A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Модернізація триває

Дата: 28.04.2021 10:27
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

 

У сучасних умовах соціально-економічна система громади перебуває в стані постійних трансформацій, що пов’язано з модернізацією. Тому, питання реформування, стабільного розвитку, ефективного функціонування житлово-комунального господарства, зростаючих потреб населення і господарського комплексу в якісних житлово-комунальних послугах відповідно до встановлених нормативів і національних стандартів входять до числа найбільш актуальних і перебувають у зоні постійної уваги органів місцевого самоврядування.

Останнім часом термін «модернізація» досить поширений в усіх країнах, як в науковому світі, так і в повсякденному житті, та передбачає комплексні, повноцінні, якісні зміни, які стосуються всіх сторін суспільного життя: економічної, соціальної, правової, політичної, культурної.

Відзначимо, що створення сучасної інфраструктури повинно йти паралельно з модернізацією суспільної свідомості. Виходячи із вищенаведеного, можна зробити загальний висновок про те, що житлово-комунальне господарство потребує удосконалення, комплексних повноцінних, якісних змін, тобто модернізації.

 

          Зокрема забезпечення населення якісною питною водою є важливою складовою для  підвищення рівня комфортності проживання в громаді. Якісна система водопостачання — це базова інфраструктура, складова економічного успіху громади і країни в цілому, джерело життя у буквальному сенсі цього слова. Тому на модернізацію системм водопостачання було спрямовано значний фінансовий ресурс місцевого бюджету та субвенції з державного бюджету. За період існування Царичанської територіальної громади було реалізовано п'ять проєктів з реконструкції систем водопостачання в таких селах громади, як с. Дубове,                  с. Бабайківка, с. Прядівка, с. Івано-Яризівка. Адже існуючі водонапірні башти системи Рожновського були введені в експлуатацію в 80-х роках минулого століття, знаходились в аварійному стані, були не придатні для подальшої експлуа­тації і потребували повної заміни. Також водопроводи були побудовані із сталевих труб без гідроізоляції, знаходились в аварійному стані, траплялися часті пориви на них, що при­зводило до перебоїв в подачі води мешканцям громади.

Перелік реалізованих проектів:

 

1. Будівництво системи  водопостачання с. Дубове Царичанського району Дніпропетровської області

У ході реалізації проекту було збудовано одну водонапірну башту ємкісністю по 25 м³ (системи Рожновського). Прокладено водонапірну мережу протяжністю 7,342 км. Крім того, проведено облаштування водозабірної свердловини.

2. Реконструкція системи водопостачання західної частини с. Бабайківка   Царичанського  району Дніпропетровської області

У 2017 році Царичанською селищною радою було виготовлено проектно-кошторисну документацію. У ході реалізації проекту було прокладено водопровідну мережу протяжністю 1,570 км.

3. Реконструкція системи водопостачання східної частини с. Бабайківка Царичанського району Дніпропетровської області.

У ході реалізації проекту було збудовано одну водонапірну башту ємкісністю по 25 м³ і висотою опори 15 м (системи Рожновського). Прокладено водонапірну мережу протяжністю 1,582 км, проведено облаштування водозабірної свердловини.

4. Реконструкція водозабірної свердловини, водонапірної башти та підвідних водопроводів для водопостачання смт. Царичанка і с. Івано-Яризівка Царичанського району Дніпропетровської області (https://tsarichanka-gromada.gov.ua/news/1600769993/)

У ході реалізації проекту було проведено буріння розвіду­ва­льно-експлуатаційної свердловини глибиною 109 м біля існуючої водозабірної свердловини № 8 поряд розташованої з нею водонапірної башти системи Рожновського ємністю 50 м3. Прокладено водонапірну мережу протяжністю 2,181 км та облаштовано колодязь з оголовком над свердловиною, облаштовано зони санітарної охорони проектованої све­рдловини.

5. Реконструкція системи водопостачання від вул. Покровської до вул. Зоряної в с. Прядівка Царичанського району Дніпропетровської області

У ході реалізації проекту було замінено дві водонапірні башти по вул. Покровській та вул. Зоряній в с. Прядівка з установкою нових водонапірних башт ємністю 25 м3  та висотою 15 м системи Рожновського. Замінено водопровідну мережу від вул. Центральної до вул. Зоряної та по вул. Зоряній в с. Прядівка загальною довжиною 0,490 км. Проведено благоустрій і будівництво автопід'їзду зі щебеневим покриттям до площадки водонапірної башти по вул. Зоряній.

          Будівництво та реконструкція усіх водопровідних мереж було проведено виключно полімерними трубами - це звело до мінімуму попадання частинок іржі у питну воду та тримає у нормі вміст заліза на відміну від старих сталевих труб.

          Очікуваний результат в результаті реалізації проектів - зменшення до мінімального рівня витрат при наданні послуг з водопостачання (на 20 %); забезпечення споживачів якісною питною водою відповідно до встановлених нормативів і стандартів.

Ну, і звичайно, створення комфортного середовища для проживання мешканців громади не є можливим без модернізації об'єктів інфраструктури, та зокрема таких соціально значущих об'єктів, як школи. Тому для можливості надання високоякісних послуг в сфері освіти, було прийняте рішення провести комплексну термо-модернізацію будівлі Царичанської філії І-ІІ ступенів КЗ «Царичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів».  Реконструкція системи теплопостачання в індивідуальний тепловий пункт стала першим важливим кроком у вирішенні цього питання, адже передбачає перехід на автономне опалення, завдяки чому вдалося значно зменшити витрати на енергоносії та привести температурний режим у приміщенні у відповідність до санітарних норм. Завдяки прийнятому інноваційному проектному рішенню згідно нещодавно запатентованої технології облаштування опалювальних котлів в термоізольованих кожухах без будівництва топкової значно здешевило вартість реконструкції. Окрім того, встановлене обладнання дозволяє дистанційно  керувати температурним режимом через мережу інтернет, що також дає змогу економити бюджетні кошти, адже температуру теплоносія можна, за необхідності, зменшувати чи збільшувати в будь який час доби без відвідування об'єкта.

Царичанка ОТГ РЕАЛІЗОВАНІ водопостачання

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь