Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Соціальна робота у громаді

Дата: 03.11.2023 13:32
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

Сім’я Любові переїхала у громаду наприкінці квітня цього року з трьома маленькими дітками з с. Сорочине Петриківської громади. Під час відвідування сім’ї службою у справах дітей та соціально-гуманітарним відділом Царичанської громади було виявлено, що жінка з дітьми перебуває у скрутному становищі та не може самостійно подолати ті складні обставини, що склались у неї. У жінки не було ні житла, ні належного дитячого одягу, ні речей першої необхідності. Вагітна жінка розповіла, що соціальної допомоги, яку отримує на дітей, не вистачає для забезпечення їх мінімальних потреб та дуже потребує у наданні допомоги.

Тому було прийнято рішення розпочати соціальний супровід багатодітної родини. Під час соціального супроводу важливо було сформувати у матері навички відповідального усвідомленого батьківства, сприяти у вирішенні питання житла, надання гуманітарної допомоги та, найголовніше, допомогти жінці підготуватись до пологів та підготувати місце для її майбутньої новонародженої дитини.

Почалась робота з сім’єю. За цей час спеціалістам соціально-гуманітарного відділу вдалось вирішити питання житла, спільно з благодійними організаціями та фондами облаштувати кімнати будинку меблями, холодильником. Неодноразово надавалась гуманітарна допомога. На час перебування жінки у лікарні у зв’язку з пологами діти були влаштовані у патронатну родину, яка подбала про їх здоров’я, навчання та безпеку. Патронатні вихователі обігріли діток своєю турботою та створили усі необхідні умови для їх комфортного тимчасового проживання.

Сьогодні дітки повернулись до рідної мами та вперше побачили свою новонароджену сестричку. Попереду у родини багато планів щодо їх майбутнього.

Вкотре послуга патронату над дитиною дала позитивний результат та довела свою необхідність та дієвість у громаді. Патронат над дитиною – це інноваційна послуга підтримки сімей з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, і передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

За час функціонування патронатної родини у громаді на тимчасове виховання влаштовано вже 10 дітей, які повернулись до своїх біологічних сімей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь