Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Провели креативний квест та створили унікальний молодіжний стінопис: як у Царичанці згуртувалась молодь

Дата: 26.09.2023 09:38
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

9-10 вересня у парку Слави селища Царичанка Молодіжна рада громади та ініціативна група «Наша молодь» провели захід згуртування «Творче Приорілля». В ході заходу учасники та учасниці досліджували місцевий колорит молодіжного середовища та демонстрували власні творчі здібності. Також працювали локації «підвішені питання» та «скринька порад», де молодь вносила пропозиції покращення місць культурного відпочинку.

 

Першого дня було проведено квест, в якому брала участь молодь Царичанської громади. Команди учасників мали можливість проявити себе в знаннях про рідний край: виконували цікаві квест-завдання та покращували навички роботи в команді.

 

В другий день ініціативна молодь організувала розмалювання стіни біля молодіжного центру. Для його створення активісти самостійно виготовили трафарети та спільно продумали концепцію. Силуети молоді стали головним акцентом цього творчого процесу. Кожен силует виражав особливий характер та талант учасника. Стінопис викликав багато схвальних відгуків від жителів!

 

«Метою заходу було спільне облагородження місця відпочинку, заохочення жителів до життя та розвитку громади через цікаві завдання і створення муралу. Таким чином вдалося привернути увагу і знайти нових активістів у наш молодіжний рух. За допомогою опитування вдалося виявити ще декілька цікавих ідей щодо покращення нашого середовища, які ми разом з ОМС взяли на примітку для подальшого втілення» (Вікторія Пікуш, голова Царичанської молодіжної ради).

 

До організаторів проєкту приєдналося багато активістів, які допомогли в його організації: близько 20 осіб готували квест та заготовки/трафарети для графіті. У розписі дрібних деталей доєднався художній колектив: близько 15 осіб. В квест-орієнтуванні прийняли участь 48 осіб активної молоді, що потім ділилися своїми ідеями на локації «скринька порад» та «підвішені питання». Близько 7 осіб із КП «Господарник» допомогли підготувати локацію та стіну.

 

У результат ініціативній групі вдалося:

  • підвищити рівень обізнаності молоді про своє селище та дослідити його молодіжну інфраструктуру;
  • згуртувати молодіжний актив задля облагородження парку (основне місце відпочинку царичанської молоді):
  • знайти нових активістів, які тепер надалі разом з нами будуть брати участь у житті громади та покращувати молодіжне середовище;
  • отримали нові ідеї для подальшого розвитку громади.

 

 

***

Захід згуртування «Громадське квест-орієнтування “Творче Приорілля”» організаційно Молодіжною радою та ініціативною групою «Наша молодь» в межах проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Кіровоградській та Дніпропетровській областях виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є ГО «Агенція сталого розвитку «Хмарочос»

 

#DOBRE


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь