A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ЦАРИЧАНСЬКА ЛІКАРНЯ :Сучасні цифрові рентген-апарати вже працюють

Дата: 19.10.2022 13:23
Кількість переглядів: 530

Фото без опису

Ми працюємо для Вас!

Робимо лікарню зручною та кращою, а медичні послуги якісними!

Царичанська центральна лікарня Царичанської селищної ради отримала нові сучасні цифрові рентген-аппарати!

На початку 2022 року за рахунок коштів обласного бюджету, для КП «Царичанська центральна лікарня»Царичанської селищної ради було придбано нові сучасні цифрові рентген-апарати:

1. Систему рентгенівську мобільну ULTRA 100, виробник EcoRay Co Корея

2. Систему рентгенівську діагностичну на два робочих місця Calypso F MTOes, виробник General Medical Merate S.p.A, Італія.

Апарати було поставлено ще в січні 2022 року, але це не просте медичне устаткування, на якому можна працювати одразу після встановлення.

Це сукупність обладнання для отримання та використання рентгенівського випромінювання – великий і вагомий проект, який потребував особливого підходу з точки зору введення в експлуатацію.

Раніше в Царичанській лікарні використовувались рентгенапарати радянського зразка, які могли виконувати лише частину задач відповідно до його можливостей.

Для введення в експлуатацію рентгенапаратів та їх повноцінної роботи необхідно було провести ряд заходів. Серед них:

отримання ліцензії на право зберігання;

забезпечення приміщення високопотужним електрозабезпеченням;

заміри опору ізоляції електричних мереж;

отримання техпаспорту рентгенологічного кабінету;

перевірка дозиметричного контролю;

отримання ліцензії на право експлуатації.

Реалізація всіх цих заходів потребувала певного часу для команди КП «Царичанська ЦЛ» ЦСР .

На жаль, всі процеси призупинилися із початком повномасштабного вторгнення рашистських військ, але це нас не зупинило. Зараз роботи завершено, рентгенівське обладнання введено в експлуатацію.

Система рентгенівська мобільна ULTRA 100, виробник EcoRay Co Корея введено в експлуатацію на початку травня 2022 року за цей період здійснено 2110 досліджень.

07.10.2022 року дозволено використання системи рентгенівської діагностичної Calypso F MTOes, виробник General Medical Merate S.p.A, Італія в частині експлуатації. Всі пацієнти, які виявили бажання отримати медичні послуги в Царичанській центральній лікарні зможуть повноцінно користуватися усіма можливостями новітніх рентген-апаратів. Рентген апарати мають цифрову обробку зображення та можливість зберігання зображень на рентгенплівці, флешці, дисках, електронній пошті, що дуже актуально в період пандемії короновірусної хвороби COVID-19.

Персонал рентгенівської служби: Білоус М.П. – лікар рентгенолог , Марченко М.О.– лікар рентгенолог (дистанційно), Горбань А.А. – лікар рентгенолог, Лень В. С. - рентгенолаборант, Татаріна А.В. - рентгенолаборант, Петрикова О. В - рентгенолаборант .

Дякуємо всім, хто доклав зусиль щодо втілення цього проекту в життя.

Постійна підтримка та ефективна співпраця з селищною радою завжди відчутна. За рахунок коштів селищного бюджету проведено усі необхідні витрати для поточного ремонту та належного облаштування приміщень, де розміщено обладнання.

Окрема вдячність робітникам лікарні, зокрема адміністративно господарського відділу КП «Царичанська центральна лікарня» на чолі із завідувачем господарства Джуганом В.П.

Тож, насьогодні потужне цифрове рентген-діагностичне обладнання вже працює.

Високоякісні знімки одразу передаються на комп’ютер лікаря, додаються в електронну медичну карту пацієнта та можуть копіюватися на носій пацієнта.

?Нові цифрові рентген апарати дозволяють побачити найдрібніші зміни в легенях, кістках та інших частинах тіла, що призведе до більш якісної постановки діагнозів. Також це обладнання в 2,5 рази виділяє менше шкідливого радіоактивного випромінювання, ніж старе, що щадить і лікарів, які з ним працюють, і пацієнтів. Новий рентген дозволить і якісніше обстежувати хворих з COVID-19 та підозрою на нього.

Для Царичанської ОТГ отримати таке сучасне та якісне медичне обладнання – важливий крок.

«Ми будемо змінюватись, продовжувати реалізацію запланованих проектів, оновлювати медичне обладнання в нашій лікарні. Приорільці дійсно найкращі та достойні найкращого».

З повагою, директор КП «Царичанська ЦЛ» ЦСР Світлана Погоріла



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь