A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ЕСКО

Дата: 18.05.2021 08:29
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

Після створення Царичанської громади та прийняття до комунальної власності додаткових об'єктів витрати на енергоносії значно зросли, що спонукало шукати шляхи вирішення даного проблемного питання.

Одним із найоптимальніших способів проведення термомодернізації в бюджетних установах є залучення приватних інвесторів (зазвичай ЕСКО) за механізмом енергосервісу.

Енергосервіс – комплекс технічних та організаційних енергозберігаючих (енергоефективних) та інших заходів, спрямованих на скорочення замовником енергосервісу споживання витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів, порівняно із споживанням (витратами) за відсутності таких заходів.

Зокрема, одним із таких обєктів, де можна застосувати даний механізм, є адміністративна будівля по вул. Театральна, 17 в смт Царичанка, де рівень споживання енергоресурсів далекий від бажаного. Одночасно, комфорт від перебування у термомодернізованих будівлях значно зростає одразу після реалізації енергоефективних заходів, тобто ще на початку дії ЕСКО-Договору. Від ЕСКО, в свою чергу, вимагається гарантія досягнення погодженого рівня економії енергетичних витрат.

Окремим питанням є забезпечення фінансування енергоефективних заходів?– це можуть бути як власні кошти енергосервісної компанії, так і кошти, залучені за рахунок кредитів банків чи інших фінансових установ, грантів чи проектів міжнародної технічної допомоги.  Також існують моделі, де фінансування енергоефективних заходів здійснюється самим замовником.  Тому, прийнято рішення в поточному році розпочати комплекс енергоефективних заходів по вищезазначеному обєкту з переходом на опалення альтернативним видом палива.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь