A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Деякі питання щодо закінчення 2022-2023 навчального року

Дата: 23.01.2023 12:22
Кількість переглядів: 378

Іще рік тому у січні ми традиційно розпочинали реєстрацію випускників закладів загальної середньої освіти на зовнішнє незалежне оцінювання. Випускники вибирали предмети необхідні їм для  вступу до закладів освіти І-ІV рівнів акредитації.

Військова агресія російської федерації перекреслила та навіть унеможливила хід не лише вступної кампанії, а й внесла зміни у процес навчання у цілому.

То ж цьогоріч, враховуючи безпекову ситуацію для наших учнів та вчителів, Міністерство освіти та науки України підготувало наказ від 11.01.2023 року № 19 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році», який надіслано до Міністерства юстиції України для проведення державної реєстрації. Наказ набиратиме чинності з дня його офіційного опублікування.

Для випускників 11-х класів закладів загальної середньої освіти МОН України підготувало максимально безпекову модель вступу – вдосконалений мультипредметний тест.

На розгляд Верховної ради України подано проєкт вступної кампанії 2023, про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет на брифінгу, який відбувся 20 січня 2023 року.

Із національним мультипредметним тестом учні 2022 року випуску уже мали змогу познайомитися. Для теперішніх випускників (2023), враховуючи  спільну позицію та напрацювання освітніх держустанов,  уже намічений формат проведення вступних випробувань з урахуванням безпеки та створення умов для можливості вступу найбільшої кількості українських випускників.

        Принципи, на яких будується цьогорічна вступна кампанія, це безпека та збереження загальних рис ЗНО в умовах війни.

У 2023 році в НМТ обов’язковими будуть математика та українська мова. Третій предмет можна буде обрати. Це може бути історія України, іноземна мова, біологія, фізика, хімія. Тест триватиме 180 хвилин, у ньому буде три блоки запитань.

Реєстрація на НМТ стартуватиме у квітні, тоді на сайті УЦОЯО і можна буде обрати третій предмет для іспиту.

Українська мова міститиме 30 завдань (максимум — 45 тестових балів), математика — 22 завдання (максимум — 32 бали), іноземна мова — 32 завдання (32 бали). Аудіювання у блоці іноземної мови та власного висловлення у блоці української мови не буде.

Результат вступник отримає одразу після складання іспиту.
У 2023 році додадуть такі типи завдань, як встановлення хронологічної послідовності та вибір кількох правильних відповідей. Завдання з однією правильною відповіддю та на встановлення відповідностей залишаться як і в НМТ 2022 року.

Не пізніше квітня буде доступний демонстраційний НМТ на платформі УЦОЯО: інтерактивний та ПДФ формат.

Прохідний бал дорівнюватиме не менш ніж 10% правильних відповідей у кожному блоці (наприклад, якщо максимальний бал з української мови — 45, то абітурієнт має набрати мінімум 5).

У рейтингову шкалу 100–200 балів тестові бали будуть переведені на основі загальних результатів всіх абітурієнтів та будуть доступні у кабінеті вступника невдовзі після іспиту.

Вагові коефіцієнти для вступу у ЗВО для кожного окремого предмета в цьому році теж будуть. Середній бал атестата та сільський коефіцієнт у вступі 2023 враховані не будуть.

Загалом вступники зможуть подати до 20 заяв, з яких не більш ніж 5 — на місця державного або регіонального замовлення (бюджет).

Тестування проходитиме в тимчасових екзаменаційних центрах по всій Україні та за кордоном. Програма НМТ на 100% корелює із програмою минулорічних ЗНО.

Для випускників минулих років можна буде використовувати результати НМТ 2022, а також результати ЗНО 2021 та 2020 років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь