A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

Чудове і веселе свято - відкриття головної Новорічної ялинки Царичанської громади - відбулося в селищі минулої суботи, 23 грудня.

Дата: 26.12.2017 17:26
Кількість переглядів: 1882

Фото без опису

Мами і тата, дідусі і бабусі зі своїми дітлашками, онучатами, учні шкіл й аматори закладів культури Царичанської громади, мешканці й гості селища, сповнені передчуття гарного, веселого, чарівного дійства, з нетерпінням очікували його початку. І не випадково. Адже всі ми, навіть дорослі, віримо і чекаємо новорічного дива, тієї неповторної чарівної казки з Дідом Морозом і Снігуронькою, яка щороку повертає кожного з нас у далеке безтурботне дитинство, а нашій любій малечі, дітворі дарує цю казку наяву - з духмяною красунею-ялинкою, гарними подаруночками, цукерками і духмяними мандаринками, без яких не буває справжнього Новоріччя. А починається ця дивовижна казка з ось такого не менш дивовижного дійства - відкриття Новорічної ялинки, яке й розпочала, щиро й гарно вітаючи всіх з наступаючим Новим роком, ведуча Оксана Ромашко.    

Після дзвінких новорічних пісень у виконанні ансамблю «До-мі-солька», Надії Журавель, запального таночка «Веселі міккі-мауси», який подарували дівчатка з танцювального ансамблю «Перлина»  під супровід пісні про Діда Мороза у виконанні гурту «Лайм-Нехт», ведуча запросила на сцену й найголовніших та найулюбленіших героїв святкового дійства - самого Діда Мороза і Снігуроньку (їх ролі виконували Володимир Макатуха та Даша Дорошенко, учениця 11-А класу Царичанської ЗОШ I-III ступенів). А вже вони, щиро вітаючи всіх із наступаючим Новим роком, бажаючи і веселих свят, і миру, здоров’я, гарної долі, і хліба, достатку, і щастя доволі, заповзялися запалити зірку і вогники на красуні-ялинці, запрошуючи всіх їм допомагати, чарівні слова промовляти: «Зірка й вогники палайте та ялинку прикрашайте!». А відтак, що без організатора свята в них не вийшло, Дід Мороз покликав на сцену голову Царичанської громади Геннадія Сумського. І вже всі разом, сказавши чарівні слова, запалили, на радість і дорослим, і дітворі, святкові вогні на ялинці.

До речі, про ялинку. Іграшки, які її прикрашають, виготовлені руками мешканців громади - і дорослих, і дітей, учасниками конкурсу «Найкраща новорічна іграшка 2018 року», оголошеного напередодні виконкомом Царичанської селищної ради. Як оголосила ведуча, на конкурс було подано 37 іграшок. За кожну з них усі бажаючі могли віддати свій голос на «Царичанській офіційній сторінці». Всього в голосуванні взяли участь 257 бажаючих, які й вибрали переможців. Перше місце (49 голосів) зайняла іграшка №22 «Чарівний будиночок мрій», виготолвена Вікторією Левенець із Лисківки. Друге місце (29 голосів) виборола іграшка №12 «Новорічні дзвоники» учениці 3-А класу Царичанської ЗОШ I-III ступенів Оленки Шерстюк. На третьому (27 голосів) - іграшка №36 «Чарівний Дід Мороз і Снігуронька на гойдалці» Євгена Бєсова, теж учня 3-А класу Царичанської ЗОШ I-III ступенів.

Усі переможці отримали обіцяні винагороди від виконкому селищної ради (відповідно 1000, 500 і 300 гривень), які їм вручили селищний голова Геннадій Сумський, депутат обласної ради Гошгар Мухтаров і помічник народного депутата Олега Кришина Ігор Пилявець. Вони щиро привітали дорослих і юних мешканців та гостей громади з наступаючим Новим роком, бажаючи яскравих і незвичайних вражень від свята і веселого відпочинку.

А Вєрка Сердючка (Алла Єва, учасниця художньої самодіяльності Бабайківського СБК), разом з «мамою» (у виконанні Оксани Даниленко) та Володимир Куліков, директор Прядівського СБК, отримали призи-подарунки - м’які кумедні песики - символи прийдешнього року Собаки за перемогу в конкурсі на кращий новорічний костюм (друге і третє місця). Перше ж місце виборов Данилко Сергієнко, учень 4-Б класу Царичанської ЗОШ I-III ступенів, за що теж отримав гарну м’яку іграшку - великого собаку

Працівники Царичанської центральної бібліотеки, Жанна Різун та Людмила Костенко,  в таємничих карнавальних масках пропонували всім взяти з плетеного кошика «золотий» горішок побажань-2018, виготовлений ними, і відкрити його у перші хвилини зустрічі Нового року. Запевняли, що збудеться...

Доки одні дорослі слухали пісні та дивилися сценки, не шкодуючи долонь їх виконавцям, інші частувалися-пригощалися, безкоштовно, звичайно, смачною кашею, грілися гарячим духмяним глітвейном, запашним чаєм з печивом і бубличками, дітлашки охоче й завзято, з веселим вереском і захопленням так, як це вміють робити тільки діти, грали в ігри, конкурси, які з ними проводили працівники Будинку дитячої та юнацької творчості на чолі з Валентиною Сергієнко, отримуючи за це подарунки. До речі, всі-всі учасники святкового дійства (флешмобів, концерту) отримали солодкі подарунки від виконкому селищної ради.

Утім, це ще не всі сюрпризи. Святковий видовищний салют додав усім цілісінький заряд яскравого позитиву, енергії і радощів. Барвисті зірочки розліталися високо в небі, осяваючи площу, ялинку-красуню, людей, дітлашків, Діда Мороза й Снігуроньку.

З Новим роком, він все ближче з кожним кроком! З новими перемогами, радощами і щастям! Хай усе загадане в новорічну ніч - здійсниться, хай буде мир на нашій землі, а в кожній домівці - тепло, злагода, добро і достаток.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь