Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Молодь і субкультура – данина моді чи залежність?

Дата: 15.03.2023 09:31
Кількість переглядів: 491

Фото без опису

         Популяризація субкультури японського аніме «Hunter x Hunter», яку вирізняють за одягом чорних кольорів, картатими штанами, зображенням павука та цифри 4, сприяла поширенню агресивного російського руху ПВК «Редан». Та відомим рух став не через свій зовнішній вигляд під стиль японського аніме, а через суперечки з угрупуванням «Офніки», які перейшли в запеклі масові бійки по ТРЦ найбільших російських міст. Не будемо з’ясовувати причину сварок, та подібні бійки почали поширюватися вже в Україні…..

         Через таку негативну поведінку молоді з’явилася потреба і в Царичанській громаді зустрітися з підлітками, провести інформаційно-просвітницький тематичний виховний захід.

          «Молодь і субкультура – данина моді чи залежність?» - під такою назвою 14 березня 2023 року в Царичанському ліцеї відбулася зустріч молоді з педагогами, психологом та представниками поліції Царичанської громади: поліцейським офіцером Вікторією Олійник та інспектором сектору ювенальної превенції Олександром Сірим. Мова йшла про вплив молодіжних субкультур на формування цінностей та моральних пріоритетів сучасної молоді.

          Корисними та повчальними були слова Олександра Сірого про позитивні та негативні впливи субкультур, про те, наскільки розбірливими підлітки повинні бути у виборі друзів, компаній чи будь-яких угрупувань. Одна справа мати вподобання щодо зовнішнього вигляду ПВК «Редан», а зовсім інше популяризувати бійки, масові суперечки, погроми, за які треба нести відповідальність. Такі вчинки неповнолітніх лягають на плечі батьків.

           Субкультура – це самовираження особистості, але не завжди позитивне. Ми не можемо відокремити молодь від негативного зовнішнього світу. Це самовираження дуже часто «з кулаками». Але підлітки повинні бачити межу між «хорошим» та «поганим», між вподобаннями та злочином.

           Практичний психолог Царичанського ліцею Анастасія Пшенична на тренінгах показала як виникають небажані знайомства, як люди можуть маніпулювати довірою інших, що повинно насторожити в таких випадках. Саме це і хотіла донести учням Анастасія Олегівна: якщо ти сам особистість, немає потреби наслідувати якусь групу чи субкультуру.

            Іншим закладам загальної середньої  освіти Царичанської селищної ради для використання в роботі та проведення профілактичних заходів надані  поради практичного психолога та інспектора сектору ювенальної превенції (відео запис).

           У вільний час можна проводити з користю, реалізовувати свої здібності і таланти. У громаді є  заклади, де створені всі необхідні умови для навчання і самовираження: позашкільні заклади освіти  Царичанський будинок дитячої та юнацької творчості, Дитячо-юнацька спортивна школа  та Школа естетичного виховання.

На завершення заходу керівники творчих об’єднань БДЮТ запропонували підліткам взяти участь у акції «Пасхальне дерево Перемоги».

         Сподіваємося, кожен із присутніх почерпнув для себе щось корисне. Пам’ятайте, що за сьогоднішні вчинки доведеться відповідати в майбутньому. Нехай ваш досвід буде корисним і позитивним!

        Ви, молодь, представники нової генерації України маєте вибір: активно творити майбутнє чи пасивно пливти за течією чужих планів і дій!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь