A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Патронат над дитиною

Дата: 27.01.2021 14:25
Кількість переглядів: 1117

Фото без опису

            Складні життєві ситуації часто змушують батьків влаштовувати своїх дітей до дитячих будинків-інтернатів. Буває так, що просто немає іншого виходу, і єдиним рішенням для батьків зостається влаштування дитини до дитячого будинку. Але не сьогодні.   

            На засіданні виконавчого комітету було затверджено послугу патронату над дитиною на території Царичанської селищної ради!

            Що таке патронат?

            Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

            Кому потрібен патронат??

            Дітям, які зазнали наслідків батьківської недбалості або жорстокого поводження і ризикують наразитись на це в подальшому, які втратили батьків, або чиї батьки чи особи, що їх замінюють, не здійснюють своїх батьківських обов’язків унаслідок різних причин, для немовлят, від яких матері відмовились одразу після народження передбачається виховання в патронатних сім’ях. Іншими словами - це альтернатива влаштування дітей до інтернатних закладів. Відповідно до ситуації у кожному конкретному випадку дитина, що перебувала під патронатом, або повертається до біологічної сім’ї, – у разі подолання чи мінімізації в ній наслідків складних життєвих обставин – або влаштовується на постійне перебування до інших форм сімейного виховання (усиновлення, опікунська чи прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу) чи до профільного інтернатного закладу.

            Хто може бути патронатним вихователем ?

            Патронатними вихователями можуть бути громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, мають вищу освіту у галузі соціальної роботи, освіти, охорони здоров’я, соціальних та поведінкових наук та досвід виховання дітей у сім’ї (окрім осіб, зазначених у статті 212 Сімейного Кодексу України).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь