Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Об’єднуємось для боротьби з COVID-19

Дата: 12.10.2020 13:32
Кількість переглядів: 1930

Фото без опису

Шановна Царичанська громадо!

Пандемія вірусу COVID-19, що торкнулась кожної країни світу, становить велику загрозу й для мешканців нашої громади, району. Цей складний період – відповідальне випробування для кожного і найперше для тих, хто за своїми посадовими обов’язками змушений продовжувати працювати.

Прийняті карантинні заходи можуть зупинити швидкість розповсюдження коронавірусу, але не дають гарантії відсутності хворих на нашій території.

Сьогодні наші медичні заклади безпосередньо вступили в боротьбу з коронавірусною інфекцією. Лікарі Царичанської  центральної лікарні та Центру первинної медико-санітарної  допомоги   забезпечують огляд та консультування у будні та  у вихідні дні усіх пацієнтів з відповідними скаргами на самопочуття.

В зв’язку із перевантаженням лікарень в м. Дніпро та м. Кам’янське, куди згідно маршрутизації мають направлятись хворі з нашого району, а також  у зв’язку із зростаючою  потребою у кількості  ліжко-місць  для   госпіталізації хворих  у важких станах  до вияснення діагнозу   проводиться  перепрофілююча підготовка відділень Царичанської  центральної лікарні до надання якісної та професійної допомоги хворим, у т.ч. із застосуванням  апаратів штучної вентиляції легень, проведення оксигенотерапії із застосуванням  кисневого концентратора, а також виконання  спектру  реанімаційних заходів.

На кожній сесії Царичанської селищної ради у першочерговому порядку розглядаються питання та виділяються кошти на фінансування заходів у медичній галузі. Однак, через зміну системи фінансування у зв’язку з медичною реформою та непередбаченими витратами у зв’язку з пандемією існує проблема забезпечення необхідного захисту медичних працівників та надання належної медичної допомоги. Адже, працюючи безпосередньо із інфікованими пацієнтами, лікарі  не лише наражають на небезпеку своїх рідних, але й стають черговою ланкою ланцюга розповсюдження вірусу. Ця проблема закономірно може призвести й до іншої – нестачі медичного персоналу через вимушені самоізоляційні заходи.

       Попри це, колектив лікарні  стоїть і буде стояти на сторожі здоров’я і життя наших громадян.

І в цей нелегкий час ми звертаємось до свідомих громадян нашої громади  і  району  прийняти активну участь у наповненні коштами благодійного фонду для допомоги у боротьбі з пандемією.

Зібрані кошти будуть спрямовані на закупівлю засобів захисту, медикаментів, медичного обладнання та  дезінфікуючих розчинів для медичних закладів  громади.  

Реквізити для перерахування коштів: ГО  «Об’єднання для майбутнього»  - р/р UA263052990000026001050503043,   МФО 305299,    АТ КБ «Приватбанк», ЄДРПОУ 37730646,        Призначення платежу: Благодійний внесок.

Ваше розуміння та посильна фінансова підтримка – це не допомога Царичанській центральній лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги. Це – спільна боротьба зі світовою пандемією, реальний спосіб звузити коло інфікованих, гарантії надання своєчасної професійної медичної допомоги.

Виконавчий комітет

Царичанської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь