A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ЦАРИЧАНСЬКА ТГ: САМОВІЛЬНЕ СПАЛЮВАННЯ ЛИСТЯ ТА СУХОЇ ТРАВИ – ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ!

Дата: 22.03.2023 14:54
Кількість переглядів: 404

Фото без опису

 

З приходом потепління громадяни на своїх присадибних ділянках і приватних територіях почали спалювати залишки рослинності, сухої трави та сміття, це також стосується організацій, підприємств та установ на території громади.

Доводимо до  Вашого відома, що  прибирання залишків рослинності, сухої трави та сміття шляхом спалювання є забороненим способом та несе покарання у вигляді накладення штрафу.

Тому звертаємось до мешканців Царичанської селищної територіальної громади із проханням не завдавати шкоди довкіллю, спалюючи сухе листя та іншу рослинність. Відповідно до ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» за порушення Правил благоустрою, а саме за спалювання на території селищної територіальної громади листя, гілок, відходів виробництва, та у дворах, на кожного громадянина чекає штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень, на посадову особу, суб’єкта підприємницької діяльності у розмірі від 850 до 1700 гривень.

З метою виявлення осіб, які порушують законодавство у сфері благоустрою, зокрема, випалюють суху рослинність, розпалюють багаття, порушуючи, при цьому, ще й правила протипожежної безпеки поліцейськими громадами будуть проводитися рейди і за фактом виявлення порушення винні будуть притягуватися до відповідальності.

Додатково хочемо повідомити що спалювання сухостою, сухої трави та чагарників під час воєнного стану може розцінюватися як акт диверсії, таке рішення прийняли шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України 3 березня 2022 року. Фіксація наслідків таких порушень може класифікуватися не тільки накладанням штрафу, а й кримінальною відповідальністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь