Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ МОЖНА І ПОТРІБНО ПРОТИДІЯТИ!

Дата: 20.11.2023 16:00
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

У КНП "Царичанський ЦПМСД" Царичанської селищної ради було проведено заняття за участі представників Царичанської громади та поліції з теми «Реагування на звернення за медичною допомогою постраждалих осіб від домашнього насильства, сексуального насильства пов’язаного з конфліктом та насильства за ознакою статі », де заслухали та опрацювали Наказ МОЗ України «Про затвердження Порядку проведення та документування результатів медичного обстеження постраждалих осіб від домашнього насильства або осіб, які ймовірно постраждали від домашнього насильства, та надання їм медичної допомоги».

Для попередження тяжких наслідків випадків домашнього насилля на території обслуговування КНП « Царичанський ЦПМСД» Царичаснької селищної ради розроблений наказ в закладі, який регламентує порядок дій медичних працівників лікарні та взаємодію з місцевою владою, територіальною службою у справах дітей, органами соціального захисту населення та Національною поліцією.

Начальник соціально-гуманітарного відділу виконавчого комітету Юрій Липка наголосив, що у 95 % випадків жертви насилля не будуть звертатися до сімейного лікаря. Тому розроблений алгоритм дій на рівні громади щодо взаємодії всіх служб при виявленні таких фактів злочину.

Поліцейський громади Сапай Олександр повідомив про небхідність викликати працівників поліції при таких кризових ситуаціях, які в свою чергу будуть складати терміновий заборонний припис.

🫂На даний час в громаді діє патронатна сім’я для тимчасового перебування дітей, що опинилися в складних життєвих умовах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь