійно оновлюється  матеріально-технічна та навчальна база закладу.

У рамках проекту DOBRE "Модернізація шкільної освіти як один із напрямів сталого розвитку Царичанської селищної територіальної громади"  облаштовано сучасний комп’ютерний клас, придбано ліцензійне програмне забезпечення  для Преображенській ЗОШ І-ІІІ ст. 

Щодо питань соціального обслуговування  - соціальні працівники КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування(НСП)» Царичанської селищної ради  в Юр’ївці та Преображенці обслуговують 20 одиноких громадян. Це  соціальне обслуговування незахищених категорій громадян – ветеранів , інвалідів, самотніх люди похилого віку, які перебувають у складних життєвих ситуаціях і не можуть самостійно їх подолати. Соціальне обслуговування здійснюється за місцем їх проживання.

       У рамках проекту Національної поліції України "Поліцейський офіцер громади в Дніпропетровській області" створено  пункт охорони громадського порядку в с. Преображенка  для підтримання громадського порядку на території Юр’ївського, Бабайківського, Михайлівського, Прядівського старостинських округів. Частина приміщення будинку культури в с.Преображенка  обладнано окремим входом і під’їздом.  Таким чином забезпечується постійна співпраця поліції   з громадою, задоволення безпекових потреб громадян, ефективне вирішення локальних проблем.

              Перемоги  в бюджеті участі .    Юр'ївський старостинський округ  у 2018 році прийняв участь і став переможцем  з проектом  "Центр активного відпочинку с.Юр'ївка" з бюджетом 80,0 тис.грн (придбано спортивні тренажери та інвентар, проведено косметичний ремонт, встановлено електрообігрівачі, сучасний тенісний стіл та встановлено WI-FI обладнання у спортзалі  колишньої школи).    З 2018 року  тут  працює тренер -викладач ФСК «Мир»  із загальної фізичної підготовки , настільного тенісу.                                                                                              У 2019 році   переміг проект "Шкільний спортзал – центр заняття спортом для громади села Преображенка» вартістю 100,0 тис.грн. За кошти проекту зроблено ремонт спортивного залупридбано обладнання та інвентар. 

З проектом "Глядацький зал Юр'ївського сільського будинку культури – центр культурного відпочинку та творчої взаємодії членів громади", Юр’ївський старостинський округ здобув перемогу і в 2020 році. Найближчим часом планується реалізація проекту, зокрема ремонт підлоги , улаштування нових глядацьких місць для сидіння.

 

У перспективних  планах  в  Юр’ївському старостинському окрузі  - капітальний ремонт доріг комунальної власності, зокрема, в с.Преображенка вул.Надхівської, забезпечення власним транспортним сполучення населених пунктів Юр'ївського  старостинського округу з смт Царичанка, облаштування молодіжного простору, а також парк в центрі с. Преображенка.

 

Фото без опису

                                                 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису   

 Виконавчий комітет 

                                                     Царичанської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь