A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Чому важливо зробити вакцинацію від COVID-19 саме зараз

Дата: 03.08.2021 12:05
Кількість переглядів: 1537

Усі ми з тривогою очікуємо осінньо-зимового періоду, який, на жаль, знову, за прогнозами,  буде під зловісною позначкою «Обережно: коронавірус!». І хоча зараз літо, був певний спад захворювання,   на  Приоріллі знову фіксуються нові його випадки. Фіксувалися минулого сезону і летальні випадки, багато людей мали тяжкий перебіг хвороби.

 Н а сьогодні крім вакцинації та суворого дотримання карантинних заходів – захиститися від зловісного вірусу  інших способів не придумали. Цивілізовані країни  вже майже повністю охопили своїх громадян вакцинацією. Іде масове "антикоронне" щеплення і в Україні.

 На території колишнього Царичанського району станом на 3 серпня доступні дві вакцини – «Coronavac» виробництва Китай та «Moderna” виробництва США.

 І щепитися, за попереднім записом можуть усі бажаючі. Лише треба враховувати, що Moderna  -   у 15-дозних ампулах, тобто має набратися на один день 15 бажаючих нею щепитися. А от «Coronavac»- індивідуальна, однодозна. Цю вакцину більше рекомендують ослабленим людям.

 Вакцина «Moderna» аналогічна  Pfizer.

 Загалом станом на 2 серпня на території колишнього Царичанського району отримали вакцини, різного виробництва, 1168 чоловік. Це люди різних вікових категорій – від молоді до пенсіонерів/, та різного стану здоров8я, наявності супутніх хвороб.  Вакциновано вже 45%  медпрацівників  медпрацівників   Царичанської первинної ланки медицини.

 Ніяких значних ускладнень у вакцинованих не зафіксовано. Можливе лише тимчасове підвищення температури тіла, біль у м'язах, почервоніння шкіри  у місці  щеплення. Це нормальна реакція, боятись якої не слід.

3 серпня щепилося ще близько 20 чоловік. Це і пенсіонери, працівники Царичанської селищної ради, інших організацій. Центри щеплення працюють у Царичанській,  Прядівській, Рудківській амбулаторіях.

 Зателефонувавши за вказаними номерами, Ви можете записатися на щеплення та отримати іншу інформацію стосовно цього.

Тарасенко Лідія Михайлівна , 0957952334

Семеніщенко Олена Михайлівна, 0996816290

Бугера Павло Миколайович,0976974979 

Реєстратура 066 345 34 24. 

 ПАМ'ЯТАЙТЕ: кожен відповідальний за своє здоров'я. А  вакцинація може захистити Вас від цієї підступної хвороби, від важкого  її перебігу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь