Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

На засіданні виконавчого комітету

Дата: 24.04.2023 16:01
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

На засіданні виконавчого комітету заслухали звіт директора Будинку дитячої та юнацької  творчості  Царичанської громади   Валентини Сергієнко про роботу закладу за  останній рік.  До  початку війни  будинок  дитячої творчості  відвідували  450 школярів у дев’яти творчих об’єднаннях. Тричі на тиждень здійснювався підвіз дітей із старостинських округів громади.

Але незважаючи на сьогоднішні  події, діяльність закладу  продовжується.

Колектив педпрацівників  приєднався  до патріотичного волонтерського центру «Жіночий батальйон Приорілля», що діє на базі закладу -  плетуть  маскувальні сітки, шили постільну білизну, подушки, виготовляли обереги для воїнів-захисників. І  поряд з цим продовжують організовувати цікаве і змістовне позашкільне життя, адже насьогодні    до трьох сотень вихованців відвідують заклад,  Для дітей , це насамперед, психологічна підтримка та   відволікання  від  тривожних новин, розвиток здібностей і виховання віри у власні  творчі сили, підтримка обдарованості.

Результати роботи – це численні нагороди, призові місця, дипломи та сертифікати учнів у  обласних, міжнародних конкурсах.  Онлайн виставки та виступи, а також цікаві  зустрічі офлайн на базі закладу  – квести, вікторини, подорожі. Але завжди є до чого рости, тому  заклад планує  подальшу роботу, запроваджуючи інформаційні та комунікаційні технології, комп’ютеризацію та інформатизацію навчально-виховного процесу.

Щодо інших питань , які розглянули члени виконкому – надання матеріальної допомоги громадянам, що потрапили у складні життєві обставини 21 особі та одноразова допомога для 7   сімей військовослужбовців; затвердили склад адмінкомісії при виконавчому комітеті та Положення про її роботу.

Також,  затверджено План заходів з реалізації  у закладах освіти громади Концепції безпеки на період  2023-2025 років. Заходи  передбачають  створення безпечної інфраструктури закладів освіти  – облаштування існуючих та будівництво нових захисних споруд, з дотриманням  вимог щодо  обігріву, вентиляції , водовідведення, інтернету, меддопомоги, доступності для маломобільних груп, тощо.  Це  також пожежна  та техногенна безпека закладів, відновлення охорони із залученням поліції, тривожна сигналізація, організація безпечного підвезення учнів та вчителів до/із закладів.            

Крім цього, формування   компетентностей  безпеки учасників освітнього процесу -  запровадження системи раннього попередження та евакуації в разі небезпеки; алгоритм дії у надзвичайних ситуаціях; психологічний супровід; підвищення рівня обізнаності щодо безпекових питань та  основ психологічної самодопомоги, прав, свобод і обов’язків громадянина тощо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь