A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Виконання Регіонального плану заходів щодо неухильного дотримання безпечності харчування та запобігання випадків харчових отруєнь в закладах освіти області на 2019-2020 роки.

Дата: 08.10.2020 10:53
Кількість переглядів: 1716

Фото без опису

У всіх закладах освіти Царичанської селищної ради створені безпечні  для здоров’я дітей умови перебування, навчання і виховання. У належному санітарно-технічному стані утримуються приміщення освітніх установ, інженерних мереж водопостачання, водовідведення, вентиляції, електро- і газопостачання. Організовано здійснюється вивезення твердих і рідких побутових відходів згідно договорів з КП «Царичанське ВОЖКГ».

Проведене навчання керівників закладів освіти щодо впровадження системи НАССР та отримані ними відповідні підтверджувальні сертифікати. Запроваджені по закладах освіти постійно діючі процедури, які базуються на принципах НАССР.

Організоване безперебійне постачання якісних і безпечних харчових продуктів та продовольчої сировини до освітніх закладів згідно договорів з постачальниками, графіків та маршрутів постачання. Обсяги фінансових призначень на харчування учнів забезпечують виконання норм харчування по закладах загальної середньої освіти на 100% відповідно до постанови КМУ від 22.11.2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами).

Проведений аналіз фактичного стану матеріально-технічної бази харчоблоків по кожному закладу освіти, оснащення харчоблоків поновлюється і поповнюється згідно потреб.

Неухильно дотримуються погоджені з ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області - режим організації освітнього процесу в закладах освіти, навчальне навантаження на учнів згідно розкладу. Харчування здійснюється за примірним двотижневим меню, погодженим  з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Заклади освіти укомплектовані медичними працівниками і працівниками харчоблоків відповідно до штатного розпису, створені відповідні умови для їх роботи. Персонал навчальних закладів, зокрема харчоблоків, щороку проходить профогляди та гігієнічне навчання.

Харчоблоки освітніх установ зареєстровані у Державному реєстрі потужностей операторів ринку, оснащені відповідним технологічним та холодильним обладнанням, столовим та кухонним інвентарем  відповідно до фактичної потужності харчоблоків та погодженого примірного двотижневого меню. Працівники та учні дотримуються правил особистої гігієни, наявний необхідний запас в закладі мийних й дезінфекційних засобів.

Не допускається перевищення граничної чисельності учнів та вихованців у навчальних закладах відповідно до проєктної потужності: завантаженість закладів загальної середньої освіти становить 81%, закладів дошкільної освіти – 90%.

Щороку згідно договорів з ВСП «Царичанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень» по закладах освіти проводяться лабораторні дослідження мікроклімату, освітлення, питної води (піску – в дошкільних закладах). Проводяться дослідження харчових продуктів і готових страв.

Закладами освіти здійснюється роз’яснювальна робота серед здобувачів освіти з питань необхідності дотримання правил  особистої гігієни та здорового способу життя. На нарадах керівників закладів освіти розглядаються питання  щодо створення безпечних умов навчання і харчування у закладах освіти. Здійснюється громадський моніторинг якості харчування, результати моніторингу враховуються у подальшій роботі закладів освіти.

 

Виконавчий комітет

за інформацією відділу освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь