A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ПІЗНАЄМО СВІЙ РІДНИЙ КРАЙ

Дата: 15.10.2020 15:48
Кількість переглядів: 1749

Фото без опису

В рамках Всеукраїнської туристсько-краєзнавчої експедиції «Моя Батьківщина – Україна»   було проведено туристичний похід учасників туристистсько-краєзнавчого гуртка комунального закладу «Царичанський Будинок дитячої та юнацької творчості» по території пагорба Калитва з пізнавальною метою вивчення визначних геологічних ,історичних та природних місць свого краю.

Учасники походу дізналися, що вік  пагорба  Калитва має близько 300 тисяч років, а його утворення припадає на кінець останнього дніпровського зледеніння. Підняття неправильної форми заввишки 81 метр над рівнем довколишньої місцевості виникло внаслідок деформацій у периферійній частині льодовика внаслідок природних кліматичних змін. 

З метою збереження Калитви від подальшого руйнування в результаті ерозії ґрунту, з ініціативи Панаса Трохимовича Бутенка вона була засаджена деревами. У далекому 1934 році, коли дощова весна принесла у село брудні потоки води та розмила Калитву, Панас Трохимович почав рятувати село від страшної повені. Уважно оглянувши гору, він помітив, що рослини добре затримують стихію. Тож, зібравши небайдужих людей та насіння білої акації, він засіяв гору. Діти відвідали пам»ятник нашому односельчанину Бутенку П.Т.

Гуртківці дуже вдячні за цікавий похід керівнику туристсько-краєзнавчого гуртка КЗ «ЦБДЮТ» Віктору Вікторовичу Гладушу і з нетерпінням чекають наступної подорожі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь